News by Xiaomi Miui Hellas
Xiaomi

Xiaomi : Αυτά είναι τα προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως οι νικητές και χαμένοι για το 2019

Λίγο πριν από το τέλος του 2019, παρουσιάζουμε τους νικητές και τους χαμένους της χρονιάς, από τα προϊόντα που κυκλοφόρησε η Xiaomi.


Φέτος η αγορά των κινητών τηλεφώνων είδε την άνοδο πολλών νέων τάσεων : τις οθόνες με υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης – τους αισθητήρες κάμερας στα 108MP,  αλλά και τις κάμερες τύπου periscope (περισκοπικές).

Επίσης κυκλοφόρησαν στην αγορά τα πρώτα αναδιπλούμενα Smarthone, οι ταχύτητες γρήγορης φόρτισης ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, οι οθόνες πήραν επιπλέον καμπύλες (Waterfall) και μεγάλωσαν ταυτόχρονα οι οπές σε αυτές.

Ορισμένοι κατασκευαστές Smartphone χρησιμοποίησαν αυτές τις τάσεις προς όφελός τους και εξελίχθηκαν στην αγορά, ενώ άλλοι χάθηκαν.

Η Xiaomi συνέχισε και αυτή – ως επί το πλείστον – να προσαρμόζει τα προϊόντα της προς τη σωστή κατεύθυνση το 2019. Έτσι λοιπόν, μας έφερε μια κάμερα στα 108MP με το Mi Note 10, μας παρουσίασε μερικά εξαιρετικά Smartphone της σειράς Mi 9, αλλά σκόνταψε σε μερικές σειρές όπως αυτή του Mi Mix και των σειρών  Mi A. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι πήγε καλά για την εταιρεία, και τι θα μπορούσε να πάει καλύτερα.


Νικητής – Σειρά Mi 9


Η ναυαρχίδα της Xiaomi σε ότι αφορά την σειρά MI, φέτος είχε να μας παρουσιάσει συνολικά οκτώ παραλλαγές της σειράς Mi 9, και τα  περισσότεροι από αυτά έγιναν πολύ πετυχημένα εμπορικά, συνδυάζοντας πλούσια χαρακτηριστικά και χαμηλές τιμές.

Ξεκινώντας με το Mi 9, η Xiaomi κυκλοφόρησε το πρώτο της Smartphone με τον Snapdragon 855, το οποίο και πρόσφερε σε τιμή λίγο πιο πάνω από τις αντίστοιχες συσκευές μεσαίας κατηγορίας, με αποτέλεσμα να έχει μεγάλη εμπορική επιτυχία σε σχέση με τις αντίστοιχες προτάσεις των ανταγωνιστών της.

Το Mi 9T και Mi 9T Pro (γνωστό και ως K20 / K20 Pro), είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη επιλογή στην μεσαία κατηγορία, αφού προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις και καλές κάμερες, συσκευασμένες σε έναν άψογο σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να είναι η καλύτερη επιλογή για τα χρήματα που ζητάνε .

Υπάρχει επίσης και το Mi 9 SE, το οποίο ήταν μια απολαυστική εμπειρία, παρέχοντας το μεγαλύτερο μέρος των χαρακτηριστικών που έχει το Mi 9, με ένα λιγότερο ισχυρό chipset και μικρότερη μπαταρία.

Στο ίδιο πνεύμα κυκλοφόρησε και το Mi 9X, το οποίο ήταν ουσιαστικά μια απογυμνωμένη έκδοση του Mi 9,  καθώς και το Mi 9 Explorer που σχεδιαστικά βρισκόταν στο άλλο άκρο του φάσματος με χωρητικότητα μέχρι μνήμης RAM μέχρι τα 128GB.

Πρέπει επίσης να συμπεριλάβουμε και τα Mi 9 Pro και Mi 9 Pro 5G,  τα οποία ήταν αρκετά μικρές ανανεώσεις του πρότυπου Mi 9, αλλά συνέβαλαν και αυτά στις εξαιρετικές πωλήσεις και αναγνωρισιμότητα που απέκτησε διεθνώς η σειρά του Mi 9.


Χαμένος – Mi Mix Άλφα


Η σειρά Mi Mix της Xiaomi ήταν πάντα μία προσέγγιση της εταιρείας για να μας παρουσιάσει κάποια  καινοτόμα σχέδια, αλλά το Mi Mix Alpha φαίνεται πως ξεπέρασε κάθε όριο φαντασίας με τον ιδιόμορφο σχεδιασμό του. Απλά δεν έχει πρακτικό νόημα να έχετε μια συσκευή που να είναι ουσιαστικά μία οθόνη, όταν τα αναδιπλούμενα Smartphone είναι ήδη εδώ.

Επιπλέον, υπάρχει και μία μεγάλη ανησυχία για την αντοχή της συσκευής, καθώς μια ακούσια πτώση θα οδηγήσει σίγουρα σε ζημιά στην οθόνη, ανεξάρτητα από το ποιο μέρος του τηλεφώνου θα δεχθεί κάποιο ισχυρό χτύπημα από την πτώση της συσκευής στο πάτωμα για παράδειγμα.

Χωρίς να πούμε πολλά για την τιμή των 2.800$ / 2.500€ που ζητάει, καθώς πρόκειται Consept Smartphone  κατά μία έννοια, δεν βλέπουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης μίας τέτοιας συσκευής, που σχεδιαστικά όντως είναι πολύ καινοτόμος και εντυπωσιακή, αλλά πρακτικά και εμπορικά δεν έχει θέση προς το παρόν στην αγορά.


Νικητής – Mi Note 10


Οι κάμερες στα Smartphone βελτιώνονται ολοένα και περισσότερο,  και λίγο πριν από το τέλος του 2019, το Mi Note 10 είναι αναμφισβήτητα το Smartphone με την καλύτερη κάμερα από την Xiaomi. Εκτός από την εισαγωγή σε ένα Smartphone του πρώτου αισθητήρα στα 108MP, ο συνολικός συνδυασμός των πέντε καμερών που έχει η συσκευή, την κάνει μία από τις καλύτερες που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στην αγορά, παρουσιάζοντας πάρα πολύ καλές επιδώσεις σε όλους τους τομείς της φωτογραφίας και του Βίντεο.

Ας μην ξεχνάμε πως μέχρι πριν από λίγο καιρό, ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας στο DxoMark μαζί με το Mate 30 Pro της Huawei, και κάτι τέτοιο δεν έγινε τυχαία.

Και η μπαταρία των 5,260 mAh με γρήγορη φόρτιση στα 30 W, είναι ένα ακόμη ατού της συσκευής, αλλά υπάρχουν και μερικοί συμβιβασμοί. Ένα από τα αρνητικά που έχει η συσκευή αφορά το chipset, καθώς η  Xiaomi επέλεξε να την εφοδιάσει με το Snapdragon 730, που ανήκει στην μεσαία κατηγορία.

Βέβαια με την τιμή των 500$ που έχει τιμολογηθεί η συσκευή, είναι κατανοητό γιατί δεν διαθέτει ένα SoC κατηγορίας ναυαρχίδας. Σαν συνολικό πακέτο όμως, το Mi Note 10 έφερε πολλές καινοτομίες και ισχυρά χαρακτηριστικά ειδικά στις κάμερες, που κανένας άλλος κατασκευαστής δεν το έχει καταφέρει μέχρι τώρα σε τέτοια κατηγορία τιμής, και αυτό είναι ένα από ατού που θα επιτρέψουν στην συσκευή να γνωρίσει την εμπορική επιτυχία.


Χαμένος – Mi A3


Η σειρά Mi A της Xiaomi χρονολογείται από το 2017, και πρόσφερε συσκευές με γνήσιο Android λειτουργικό σε ένα προσιτό πακέτο. Με το Mi A3, η Xiaomi προχώρησε όμως σε συμβιβασμούς χαρακτηριστικών, που τελικά έγιναν η αφορμή να μην γνωρίσει την αποδοχή από την αγορά σε ότι αφορά τις πωλήσεις που έκανε η συσκευή μέχρι τώρα.

Ο μεγάλος συμβιβασμός έρχεται στην οθόνη, και όπως και να το κάνουμε, μια οθόνη στα 720p PenTile το 2019 δεν είναι αποδεκτή πλέον για μια συσκευή μεσαίας κατηγορίας. Θα προτιμούσαμε να δούμε μία οθόνη Full HD (1080p),  και να αφαιρέσουμε τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Η ευκρίνεια της οθόνης κάτω από το φως του ηλίου είναι κάτω από τον μέσο όρο, αλλά και η απόδοση στον ήχο που προσφέρει η συσκευή είναι πολύ χειρότερη από αυτό που αναμέναμε.

Σε γενικές γραμμές, το Mi A3 δεν καταφέρνει να συνεχίσει την καλή παράδοση που πέτυχαν οι προκάτοχοί της, και είναι ένα από καμένα χαρτιά της εταιρείας – κάτι που φαίνεται και από τις πωλήσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα.


Νικητής – Wearables/Smart Bands


Η Xiaomi είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας κατασκευαστής smartphone, και οι πωλήσεις που κάνει στις Wearable συσκευές της αυξάνεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Το 2019 ήταν μία πολύ επιτυχημένη χρονιά για την Xiaomi στην κατηγορία των Smart Band, καθώς η εταιρεία κυριάρχησε διεθνώς στις πωλήσεις,  και κατέκτησε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε όλο τον κόσμο.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί το Mi Band 3 και Mi Band 4 κατέκτησαν τις διεθνείς αγορές, αφού είναι φθηνά, αξιόπιστα και προσφέρουν πληθώρα χαρακτηριστικών που είναι δύσκολο να βρει κάποιος στην τιμή που έχουν.

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Όποιος δημιουργεί πλέον Messenger ή Messenger Lite, δεν θα μπορεί να το κάνει…
Το MediaTek Dimensity 800 προορίζεται για mid-range smartphones που θα κυκλοφορήσουν από το…
Translate »