News by Xiaomi Miui Hellas
Κάρτες γραφικών

FidelityFX : Αναμένεται στις επόμενες εβδομάδες από την AMD, ως απάντηση στο DLSS της Nvidia

Η AMD μας έδωσε μια ιδέα για το FidelityFX Super Resolution που έρχεται για να ανταγωνιστεί το DLSS, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των καρτών Radeon RX 6000.


Τότε, η AMD ισχυρίστηκε ότι η λύση της ήταν υπό ανάπτυξη και ότι συνεργάζονταν με προγραμματιστές παιχνιδιών για την εφαρμογή της τεχνολογίας στα παιχνίδια τους. Έκτοτε, έχουμε ελάχιστες ή καθόλου πληροφορίες, ενώ ταυτόχρονα η NVIDIA έχει τροποποιήσει έντονα το DLSS (Deep Learning Super Sampling).

Η NVIDIA ξεκίνησε με την τεχνολογία υπερ-δειγματοληψίας που βασίζεται σε AI από 2018, όταν παρουσιάστηκε η σειρά GeForce RTX 20 με βάση την αρχιτεκτονική Turing. Το DLSS 1.0 είχε μια αρκετά δύσκολη αρχή, καθώς δεν υπήρχαν πολλά παιχνίδια που χρησιμοποίησαν τη λειτουργία αυτή. Συνάμα, ενώ οι χρήστες έβλεπαν κάποια εντυπωσιακά κέρδη απόδοσης, αυτά είχαν επίσης απώλεια ποιότητας εικόνας που ήταν συχνά πολύ θολή σε σύγκριση με το παιχνίδι στην εγγενή ανάλυση με τυπικές μεθόδους AA.

Αυτό άλλαξε με την πάροδο του χρόνου και το DLSS 2.0 έδειξε την πραγματική μορφή της δυνατότητας με τα εντυπωσιακά κέρδη απόδοσης να παραμένουν διατηρώντας, όμως, παράλληλα σχεδόν παρόμοια ποιότητα εικόνας με την εγγενή ανάλυση. Σήμερα, το DLSS  ενημερώνεται συνεχώς, με τα The Medium και Cyberpunk 2077 να είναι οι τελευταίοι τίτλοι που επιτρέπουν gaming στα 8Κ σε κάρτες RTX 30.

Η διαφορά που κάνει το DLSS θέτει τις κάρτες γραφικών της σειράς NVIDIA GeForce RTX 30 σε θέση υπεροχής έναντι των Radeon RX 6000 της AMD. Φαίνεται, όμως, ότι η λύση της AMD πλησιάζει πολύ στην επίσημη κυκλοφορία της με την εταιρεία που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια σημαντική ενημέρωση του λογισμικού Adrenaline Radeon γύρω στον Μάρτιο του 2021, η οποία θα περιλαμβάνει δύο σημαντικές προσθήκες: Η πρώτη είναι, προφανώς, η προσθήκη του FidedlityFX Super Resolution, ενώ η δεύτερη είναι μια ενημέρωση στο Radeon Boost.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Infinity Cache θα είναι επίσης αρκετά επωφελής για το FidelityFX Super Resolution, ενώ η τεχνολογία μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα από τα παιχνίδια, όπου υποστηρίζεται, όπως και το DLSS. Από την άλλη πλευρά, η νέα δυνατότητα AMD Radeon Boost θα βοηθήσει στην επίλυση ορισμένων ζητημάτων που σχετίζονται με τη δυναμική κλιμάκωση, μια λειτουργία που κλιμακώνει την ανάλυση στα παιχνίδια σε χαμηλότερες τιμές για να αυξήσει την απόδοση, όταν δεν υπάρχει πολλή δράση.

Συνολικά, φαίνεται ότι η επόμενη “μεγάλη” ενημέρωση των Radeon Adrenaline οδηγών θα είναι σημαντική, ιδιαίτερα για τους κατόχους Radeon 6000 καρτών γραφικών.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
11 νέες συσκευές έρχονται να προστεθούν στη λίστα των 5G Smartphones που έχουν…
Η  WIND Ελλάς σε συνεργασία με την την Myrmex Inc. (Material Handling Robotics)…
Translate »