News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Οι ασύρματες συσκευές προκαλούν καρκίνο, μας προειδοποιούν 250 επιστήμονες.

Περισσότεροι από 250 επιστήμονες υπέγραψαν μια αναφορά καλώντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να επιβάλει κανόνες και να ορίσει αυστηρότατες οδηγίες για τις ασύρματες συσκευές.


Σε επιστολή που απευθύνθηκε στους αρχηγούς των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μια ομάδα επιστημόνων εξέφρασε την ανησυχία της για την αυξημένη έκθεση των ανθρώπων στη Μη Ιοντίζουσα Ακτινοβολία (EMF) που παράγεται από τις ηλεκτρικές και τις ασύρματες συσκευές.

Ωστόσο για να ενισχύσουν τα επιχειρήματά τους οι ερευνητές, αναφέρθηκαν σε επιστημονικές μελέτες που έδειξαν τις κακές επιδράσεις του EMF, μεταξύ των οποίων είναι ο αυξημένος κίνδυνος για τον καρκίνο, οι γενετικές βλάβες, οι νευρολογικές διαταραχές και η δυσκολία μάθησης στα ανήλικα άτομα.

Τα Airpods της Apple εκπέμπουν ακτινοβολία EMF

Η έκκληση των επιστημόνων έρχεται εν μέσω της αυξανόμενης δημοτικότητας των ασύρματων συσκευών, όπως το Airpods της Apple , το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth και εκπέμπει την ακτινοβολία EMF.

Το Airpods είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξεσουάρ που κυκλοφορεί στο εμπόριο. Μάλιστα εκτιμάται πως το 2017, η Apple πώλησε μεταξύ 14 έως 16 εκατομμύρια AirPods και οι αναλυτές αναμένουν ό,τι ο αυτός ο αριθμός θα φτάσει τα 50 με 55 εκατομμύρια φέτος, ένα πραγματικά ιλιγγιώδες νούμερο που αναμφισβήτητα θα πρέπει να προβληματίσει τους υπευθύνους στον τομέα της υγείας σε όλες τις χώρες του πλανήτη.

Οι επιστήμονες που υπέγραψαν την αναφορά εκφράζουν την ανησυχία τους πως οι ισχύουσες κατευθυντήριες γραμμές είναι πολύ χαλαρές και ζήτησαν να ενημερωθεί ο κόσμος σχετικά με τους κινδύνους που δημιουργούν τα ραδιοκύματα και κατ’ επέκταση για την βλαβερή ακτινοβολία που εκπέμπουν, διαφορετικά ενδέχεται να αυξηθούν από αμέλεια τα κρούσματα του καρκίνου, που θα έχει ως αρνητικό αποτέλεσμα να θρηνήσουμε περαιτέρω θύματα της λόγω της αναλγησίας των υπευθύνων σε αυτόν τον τομέα.

Ο καθηγητής βιοχημείας του Πανεπιστημίου του Κολοράντο Τζέρι Φίλιπς, ένας από τους επιστήμονες που υπέγραψαν την αναφορά, εξήγησε ότι η τοποθέτηση των αερόπαπων του Airpods στα αυτιά εκθέτει τους ιστούς στο κεφάλι σε υψηλές ποσότητες ακτινοβολίας. Ο Φίλιπς ανέφερε ότι αυτό συνεπάγεται με κίνδυνο για ανάπτυξη καρκινικών όγκων και άλλες καταστάσεις που συνδέονται με την ανώμαλη λειτουργία των κυττάρων.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Μια νέα δυνατότητα προσφέρει στους συνδρομητές της η WIND VISION προσθέτοντας τα κανάλια…
Αυτή είναι η λίστα αλλαγών που μας φέρνει η νέα 9.3.14 Version της…
Translate »