News by Xiaomi Miui Hellas
Δελτίο τύπου

ACS : Προχωρεί στην αναστολή της πρόσθετης χρέωσης έκτακτης ανάγκης

Οι εξηγήσεις που δίνει η εταιρία για την πρόσθετη χρέωση που επιχείρησε να επιβάλει.


Στο πρόσθετο κόστος των συνεργατών της αποδίδει η ACS την έξτρα χρέωση που επιχείρησε να επιβάλει την περασμένη εβδομάδα σε κάθε αποστολή αλλά ανακάλεσε μετά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην εταιρία από κλιμάκιο της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της οικονομικής αστυνομίας.

Η εταιρία σε νέα ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι μεταξύ των άλλων αποφάσεών της επέλεξε να επιδοτήσε η ίδια τις ανεξάρτητες επιχειρήσεις – καταστήματά της ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις νέες αυξημένες ανάγκες που έχει επιβάλλει η έκτακτη κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία είχε ανακοινώσει πως από την 1η Απριλίου θα προχωρούσε προσωρινά στην εφαρμογή πρόσθετης χρέωσης λόγω κορονοϊού, για όλες τις αποστολές εσωτερικού, αξίας 0,45 ευρώ συν ΦΠΑ ανά αποστολή.

Αναφερόμενη στην ένταση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, η ACS τονίζει ότι Σύλλογος είχε ζητήσει να αναλάβει η εταιρία την παράδοση 1.000.000 διδακτικών συγγραμμάτων στο σπίτι του κάθε φοιτητή, κάτι για το οποίο η εταιρία είχε ξεκαθαρίσει πως με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι σε θέση να αναλάβει και είχε ενημερώσει σχετικά τόσο τον Σύλλογο όσο και το υπουργείο Παιδείας: «Συνεπώς, δεν υπάρχει αθέτηση οποιασδήποτε δεσμευτικής συμφωνίας εκ μέρους της εταιρείας» επισημαίνουν.

«Πρωτόγνωρη πίεση»

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ACS σημειώνει:

  • Η ACS και το δίκτυο των αντιπροσώπων της, που αποτελείται από ανεξάρτητες μικρές επιχειρήσεις με 270 καταστήματα πανελλαδικά, λειτουργούν τις τελευταίες ημέρες υπό πρωτόγνωρες συνθήκες πίεσης, λόγω της υπερβολικά αυξημένης ζήτησης (άνω του 60% σε παραδόσεις ηλεκτρονικών αγορών κατ’ οίκον), των ελλείψεων προσωπικού (μείωση κατά 20% λόγω των μέτρων προστασίας της υγείας) και των έκτακτων μέτρων αποφυγής συγχρωτισμού, τόσο στα κέντρα διαλογής, όσο και στα καταστήματά της. Η πρωτοφανής κατάσταση που επικρατεί, έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην παράδοση των αποστολών και τη μείωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών της.
  • Η ACS, επιδιώκοντας να συνδράμει στην επείγουσα αυτή κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επέλεξε, μεταξύ άλλων, να επιδοτήσει με 0,45 ευρώ ανά αποστολή τις ανεξάρτητες επιχειρήσεις-καταστήματά της, ώστε να πραγματοποιήσουν άμεσα τις απαραίτητες επενδύσεις σε πρόσθετο προσωπικό, αποθηκευτικούς χώρους, μεταφορικά μέσα κλπ. Για το σκοπό αυτό, ανακοίνωσε στους πελάτες της ισόποση έκτακτη χρέωση, από 1/4/20, προκειμένου να καλυφθεί μέρος του εκτιμώμενου πρόσθετου κόστους λειτουργίας. Αντίστοιχες ενέργειες έχουν γίνει και από διεθνείς εταιρείες ταχυμεταφορών εντός και εκτός Ελλάδας, οι οποίες εφαρμόζουν ανάλογο «emergency situation surcharge», προσπαθώντας να διατηρήσουν το επίπεδο των υπηρεσιών τους.
  • Στις 3/4/20 η Διοίκηση της ACS ανακάλεσε την πρόσθετη χρέωση, αναγνωρίζοντας έμπρακτα την αναστάτωση που δημιουργήθηκε, και ανέλαβε να επιδοτήσει η ίδια τις επιχειρήσεις των συνεργατών της. Η εταιρεία εκφράζει τη λύπη της και διευκρινίζει ότι η εν λόγω χρέωση είχε προσωρινό χαρακτήρα και μοναδικό σκοπό να ενισχύσει τις επιχειρήσεις των αντιπροσώπων της, ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι παραδόσεις στα σπίτια κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.
  • Με αφορμή την προαναφερθείσα πρόσθετη χρέωση, έλαβε ευρεία δημοσιότητα μια ένταση στη σχέση της εταιρείας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, η οποία όμως ελάχιστα αφορούσε το θέμα της εν λόγω χρέωσης. Ο Σύλλογος είχε ζητήσει να αναλάβει η ACS την παράδοση 1.000.000 διδακτικών συγγραμμάτων στο σπίτι του κάθε φοιτητή. Στην προκειμένη περίπτωση η ACS είχε καταστήσει σαφές ότι, με τα σημερινά δεδομένα και ανεξαρτήτως τιμής χρέωσης, δεν είναι σε θέση να αναλάβει το υπέρογκο αυτό έργο, όπως της ζητήθηκε και αντιπρότεινε εναλλακτικές λύσεις. Ο Σύλλογος Εκδοτών, καθώς και το Υπουργείο Παιδείας, ενημερώθηκαν σχετικά την 31/3/20. Συνεπώς, δεν υπάρχει αθέτηση οποιασδήποτε δεσμευτικής συμφωνίας εκ μέρους της εταιρείας.
  • Τέλος, η ACS γνωστοποιεί ότι δεν έχει αυξήσει τις τιμές των υπηρεσιών της κατά την τελευταία δεκαετία. Τουναντίον έχει προβεί σε επανειλημμένες μειώσεις τιμών, προχωρώντας ταυτόχρονα σε μεγάλες επενδύσεις και καινοτόμες λύσεις, που βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών της. Επί 40 σχεδόν χρόνια η ACS είναι η πρώτη εταιρεία ταχυμεταφορών στη χώρα μας, με σημαντικό μερίδιο αγοράς, εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε όλη την Ελλάδα και με μοναδική της προτεραιότητα την εξυπηρέτηση επιχειρήσεων και καταναλωτών.

Επίσης η εταιρεία έχει αναρτήσει στην σελίδα της την παρακάτω ανακοίνωση.

Αξιότιμοι Πελάτες και Συνεργάτες,

Σε συνέχεια της από 31/3/20 ενημέρωσής μας, σχετικά με την πρόσθετη χρέωση στις αποστολές εσωτερικού, λόγω των έκτακτων και απρόβλεπτων συνθηκών του ιού COVID-19, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την απόφαση της εταιρείας να αναστείλει την πρόσθετη χρέωση έκτακτης ανάγκης.

Παρόλες τις εξαιρετικά πιεστικές συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί η ACS και τα καταστήματά της τις τελευταίες ημέρες, και που οφείλονται εκτός από την υπερβολικά αυξημένη ζήτηση (κυρίως για παραδόσεις προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου σε σπίτια), σε απουσίες του προσωπικού και στην αποφυγή συγχρωτισμού του κοινού στα καταστήματά της, συνθήκες που αυξάνουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας της, η εταιρεία θα επιστρέψει στους πελάτες της τη διαφορά από τις τυχόν έως τώρα τιμολογημένες χρεώσεις.

Η ACS, σεβόμενη τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην καθημερινότητα των καταναλωτών, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Επίσης θα αξιολογήσει κατά τη διάρκεια του Απριλίου τα επιπλέον κόστη λειτουργίας που της επιβάλλουν οι ιδιαίτερες συνθήκες και θα αναθεωρήσει στη συνέχεια την τιμολογιακή της πολιτική.

Με εκτίμηση,

Για την ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες Μ.A.E.E.

Α.Βάλλας

Εμπορική ΔιεύθυνσηΗ ανακοίνωση της εταιρείας

Πηγή 1Πηγή 2


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

 

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Ιππο 6 April 2020 at 16:13

Acs ειναι τραγικοι κολλανε χαρτακι και φεύγουν δε χτυπανε καν κουδουνια και αποπειρες παραδοσης πλεον μονο μια. Με εχουν ταλαιπωρησει παρα πολυ δεν παλευονται ποιοτητα μηδέν

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η Xiaomi India μόλις ανακοίνωσε την κυκλοφορία της τελευταίας έκδοσης του PatchWall 3.0…
Η Xiaomi υπέβαλε για άλλη μια φορά ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα…
Translate »