News by Xiaomi Miui Hellas
Xiaomi

3 τεχνάσματα για την βελτίωση της ομαλότητας σε οποιοδήποτε Smartphone της Xiaomi.

Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί το γεγονός ότι η Xiaomi μας προσφέρει σε όλους το ποιο προσαρμόσιμο MIUI Android UI, το οποίο είναι πολύ καλύτερο, πιο ομαλό και το ταχύτερο UI στην αγορά των Android smartphones. Ενώ οι άλλοι κατασκευαστές εγκαταλείπουν συνήθως τις ενημερώσεις όταν πρόκειται για τις παλαιότερες εκδόσεις συσκευών του ενός έτους, η Xiaomi δεν αφήνει ποτέ εκτός  ενημερώσεων τις συσκευές της, ακόμα και αν είναι μια ναυαρχίδα 2 ετών. 

Ακόμη και με ξεπερασμένο υλικό, τα τηλέφωνα Xiaomi λειτουργούν ομαλά. Ωστόσο, για την πιο ομαλή λειτουργία των παιχνιδιών, των εφαρμογών και των βίντεο, υπάρχουν κάποια “κόλπα”  που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την ομαλότητα σε κάθε smartphone της Xiaomi, ακόμα και αν είναι 3 ετών, όπως το Redmi 2, αξιοποιώντας προς το καλύτερο από το υλικό.

3 “μυστικά” για τη βελτίωση της ομαλότητας σε οποιουδήποτε Smartphone της Xiaomi

Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρεις επιλογές “προγραμματιστών” που μπορούν να βελτιώσουν την αξιοποίηση του υλικού: όπως  “Εξαναγκασμός απόδοσης GPU”, “Εξαναγκασμός 4x MSAA” και “Απενεργοποίηση HW επικαλύψεων”.

Σημείωση: Αυτές οι λειτουργίες μπορεί να μειώσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone. Είναι καλύτερο λοιπόν να ενεργοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες σε smartphones Xiaomi με μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Συνιστώμενες σειρές: Xiaomi Mi Max, Redmi Note, Mi A.

Βήματα:

Μεταβείτε στις Επιλογές προγραμματιστών >> Ενεργοποιήστε τον Εξαναγκασμό απόδοσης GPU >> Ενεργοποιήστε τον Εξαναγκασμό 4x MSAA >> Απενεργοποιήστε την επικάλυψη HW

Πηγή εικόνας: Φόρουμ MIUI

1) Εξαναγκασμός απόδοσης GPU

Η GPU είναι πολύ καλύτερη και πιο αποτελεσματική από την CPU στην επεξεργασία γραφικών. Έτσι, η εφαρμογή που αναγκάζεται να αποδώσει μέσω της GPU θα είναι ομαλότερη από αυτή της CPU και το πρόγραμμα θα βελτιστοποιηθεί καλύτερα όταν τρέχει. Μετά την ενεργοποίηση αυτής της επιλογής, και όσο το κουμπί είναι ενεργοποιημένο, η MIUI θα χρησιμοποιήσει ομοιόμορφα τη διασύνδεση της εφαρμογής μέσω της GPU, κάνοντας πλήρη χρήση της GPU και μειώνοντας την επιβάρυνση της CPU. Ως εκ τούτου, το κινητό τηλέφωνο ως σύνολο θα γίνει ομαλότερο.

2) Εξαναγκασμός 4x MSAA

Δεύτερο στη λίστα με τα τεχνάσματα για τη βελτίωση της ομαλότητας οποιουδήποτε Smartphone της Xiaomi είναι και το MSAA (Multi-Sampling Anti-Aliasing), η οποία είναι 4 φορές η τυπική τεχνολογία κατά της αλλοιώσεως των εικόνων. Πιο απλά, είναι να βελτιώσετε την εμφάνιση μιας εικόνας και να μειώσετε τις αλλοιώσεις σε μια εικόνα, βίντεο ή τα παιχνίδια.

Όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, μπορεί να βελτιώσει αποτελεσματικά την ποιότητα της εικόνας, να κάνει τους χαρακτήρες και τα στοιχεία ενός παιχνιδιού πιο μαλακά και πιο ομαλά και να βελτιώσει τη συνολική οπτική εμπειρία. Η πρώτη εικόνα παρακάτω δείχνει ότι το εφέ anti-aliasing δεν είναι ενεργοποιημένο.

Και κάτω είναι η εικόνα όταν είναι ενεργοποιημένο το 4x MSAA. Δείτε στο κάτω άκρο του πλαισίου φωτογραφιών τον αριστερό τοίχο και τον στύλο της λάμπας ως παράδειγμα.

3) Απενεργοποίηση HW επικαλύψεων

HW εδώ σημαίνει η επιτάχυνση υλικού. Η επικάλυψη σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε την CPU για βοηθητικές λειτουργίες, αντί να χρησιμοποιείτε μόνο τη GPU για όλες τις εργασίες απεικόνισης.

Επειδή η απλή χρήση της GPU για απόδοση είναι σχετικά ενεργοβόρα, η προεπιλεγμένη επιλογή είναι να ανοίξουμε εμείς την επικάλυψη HW, η οποία μπορεί να αποφύγει αποτελεσματικά την υψηλή κατανάλωση ενέργειας που προκαλείται από την επιτάχυνση υλικού, και επίσης να βελτιώσει την ομαλότητα του κινητού τηλεφώνου, αλλά και την κατανάλωση.

Αλλά αν έχετε ενεργοποιήσει στο παρελθόν το “force GPU rendering”, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την επικάλυψη HW για να επωφεληθείτε πλήρως από τη GPU. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας. Αυτή είναι καλή επιλογή για τα smartphones της Xiaomi με απίστευτη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, όπως η σειρά Mi Max ή η σειρά Redmi Note.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Διαβάστε επίσης

4 σχόλια

Avatar
Χρήστος 1 January 2019 at 11:43

Καλημέρα και χρόνια πολλά, xρήστης RN2. Aν διάβασα καλά οι πιο πάνω ρυθμίσεις συνιστώνται σε τηλ με μπαταρίες μεγάλης διάρκειας, περιλαμβάνοντας και αυτά της σειράς REDMI NOTE..Μήπως η μπαταρία ενός RN2 επιβαρυνθεί αρκετά με τις ρυθμίσεις αυτές (και εν πάση περιπτώσει δυσανάλογα σε σχέση με αυτό που θα προσφέρουν) , καθώς η συγκεκριμένη δεν φημίζεται και για τη μεγάλη διάρκειά της;Ευχαριστώ και καλή χρονιά..

Απάντηση
Avatar
Ιωσήφ 30 December 2018 at 21:24

Αν κάποιος αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τα καθημερινά παγώματα του Μi Α2 στο gChrome κ έχει βρει λύση ας βοηθήσει. Ευχαριστώ

Απάντηση
Avatar
Ιορδάνης 30 December 2018 at 10:36

Και πως μπαίνουμε στις επιλογές προγραμματιστών σε redmi 3s

Απάντηση
Miui_Art
Miui_Art 30 December 2018 at 17:49

Πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις >> Σχετικά με το τηλέφωνο >> και πάνω στο σημείο που αναφέρει την MIUI Version χτυπάμε περίπου 7 φορές μέχρι να μας πει πως είμαστε πλέον προγραμματιστές.
Μετά από το μενού των πρόσθετων ρυθμίσεων θα εμφανιστούν οι επιλογές προγραμματιστών.

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Να και μια πρώτη αναφορά για iPhone XS Max που αναφλέχθηκε μόνο του, μόλις τρεις…
Το νέο Xperia XA3 Ultra της Sony αναμένεται να κάνει ντεμπούτο κατά τη διάρκεια της…
Translate »