News by Xiaomi Miui Hellas
Αρχική Σελίδα » Όλα τα νέα » Reviews » Παρουσίαση του YUNDOO Y8 Internet Android 6 TV Box 4GB RAM 32GB ROM
Reviews

Παρουσίαση του YUNDOO Y8 Internet Android 6 TV Box 4GB RAM 32GB ROM

Σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει πως την αγορά έχουν κατακλύσει διάφορα TV-BOX που πάνω κάτω όλα είναι τα ίδια σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά τους, αλλά και την εμφάνισή τους.
Τα περισσότερα από αυτά δεν είναι τίποτα παραπάνω από κλώνους του ίδιου εργοστασίου με διαφορετικό όνομα, και ελαφρώς διαφοροποιημένη εμφάνιση.
Είναι δύσκολο λοιπόν να πει με σιγουριά σε τι διαφέρει η κάθε πρόταση αφού τα περισσότερα διαφέρουν μόνο στο όνομα και στην τιμή.Κάπου εδώ έρχεται το Yudoo να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά, προσφέροντας κάτι διαφορετικό από τους άλλους, και με βάση τα χαρακτηριστικά που το συνοδεύουν, ίσως τελικά αξίζει την προσοχή μας.Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά….

 

Συσκευασία


Η συσκευή έφτασε στα χέρια μας με την γνωστή – απλή συσκευασία σε μαύρο χρώμα. Βέβαια, αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως εμείς στα χέρια μας έχουμε ένα δείγμα, και ίσως η συσκευασία της συσκευής που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στο εμπόριο να διαφέρει από την δική μας.

 

Το Yundoo είναι αυτή τη στιγμή σε Pre-order, και πιστεύουμε πως το δείγμα που έχουμε στα χέρια μας, ίσως διαφέρει προς το καλύτερο όταν η συσκευή γίνει διαθέσιμη.

Μέσα στην συσκευασία βρίσκουμε το TV Box, ένα τηλεχειριστήριο, το τροφοδοτικό που είναι με Ευρωπαϊκό φις, ένα HDMI καλώδιο και φυσικά ένα εγχειρίδιο χρήσης στην Αγγλική γλώσσα, και μερικά διάφορα έντυπα όπως αυτό της εγγύησης.

Μέσα στην συσκευασία, δεν βρήκαμε μπαταρίες για το τηλεχειριστήριο (2χΑΑΑ), αλλά μην ξεχνάτε πως έχουμε ένα δείγμα και όχι την κανονική συσκευασία, και προφανώς οι μπαταρίες θα υπάρχουν στην δική σας συσκευασία, αν προχωρήσετε στην αγορά του.

Βασικά χαρακτηριστικά


ΓΕΝΙΚΑBrand: YUNDOO
Model: Y8
Type: TV Box
System: Android 6.0
Processor: RK3399
CPU: ARM Cortex-A53,ARM Cortex-A72
Core: 2.0GHz
GPU: ARM Mali-T860MP4
RAM: 4G
RAM Type: DDR3
ROM: 32G

Media Supported

Decoder Format: H.264,H.265,HD MPEG4
Video format: ASF,AVI,DAT,FLV,ISO,MOV,MP4,MPEG,TS,WMV
Audio format: AAC,ACC,AFE,APE,DDP,DTS,FLAC,HD,M4A,MKA,MP3,MPEG,OGA,OGG,RM,TrueHD,WAV,WAVMIDI,WMA
Photo Format: BMP,GIF,JPEG,PNG
Support 5.1 Surround Sound Output: Yes

Product Details

5G WiFi: Yes
Bluetooth: Bluetooth 4.1 + EDR
Power Supply: Charge Adapter
Interface: DC 5V,HDMI,LAN,Optical,Reset Port,SD Card Slot,USB 3.1 Type-C,USB2.0,USB3.0
Language: Multi-language
Other Functions: 3D Games,3D Video,Airplay,DLNA,ISO Files,Miracast,NTSC,Others,PAL

Firmware Information

System Bit: 64Bit
Power Requirement
Power Type: External Power Adapter Mode

Battery Information

Remote Controller Battery: 2 x AAA Batteries

Dimension and Weight

Product weight: 0.2900 kg
Package weight: 0.5400 kg
Product size (L x W x H): 11.60 x 11.60 x 2.35 cm / 4.57 x 4.57 x 0.93 inches
Package size (L x W x H): 22.00 x 15.00 x 6.50 cm / 8.66 x 5.91 x 2.56 inches

Package Contents

Package Contents: 1 x YUNDOO Y8 TV Box, 1 x Power Adapter, 1 x Remote Control, 1 x HDMI Cable, 1 x English User Manual

Γενική Περιγραφή


Το σώμα της συσκευής είναι σε μαύρο χρώμα, είναι φυσικά από πλαστικό, και μοιάζει κάπως σε γραφίτη.
Δεν έχει τον τυπικό επίπεδο σχεδιασμό, και μοιάζει σαν ένα πάζλ από 3 επίπεδες επιφάνειες.
Είναι αρκετά βαρύ και στις τυπικές διαστάσεις που έχει η πλειοψηφία των TV-BOX που βρίσκουμε στην αγορά.
Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε η ποιότητα του πλαστικού που χρησιμοποιήθηκε, αλλά αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό, καθώς θα κρίνουμε την συσκευή στο σύνολό της αργότερα.Στο πίσω μέρος της συσκευής έχουμε την είσοδο για την τροφοδοσία της συσκευής, μία οπτική έξοδο για τον ήχο, μία SPDIF έξοδο, μία θύρα Gigabit LAN, μία έξοδο HDMI 2.0 και 2 θύρες USB 2.Στο αριστερό μέρος της συσκευής βρίσκουμε μία θύρα για SD CARD η οποία δεν είναι Micro αλλά για κανονική SD, μία θύρα USB 3 και μία θύρα USB type C.Στο μπροστινό μέρος της συσκευής έχουμε τον διακόπτη ΟΝ/OFF, και ένα LED μπλε χρώματος το οποίο είναι υπερβολικά φωτεινό και καμιά φορά γίνεται αρκετά ενοχλητικό, ειδικά το βράδυ όταν θέλουμε να έχουμε σκοτάδι ώστε να δούμε την αγαπημένη μας ταινία.

Όπως ήδη βλέπουμε, η συσκευή είναι πολύ πλούσια σε ότι αφορά την συνδεσιμότητά της, καθώς μας προσφέρει USB 3 – Gigabit LAN – Full SD Card θύρα, και USB type C θύρα, ξεφεύγοντας αρκετά από τους ανταγωνιστές της.

Τηλεχειριστήριο


Το τηλεχειριστήριο από την άλλη, είναι ένα τυπικό τηλεχειριστήριο που βρίσκουμε στην πλειονότητα των TV-Box που κυκλοφορούν εκεί έξω.
Έχει πλήθος πλήκτρων που καλύπτουν όλες τις λειτουργίες της συσκευής, και μερικά πλήκτρα επιπλέον που λειτουργούν ως Shortcuts για ειδικές εφαρμογές.

Η ποιότητα του τηλεχειριστηρίου δεν είναι κακή, αλλά δείχνει πολύ φθηνή στα υλικά της, και αδιάφορη σε ότι αφορά την εργονομία της.
Θα θέλαμε κάτι καλύτερο εδώ, ίσως με καλύτερα πλαστικά και καλύτερη αφή στα πλήκτρα.

Σε ότι αφορά την λειτουργία του, δουλεύει απροβλημάτιστα και πιάνει από μεγάλες αποστάσεις.
Στην δική μας συσκευασία δεν βρήκαμε μπαταρίες, αλλά ίσως αυτό να διαφέρει από τις δικές σας συσκευασίες όταν γίνει διαθέσιμη η συσκευή.

Αρχικό Setup


Συνδέθηκα στον λογαριασμό μου στο Google με μια γρήγορη εγκατάσταση, και μπορούν εύκολα να συνδεθούν μαζί του και άλλες συσκευές που είναι Bluetooth, ή WiFi.

Στην αρχική οθόνη έχουμε ένα Custom Launcher της εταιρίας, με περίπου μια ντουζίνα εφαρμογών που έχουν προταθεί, και δεν είναι προ-φορτωμένες, έτσι ώστε να τις εγκαταστήσετε εύκολα από το Play Store μετά από δική σας επιλογή.
Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές TV περιεχομένου, αλλά και μία έκδοση του KODI (Jarvis).

Στο παρακάτω Video που βρήκα στο Youtube, μπορείτε να δείτε πως φαίνεται γενικά το Interface της συσκευής.

Η συσκευή έρχεται με την έκδοση του Android 6.0, ενώ στην δική μου περίπτωση αμέσως αναβαθμίστηκε στην νεώτερη έκδοση, μόλις σύνδεσα την συσκευή στο οικιακό WiFi δίκτυό μου. Ίσως θα ήταν υπερβολικά αισιόδοξο να περιμένουμε το Android 7.0 σε μια επόμενη αναβάθμιση, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει σύντομα κάτι τέτοιο.

Εφαρμογές


Το Yundoo δεν έχει καμία αδυναμία, σε ότι αφορά το Android TV γενικότερα. Η επιλογή των streaming εφαρμογών και παιχνιδιών για ΤV είναι καλύτερη από ό, τι ήταν πριν από ένα χρόνο, χάρη σε μια συντονισμένη προσπάθεια από την Google και τους συνεργάτες της. Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η δεν μπορούμε να έχουμε την πληθώρα των εφαρμογών που βρίσκουμε στο κανονικό Google Play Store.

 

 

Να πούμε εδώ ότι σε ότι αφορά το KODI, το Yundoo, μοιάζει να είναι σχεδιασμένο για αυτό, καθώς παίζει τέλεια τα πάντα και χωρίς κανένα πρόβλημα, σε όλες τις εκδόσεις που δοκίμασα, ακόμη και στην πρόσφατη Krypton Edition.

Παιχνίδια


Aν θέλετε να παίξετε παιχνίδια του Android στην τηλεόρασή σας, ίσως τελικά βρήκατε αυτό που ζητάτε. Μπορείτε με το Yundoo να παίξετε άνετα και χωρίς LAG πάρα πολλούς τίτλους παιχνιδιών χωρίς κανένα πρόβλημα, και μάλιστα φαίνεται πως τα 4GB που έχει η συσκευή βοηθάνε πάρα πολύ στο να έχετε την καλύτερη δυνατόν εμπειρία.
Τούτου λεχθέντος, εκείνοι που θέλουν μερικά έξτρα παιχνίδια στο Yundoo δεν θα απογοητευτούν. Το συμπεριλαμβανόμενο τηλεχειριστήριο είναι μια χαρά για casual παιχνίδια όπως το Crossy Road, αλλά και πιο πρόσφατα παιχνίδια όπως το Riptide GP Renegade. Θα έχετε αρκετά Frames αν τα παίζετε σε 4K ανάλυση, αλλά σε 1080p θα είστε μία χαρά.

Επιδόσεις


Το Yundoo χειρίζεται οποιασδήποτε εφαρμογή συνεχούς ροής βίντεο με ευκολία. Λυπάμαι που δεν έχω μια οθόνη 4K για το δοκιμάσω, αλλά βάση τα χαρακτηριστικά της συσκευής, είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα χειριστεί τέτοιες εφαρμογές άριστα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Yundoo λειτουργεί άψογα σε επίπεδο απόδοσης σε σχέση με ορισμένους ανταγωνιστές της.

Άλλωστε το Antutu Benchmark που βλέπετε παρακάτω υποδηλώνει πως το Yundoo είναι πραγματικά μία ισχυρή συσκευή ακόμη και σε απαιτητικούς τίτλους.

Συμπέρασμα


Το Yundoo είναι μία ευχάριστη υλοποίηση, καθώς είναι πολύ φθηνή για όλα αυτά που προσφέρει, είναι απροβλημάτιστη και αρκετά γρήγορη σε ότι και αν δοκιμάσαμε.
Το Design της και τα χαρακτηριστικά της συσκευής είναι εντελώς διαφορετικά από τις υλοποιήσεις των ανταγωνιστών της, και σίγουρο θα μείνετε ικανοποιημένοι σε αυτά που προσφέρει.

Εμείς σας το συνιστούμε χωρίς επιφύλαξη καθώς μας ικανοποίησε απόλυτα σε ότι απαιτήσαμε από αυτό.

Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά το GearBest για την παραχώρηση της συσκευής για το Review.

Μπορείτε και εσείς να αποκτήσετε την συσκευή κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε ένα Review

  • Χαρακτηριστικά
  • Συσκευασία
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Εργονομία
  • Τιμή

Xiaomi Miui Hellas
Η επίσημη κοινότητα της Xiaomi και της MIUI στην Ελλάδα.
Διαβάστε επίσης
Έχουμε φτάσει σε μια εποχή όπου κάθε οικογένεια έχει από ένα Tablet, Laptop…