News by Xiaomi Miui Hellas
Αρχική Σελίδα » Όλα τα νέα » Gadgets » Παρουσίαση της iLife X5 ρομποτικής σκούπας.
Gadgets

Παρουσίαση της iLife X5 ρομποτικής σκούπας.

banner

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά όπως λέμε εμείς στην χώρα μας.

Ωστόσο, πολλοί από εμάς δεν έχουμε λόγο εργασίας, αρκετό χρόνο για να καθαρίσουμε το σπίτι μας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Γιατί λοιπόν να μην αναλάβει κάποιος άλλος να κάνει την δουλειά για εσάς, ακόμη και αν λείπετε από το σπίτι;

Έτσι λοιπόν, φέρνουμε σε εσάς, την Ρομποτική Ηλεκτρική σκούπα iLife X5 Smart.

Εισαγωγή


Πολλοί από εσάς έχετε ακούσει για τις ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες, αλλά εξακολουθείτε να αναρωτιέστε για τι ακριβώς έχουν κατασκευαστεί να κάνουν.

Η σκούπα iLife X5 Smart λοιπόν, έχει πολλές αυτόματες λειτουργίες που καλύπτουν τις ανάγκες των νοικοκυριών για την καθημερινή καθαριότητα.
Με την iLife X5 Smart λοιπόν, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλαπλούς διαφορετικούς τρόπους καθαρισμού του σπιτιού σας.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν παραλάβαμε από το Gearbest την νέα Ρομποτική σκούπα Ilife X5.

 

Η αποστολή του δέματος έγινε από την ευρωπαϊκή τους αποθήκη, μέσω της DHL, και έφτασε σε εμάς μετά από 2 εργάσιμες μέρες, γεγονός που μας εξέπληξε ευχάριστα.

H συσκευασία ήταν αρκετά καλή και περιελάμβανε διπλή κούτα (την μία μέσα στην άλλη) ώστε τουλάχιστον το προϊόν να είναι αρκετά προστατευμένο κατά την διάρκεια της μεταφοράς.

Unboxing και Περιεχόμενα συσκευασίας


Η X5 iLife έρχεται σε ένα λευκό ορθογώνιο κουτί με πολλά εξαρτήματα σε αυτό, και ζυγίζει περίπου 4,6 κιλά.

 

Στις πλευρές του πακέτου θα δούμε κάποιες πληροφορίες στα κινέζικα και Αγγλικά που περιγράφουν τα χαρακτηριστικά και το περιεχόμενο της συσκευασίας.

 

 

Περιεχόμενα συσκευασίας | Αξεσουάρ


Οι διαστάσεις της συσκευασίας είναι 17,72 x 15,75 x 5,91 ίντσες.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα περιεχόμενα της συσκευασίας και τι ακριβώς περιλαμβάνει:

 • 1x iLife X5 Smart Ρομποτική ηλεκτρική σκούπα.
 • 2x Φίλτρα αέρα HEPA.
 • 1x Βάση φόρτισης.
 • 1x Τηλεχειριστήριο.
 • 1x Δεξαμενή νερού.
 • 1x κάδο απορριμάτων (χωρίς σακούλες).
 • 1x Αντάπτορα τροφοδοσίας (Χωρίς Ευρωπαϊκό φις).
 • 1x Συσκευή εικονικού φράχτη υπερύθρων (Virtual Wall).
 • 1x Βούρτσα καθαρισμού.
 • 1x Ανταλλακτικό πανάκι καθαρισμού (σφουγγάρισμα).
 • 1x Βάση συστήματος σφουγγαρίσματος με ανταλλακτικό πανάκι.
 • 1x Εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά.
 • 2x Πλαϊνές βούρτσες.
 • 2χ AA μπαταρίες για το Virtual Wall
 • 2x AAA μπαταρίες για το τηλεχειριστήριο

 

 

 

Σχεδιασμός


Η ρομποτική σκούπα iLife X5 Smart έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό της.
Έχει κυκλικό σχεδιασμό και το ύψος της είναι μόνο 7,7 εκατοστά, γεγονός που τις επιτρέπει να έχει εύκολα πρόσβαση κάτω από στενούς χώρους, όπως το κρεβάτι, τις καρέκλες και τραπέζια, ώστε να εκτελεί αποτελεσματικά τη δουλειά της.

 

Στην κορυφή αυτής της συσκευής, υπάρχουν περίπου τέσσερα κουμπιά (Touch), για εύκολο έλεγχο και χρήση της συσκευής.
Υπάρχει επίσης μια οθόνη LED που δείχνει ποια λειτουργία εκτελεί η ανά πάσα στιγμή.

Στο πάνω μέρος της συσκευής, υπάρχει επίσης ένα πορτάκι που μπορεί να ανοίξει όταν πιέσετε προς τα κάτω το πλήκτρο “Push“.
Εκεί τοποθετούμε πολύ εύκολα τον κάδο απορριμάτων ή την δεξαμενή νερού, ανάλογα με τη λειτουργία που θέλετε να κάνετε χρήση εκείνη τη στιγμή (σκούπισμα ή σφουγγάρισμα).

Στο κάτω μέρος της συσκευής, υπάρχουν τα δύο ελαστικά κύλισης της συσκευής, που είναι υπεύθυνα για την κίνηση της συσκευής από τόπο σε τόπο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού. Στις τέσσερις γωνίες της συσκευής βρίσκουμε τα εξαρτήματα καθαρισμού (βούρτσες), ενώ στη μέση, υπάρχει ένα κενό στο οποίο συσσωρεύονται τα σκουπίδια, και με αναρρόφηση οδηγούνται στον εσωτερικό κάδο της συσκευής.

 

Για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την X5 iLife, θα πρέπει να πρώτα απ ‘όλα να τις κάνετε μία πλήρη φόρτιση, συνδέοντάς την με τη βάση φόρτισης που παρέχεται στη συσκευασία.

Στη συνέχεια θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε μέσω του κουμπιού Power ON/OFF που βρίσκεται στο πλάι της συσκευής, ακριβώς κάτω από το κουμπί PUSH.
Μόλις φορτίσει πλήρως η συσκευή, απλά πατήστε το πλήκτρο CLEAN στη συσκευή ή στο τηλεχειριστήριο, και η συσκευή θα αρχίσει αμέσως να λειτουργεί.

Το τηλεχειριστήριο είναι πολύ εύκολο στη χρήση, δεδομένου ότι έχει μόνο μερικά κουμπιά όπως το κουμπί Home, που χρησιμοποιείται για την αποστολή της σκούπας πίσω στη βάση φόρτισής της.

Στο τηλεχειριστήριο θα βρείτε επίσης το κουμπί CLEAN και τα βέλη αλλαγής κατεύθυνσης. Το κουμπί CLEAN χρησιμοποιείται για να ζητήσουμε από τη συσκευή να αρχίσει την εργασία καθαρισμού, ενώ τα πλήκτρα με τα βέλη χρησιμοποιούνται για να στείλετε την σκούπα προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Το κουμπί Max χρησιμοποιείται για να αυξήσει την ταχύτητα αναρρόφησης της συσκευής.

 

Χαρακτηριστικά


Η σκούπα iLife X5 έρχεται με πολλά χαρακτηριστικά που την καθιστούν μια σαφώς βελτιωμένη έκδοση σε σχέση με τις άλλες ρομποτικές σκούπες που έχουν κατασκευαστεί από την iLife.

Πίνακας Χαρακτηριστικών

Εταιρεία: ILIFE
Δυνατότητες: Σκούπισμα, Σφουγκάρισμα, Στεγνό & Υγρό
Τηλεχειρισμός: ΝΑΙ
Επαναφορτιζόμενη: ΝΑΙ
Virtual Wall: ΝΑΙ
Τάση λειτουργίας (V) : 220V
Ισχύς (W): 19W
Συχνότητα ρεύματος (Hz): 50Hz
Ισχύς αναρρόφισης (pa): 550 – 850Pa
Μέγιστη κλίση αναρρίχησης: 15 degree / 15mm
Διάρκεια πλήρης φόρτισης: λιγότερο από 5 ώρες
Αυτονομία: 90min
Χωρητικότητα κάδου απορριμάτων: 300ml
Χωρητικότητα κάδου νερού: 300ml
Λειτουργίες καθαρισμού: Auto cleaning modes / border cleaning modes / concentration cleaning modes / schedule cleaning modes
Μέγιστος χώρος καθαρισμού : Περίπου 180τμ.
Θόρυβος (dB): Μικρότερος από 40dB
Μπαταρία: Lithium-ion battery
Χωρητικότητα μπαταρίας: 2600mAh
Βάρος σκούπας: 2.000 kg
Βάρος συσκευασίας: 4.280 kg
Διατάσεις σκούπας (L x W x H): 30.00 x 30.00 x 7.00 cm / 11.81 x 11.81 x 2.76 inches
Διαστάσεις συσκευασίας (L x W x H): 45.00 x 40.00 x 15.00 cm / 17.72 x 15.75 x 5.91 inches

Παρακάτω θα δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής:

Έξυπνος αισθητήρας αποφυγής σύγκρουσης.

Αυτό το χαρακτηριστικό έχει σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλίσει ότι η συσκευή αποφεύγει την σύγκρουση με ανθρώπους ή άλλα αντικείμενα στο δρόμο της. Με άλλα λόγια, όταν ανιχνεύσει κάτι μπροστά της, η συσκευή σταματά, και στη συνέχεια αλλάζει κατεύθυνση για να καθαρίσει άλλα μέρη.
Αυτό το χαρακτηριστικό είναι γνωστό ως το μηχανικό σύστημα αποφυγής συγκρούσεων ή αισθητήρες αποφυγής σύγκρουσης IR. Με αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι τα έπιπλά σας και άλλες συσκευές στο σπίτι σας θα παραμείνουν ανέπαφα.

Λειτουργίες καθαρισμού

Αυτή η συσκευή έρχεται με πολλές λειτουργίες καθαρισμού οι οποίες περιλαμβάνουν τις λειτουργίες του αυτόματου καθαρισμού, καθαρισμό με ορισμό συνόρων (Wall to Wall), τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος καθαρισμού, και τέλος τον καθαρισμό στοχευμένου σημείου (SPOT).

Με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους, μπορείτε να ρυθμίσετε την σκούπα iLife X5 Smart να κάνει την δουλειά της, ενώ κάνετε κάτι άλλο στο σπίτι ή βρίσκεστε στην εργασία σας.

Κάνοντας χρήση του χρονοδιαγράμματος, σας επιτρέπεται να την ρυθμίσετε να εργάζεται σε καθημερινή βάση και σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, χωρίς να χρειάζεται από εσάς να την ξεκινάτε μόνοι σας.

Κάνοντας χρήση της λειτουργίας (Wall to Wall), εξασφαλίζετε ότι η σκούπα δεν διασχίσει ένα διακριτό όριο που έχετε ορίσει για τον καθαρισμό.
Μάλιστα στην συσκευασία της υπάρχει και η συσκευή δημιουργίας τεχνητού φράχτη με την χρήση υπερύθρων ακτίνων.
Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να απαγορεύουμε στην σκούπα να περάσει από μία νοητή ευθεία που ορίζουμε εμείς.
Όταν η σκούπα ανιχνεύσει αυτόν τον φράχτη που δημιουργούν οι υπέρυθρες ακτίνες, σταματάει να κινείται προς εκεί, και απλά αλλάζει κατεύθυνση.

Αν επιλέξετε τον καθαρισμό στοχευμένου σημείου (SPOT), τότε η σκούπα θα αρχίσει να καθαρίζει ή να σφουγγαρίζει από το σημείο που την ξεκινάτε, διαγράφοντας μία κυκλική πορεία, ανοίγοντας σταδιακά την ακτίνα του κύκλου που δημιουργεί.
Με αυτή την λειτουργία μπορούμε να καθαρίσουμε γρήγορα και εύκολα κάποιο συγκεκριμένο σημείο, αποφεύγοντας τον καθαρισμό όλου του χώρου, εφόσον δεν μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

Ταχύτητα αναρρόφησης
Στην λειτουργία MAX, η σκούπα έχει ταχύτητα αναρρόφησης στα 850Pa, η οποία είναι αρκετά θορυβώδης, ενώ γυρίζοντας την ταχύτητα αναρρόφησης στα 550Pa, η σκούπα γίνεται σχεδόν αθόρυβη κατά την χρήση της.

Έξυπνο σύστημα αποφυγής πτώσης.

Αν υπάρχουν σκάλες στο σπίτι σας τότε σίγουρα θα φοβάστε πως η σκούπα θα πέσει από αυτές και θα πάθει ζημιά.
Με την iLife X5 Smart δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, αφού η σκούπα σας είναι εξοπλισμένη με IR αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί στο κάτω μέρος της συσκευής, και με αυτό τον τρόπο ανιχνεύει τα κενά, και αποφεύγει πτώση κατά την διάρκεια του καθαρισμού.

Κατάλληλη για διαφορετικά περιβάλλοντα

Η ILife X5 μπορεί εύκολα να καθαρίσει κάθε βρωμιά για σας, είτε πρόκειται για στάχτη, σκόνη, μαλλιά, σπασμένα γυαλιά, κλπ.
Επίσης, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για το ελαφρύ σφουγγάρισμα κάθε τύπου δαπέδου χωρίς προβλήματα.

Αυτόματη επαναφόρτιση

Εάν η μπαταρία πέσει σε χαμηλά επίπεδα, τότε επιστρέφει μόνη της στην βάση φόρτισης, η οποία και διαθέτει πομπό υπερύθρων (IR), ώστε να την βρει εύκολα η σκούπα, και αφού επαναφορτιστεί, το συντομότερο δυνατό, να συνεχίσει και να τελειώσει με επιτυχία την δουλειά της.

 

Θόρυβος της συσκευής


Οι ρομποτικές σκούπες, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι και αυτές αρκετά θορυβώδεις κατά την λειτουργία τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μερικοί άνθρωποι αποφεύγουν να αγοράσουν μία.
Ωστόσο, η iLife X5 Smart έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να πάτε στο κρεβάτι σας για ύπνο, ενώ αυτή συνεχίζει να λειτουργεί.

 

Εντυπώσεις μετά από 3 μέρες χρήσης.


Μπορούμε να πούμε πως η συγκεκριμένη σκούπα είναι πολύ αξιόλογη για τα χρήματα που σας ζητάει.
Κάνει θαυμάσια την δουλειά της, και με βάση τις εντυπώσεις της συζύγου μου, είναι πολύ καλή στις επιδόσεις της αρκεί και να έχετε εξαφανίσει από τον χώρο που θα καθαρίσει κάποια εμπόδια που ίσως την κάνουν να κολλήσει σε αυτά.

Στον τομέα του σκουπίσματος τα πάει πάρα πολύ καλά και δεν αφήνει πουθενά βρωμιά που να της ξεφεύγει.
Με τα χαλιά όμως μπορούμε να πούμε πως δεν μπορεί να συναγωνιστεί μία κανονική σκούπα, αφού δεν έχει την δύναμη να καθαρίσει σε βάθος όπως θα έκανε μία κανονική σκούπα αρκετών χιλιάδων Watt, πράγμα βέβαια πολύ φυσικό, που ισχύει για όλες τις ανάλογες ρομποτικές σκούπες.

Ένα μεγάλο ατού αυτής της σκούπας είναι και η δυνατότητα που έχει να σας προφέρει και σφουγγάρισμα.
Δεν είναι σε θέση βέβαια να συναγωνιστεί την κανονική σφουγκαρίστρα, αλλά κάνει μια χαρά την δουλειά της.

Σας την συνιστούμε ανεπιφύλακτα, καθώς η τιμή της και οι δυνατότητές της, σίγουρα θα ικανοποιήσουν όλους όσους θα την αγοράσουν.

Μπορείτε να την βρείτε στο GearBest σε πολύ καλή τιμή αν κάνετε επίσκεψη ΕΔΩ 
και να κάνετε χρήση του κουπονιού X5BLEU για να έχετε καλύτερη τιμή (109.99) .

 

Επίσης, εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε μία ματιά, και στην ποιο οικονομική iLife V7S που είναι επίσης μία πολύ καλή επιλογή.


Δείτε την ΕΔΩ

Δείτε και διάφορες άλλες σκούπες ΕΔΩ

Ευχαριστούμε το GearBest για την παραχώρηση του προϊόντος….

Επισκεφτείτε την νέα τους Ευρωπαϊκή αποθήκη με μεγάλες προσφορές και άμεση παράδοση


Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε ένα Review

 • Χαρακτηριστικά
 • Συσκευασία
 • Ποιότητα κατασκευής
 • Οθόνη
 • Εργονομία
 • Αυτονομία
 • Τιμή

Xiaomi Miui Hellas
Η επίσημη κοινότητα της Xiaomi και της MIUI στην Ελλάδα.
Διαβάστε επίσης
  Έχουμε στην κοινότητά μας συγκεντρωμένους πολλούς οδηγούς που αφορούν τις συσκευές σειράς…