News by Xiaomi Miui Hellas
Reviews

Παρουσίαση του YOTA Phone 2

Σας παρουσιάζουμε το μοναδικό Smartphone με 2 οθόνες.
Μια Amoled οθόνη στο μπροστινό μέρος της συσκευής, και μία e-ink οθόνη στην πίσω πλευρά.Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή..

Unboxing και συσκευασία.


Το Yota 2 ήρθε στα χέρια μας μέσω της DHL σε 3 μέρες από την παραγγελία, χρόνος πολύ ικανοποιητικός,
αλλά προσοχή καθώς αν έρθει από αποθήκη της Κίνας (Ασία) και όχι από Ευρωπαϊκή αποθήκη, τότε είναι σίγουρο πως θα έχετε και έξοδα εκτελωνισμού. Η συσκευασία της είναι πολύ καλή, σε επιβλητικό μαύρο χρώμα, και πολύ καλά – ποιοτικά υλικά, δίνοντας από την πρώτη στιγμή, μία Premium εμφάνιση.
Είναι ιδιαίτερα προσεγμένη η συσκευασία, και σε διάφορα τμήματά της, θα βρείτε όμορφα συσκευασμένα όλα όσα συνοδεύουν την συσκευή σας.

 

Έτσι λοιπόν μέσα στην συσκευασία, εκτός φυσικά από το ίδιο το YOTA 2, θα βρούμε τα παρακάτω…

 

1 ζευγάρι ακουστικά σε μαύρο χρώμα, με πλακέ καλώδιο και πολλά ανταλλακτικά earbuds, ώστε να βρείτε ακριβώς αυτό που ταιριάζει στο δικό σας αυτί.
1 εξoλκέα για το Sim Card tray
1 τροφοδοτικό για την συσκευή σας με τον απαραίτητο αντάπτορα ευρωπαϊκής μπρίζας
1 πλακέ καλώδιο USB μαύρου χρώματος
1 λιτό εγχειρίδιο χρήσης

Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι η συσκευασία είναι πλήρης, καθώς σε αυτή θα βρείτε και τα ακουστικά για την συσκευή σας.

Ας αφήσουμε όμως τα περί συσκευασίας, και ας προχωρήσουμε παρακάτω…

Σχεδιασμός και κατασκευή.


 

Το πρώτο YotaPhone προκάλεσε σάλο με τον ριζοσπαστικό σχεδιασμό του και την διπλή οθόνη του. Λοιπόν η ρωσική εταιρεία, παρουσίασε το YOTA 2, που βελτιώνει αρκετά χαρακτηριστικά από την πρώτη συσκευή.Το YotaPhone 2 αν το δείτε από μπροστά, μοιάζει ως ένα απλό και φθηνό SmartPhone όπως πολλά άλλα που κυκλοφορούν σήμερα.
Όταν όμως το γυρίσετε από την πίσω πλευρά, τότε καταλαβαίνουμε αμέσως πως έχουμε να κάνουμε με μία ιδιαίτερη συσκευή, που είναι μέχρι σήμερα μοναδική στο είδος της.
Η πίσω οθόνη e-ink καλύπτεται από ένα 3D καμπυλωτό ματ φινίρισμα με Gorilla glass, και είναι εκπληκτική δίνοντας μία πραγματικά μοναδική premium αίσθηση.
Δεν παρέχει μόνο την απαραίτητη πρόσφυση για το σωστό κράτημα της συσκευής, αλλά επίσης, λόγο του mat φινιρίσματος, δεν γεμίζει με δακτυλικά αποτυπώματα. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η συσκευή διαθέτει δύο οθόνες, είναι πολύ εντυπωσιακό το γεγονός ότι η συσκευή εξακολουθεί να είναι εξίσου λεπτή και ελαφριά. Είναι ακριβώς 8,9 χιλιοστά σε πάχος και ζυγίζει μόλις 145 γραμμάρια.
Έχει παρόμοιο μέγεθος με το Google Nexus 5.

Συνολικά ο σχεδιασμός είναι αρκετά απλοϊκός. Μου αρέσει η φευγαλέα, μινιμαλιστική εμφάνιση της.
Φυσικά η συσκευή δεν είναι αδιάβροχη.

Hardware


 

Στο μπροστινό μέρος είναι μια αρκετά καλή σε ποιότητα οθόνη 5″ AMOLED, με ανάλυση Full HD. Στην πίσω μεριά της συσκευής, θα βρείτε την qHD 4.7″ (540 x 960) οθόνη e-ink.

 

Αυτή η δεύτερη οθόνη δεν είναι μόνο για ανάγνωση e-books. Αυτή ο οθόνη μπορεί να σας εμφανίσει τις ειδοποιήσεις σας, τα μηνύματα και άλλες σημαντικές πληροφορίες.
Στην πραγματικότητα, μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε στο πίσω μέρος της οθόνης, αλλά φυσικά δεν είναι κατάλληλη για τα πάντα.
Η οθόνη e-ink είναι πλήρους αφής, και φυσικά μπορείτε να την ξεκλειδώσετε όπως ακριβώς κάνετε και με την κανονική μπροστινή οθόνη.
Το YotaPhone 2 αναγνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο κρατάτε την συσκευή, και έτσι δεν θα ξεκλειδώσει την λάθος οθόνη.

Μέσω του λογισμικού YotaHub που διαθέτει η συσκευή, μπορείτε να διαχειριστείτε τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε την πίσω οθόνη.
Η οθόνη εμφανίζει ένα lockscreen με ό,τι ταπετσαρία διαλέξετε εσείς, και διαθέτει μία συλλογή από πανέμορφες εικόνες για να επιλέξετε, καθώς και τέσσερα εικονίδια Shortcuts σε εφαρμογές του τηλεφώνου, όπως τα μηνύματα, τα e-mail και τις ειδοποιήσεις.

Υπάρχει μια προεπιλεγμένη ρύθμιση στις εμφανιζόμενες ταπετσαρίες, αλλά μπορείτε να τις προσαρμόσετε πλήρως. αλλάζοντας την διάταξη, και να επιλέξετε ένα μεγάλο αριθμό από widgets που θέλετε να εμφανίζονται, στα οποία περιλαμβάνονται ημερολόγια, ρολόγια, καιρός, τον έλεγχο της αναπαραγωγής μουσικής, τροφοδοσίες RSS και πολλά άλλα.

Μόλις ολοκληρώσετε το Setup της πίσω οθόνης, είναι σίγουρο πως θα κάνετε πολύ λιγότερη χρήση της κύρια οθόνης AMOLED, και φυσικά αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η οποία είναι ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα σε όλα τα σύγχρονα smartphone. Δεδομένου ότι η οθόνη e-ink είναι πάντα ενεργή, αλλά καταναλώνει ενέργεια μόνο όταν η εικόνα αλλάζει, το τηλέφωνο μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο σε αυτονομία.

Όλο αυτό ακούγεται καταπληκτικό, αλλά υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα στην οθόνη e-ink.

Η απόκρισή της είναι δικαιολογημένα πολύ χειρότερη από ό, τι η κανονική AMOLED οθόνη. Το ξεκλείδωμα μέσω αφής είναι ποιο δύσκολο και η σελίδα ανανεώνεται αρκετά αργά, διότι ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης είναι πολύ σργός.
Αν και υπάρχει αφθονία των διαθέσιμων λειτουργιών, υπάρχουν μια σειρά από πράγματα που δεν θα θέλετε να κάνετε στο πίσω μέρος της οθόνης. Μπορείτε, θεωρητικά, να απαντήσετε σε ένα μήνυμα, αλλά η πληκτρολόγηση σε αυτή την οθόνη είναι απογοητευτικά αργή. Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το dialer για να κάνετε κλήσεις, δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην πλήρη λίστα των επαφών σας και θα πρέπει να αναστρέψετε το τηλέφωνο ώστε να κάνετε χρήση της κανονικής – μπροστινής οθόνης.

Η χρήση της οθόνη e-ink για την ανάγνωση είναι ένα προφανές πλεονέκτημα, αλλά να είστε έτοιμοι να βιώσετε ghosting στην οθόνη – και στην πραγματικότητα, είναι το χειρότερο ghosting που έχουμε δει σε οποιοδήποτε e-ink οθόνη.
Κάνοντας Scrolling από σελίδα σε σελίδα θα διαπιστώσετε πως το Lag είναι πάρα πολύ μεγάλο.

Το ΥΟΤΑ Mirror είναι ένα χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να αντικατοπτρίζει οτιδήποτε κάνετε στην κύρια AMOLED οθόνη, στο πίσω μέρος. Όταν θέλετε να μεταφέρετε μία οθόνη από μπροστά, στην πίσω οθόνη.
Αυτό ακούγεται αρκετά διασκεδαστικό, αλλά μην ξεχνάτε πως η χρήση θα είναι laggy σε σύγκριση με την κανονική οθόνη.
Δεν θα μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο ή να παίξετε οποιαδήποτε παιχνίδια έντονης δράσης στο πίσω μέρος της οθόνης. Στο YOTA 2 υπάρχουν κάποια προ-εγκατεστημένα παιχνίδια που μπορούν να παίξουν εύκολα στην οθόνη e-ink, όπως σκάκι, ντάμα, sodoku και 2048.

Έτσι λοιπόν, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για την διπλή οθόνη, αλλά ας πάμε πίσω στη ζωή της μπαταρίας.
Ένας από τους κύριους λόγους για να έχει η οθόνη e-ink κάποια συσκευή, είναι να εξοικονομήσετε ενέργεια, και ίσως γνωρίζετε ότι τα eReaders, κρατάνε εβδομάδες ή ακόμα και μήνες σε ότι αφορά την μπαταρία.

Είναι αδύνατο να πούμε πόσες επιπλέον ώρες ή ημέρες κρατάει η αυτονομία της συσκευής κάνοντας χρήση μόνο της e-ink οθόνης, διότι εξαρτάται από το πώς χρησιμοποιείτε το smartphone σας.
Αν παρακολουθήσετε πολλά βίντεο ή παίξετε παιχνίδια, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να έχετε μεγάλη διαφορά, αφού θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την οθόνη AMOLED. Ωστόσο, αν διαβάζετε πολλά eBooks και χρησιμοποιείτε την e-ink οθόνη για να ελέγξετε τις ειδοποιήσεις και να δείτε βασικές πληροφορίες όπως την ώρα και τον καιρό, τότε η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα είναι πραγματικά πολύ μεγαλύτερη.

Η Εξοικονόμηση Ενέργειας στο ΥΟΤΑ 2 δεν γίνεται μόνο με χρήση της πίσω οθόνης, αλλά υπάρχει και ένα widget το οποίο και εκτιμά το χρόνο που απομένει, και έχει ένα διακόπτη εναλλαγής που μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σας ανάγκες.

Με την 2500 mAh μπαταρία που έχει η συσκευή, θα έχουμε μία πλήρη ημέρα χρήσης ως αυτονομία αν χρησιμοποιήσετε την μόνο την μπροστινή οθόνη. Ωστόσο, αν κάνετε μεγάλη χρήση της e-ink οθόνης, τότε σύμφωνα με την εταιρία, μπορείτε να έχετε μέχρι και 4 μέρες αυτονομίας με μία απλή φόρτιση.

Μην ξεχνάτε πως μπορείτε να φορτίσετε το YotaPhone 2 εύκολα γιατί υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση. Άλλα χαρακτηριστικά που υποστηρίζει η συσκευή περιλαμβάνουν 11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, NFC και υποστήριξη για δίκτυα 4G LTE.

Επιδόσεις


 

H συσκευή φυσικά δεν είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε επιδόσεις καθώς φοράει ένα snapdragon 801 chipset στα 2.3GHz Quad-Core CPU, με Andreno 330 GPU και 2GB RAM.

  

 

Geekbench 3 GFXBench (T-Rex / Manhattan) SunSpider
YotaPhone 2 2774 24/10 fps 806 ms
HTC One M8 2761 30/12 fps 583 ms
iPhone 6 2794 49/26 fps 351 ms
H συσκευή έχει 32GB εσωτερικού χώρου και δεν υποστηρίζει microSD για επέκταση του χώρου, και έτσι τα πράγματα είναι αρκετά περιορισμένα σε αυτό τον τομέα.
Αν και το πίσω μέρος του τηλεφώνου έχει τη δική του οθόνη, το ΥΟΤΑ 2 έχει καταφέρει να χωρέσει μία 8 MP κάμερα με φλας LED, ενώ στο μπροστινό μέρος έχουμε μία 2MP κάμερα για Selfies και Video ChatΗ πίσω κάμερα παίρνει αξιοπρεπείς φωτογραφίες και υποστηρίζει HDR, ωστόσο βγάζει φωτογραφίες σε 4:3 φορμά και αυτό είναι πρόβλημα…Παρά το γεγονός ότι είναι μια αρκετά καλή φωτογραφική μηχανή, μην περιμένετε και πολλά από από την απόδοσή της, καθώς σίγουρα άλλα Smartphones έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις σε αυτό τον τομέα.

 

 

Λογισμικό


 

Το ΥΟΤΑ 2 έρχεται με Android 4.4 Kitkat με μία εντελώς Vanilla έκδοση, και κάποτε θα πάρει αναβάθμιση σε Android 5.0 Lollipop (δεν βρήκαμε καμία αναβάθμιση ακόμη).

Η εταιρεία έχει προσθέσει προσθέσει δικό της λογισμικό, τα οποία σχετίζονται με την δεύτερη οθόνη,
αλλά σίγουρα είναι απογοητευτικό να μην έχουμε μέχρι τώρα διαθέσιμη αναβάθμιση σε Android 5.0 τουλάχιστον.

Προδιαγραφές


 

 • Android 4.4 OS KitKat
 • 5in AMOLED οθόνη (1080×1920), 442 ppi
 • 4.7in οθόνη πίσω e-ink (540×960), 235ppi
 • 2.3GHz Quad-Core Qualcomm Snapdragon 801 CPU
 • Andreno 330 GPU
 • 2GB RAM
 • 32GB εσωτερικής αποθήκευσης
 • 8MP πίσω κάμερα, AF με LED Flash
 • 2MP κάμερα μπροστά
 • Εγγραφή βίντεο έως και 1080p
 • dual-band Wi-Fi 802.11a / b / g / n / ac
 • Bluetooth 4.0
 • NFC
 • A-GPS
 • Micro-USB (SlimPort)
 • 4G LTE (Cat 4)
 • nano-SIM
 • 2500mAh μπαταρία
 • ασύρματη φόρτιση
 • 69x145x8.9mm
 • 145g

Συμπεράσματα.


 

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μας αρέσουν στο YotaPhone 2 και επικροτούμε την εταιρεία που έχει παρουσιάσει κάτι διαφορετικό.
Ο σχεδιασμός είναι εξαιρετικός και αν θέλετε ένα smartphone με διπλή οθόνη, τότε αυτό είναι ένα για εσάς.Παρά το γεγονός ότι η πίσω οθόνη λειτουργεί αρκετά καλά και υπάρχει δυνατότητα για μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας,
υπάρχουν όμως και μερικές εκπτώσεις. Είμαστε απογοητευμένοι κυρίως από την αργή φύση της, και το απαίσιο ghosting.Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά το GearBest για την παραχώρηση της συσκευής.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 review

Miui_Art 14 January 2021 at 03:56
2 reviews2 verified badges
3.6/ 5
Test

Δοκιμή Review

Αφήστε ένα Review

 • Χαρακτηριστικά
 • Συσκευασία
 • Ποιότητα κατασκευής
 • Οθόνη (8/10)
 • Εργονομία
 • Αυτονομία
 • Τιμή

Διαβάστε επίσης
Σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει πως την αγορά έχουν κατακλύσει διάφορα TV-BOX που πάνω…
Translate »