News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

ΑΜD : Βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαγορά της Xilinx (XLNX) έναντι 30 δισ. δολαρίων

Η AMD και η Xilinx φαίνεται να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων, με πιθανή συμφωνία να αναδύεται ίσως και την επόμενη εβδομάδα.


ΗAMD (NASDAQ: AMD), ένας σημαντικός παίκτης στη βιομηχανία ημιαγωγών, ετοιμάζεται να αποκτήσει την Xilinx (NASDAQ: XLNX) για 30 δισεκατομμύρια δολάρια, παρέχοντας έτσι μια ώθηση στο συνεχιζόμενο κύμα ενοποίησης στον κλάδο.

Σύμφωνα με τις πηγές που ανέφερε η Wall Street Journal, η AMD και η Xilinx βρίσκονται επί του παρόντος σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων, με πιθανή συμφωνία να αναδύεται ίσως και την επόμενη εβδομάδα.

Λάβετε υπόψη ότι η Xilinx κατασκευάζει προγραμματιζόμενα τσιπ για ασύρματα δίκτυα και η απόκτησή της θα προσφέρει στην AMD σταθερή βάση σε έναν κλάδο που βρίσκεται επί του παρόντος σε εξέλιξη. Με τους παρόχους να επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα των τηλεπικοινωνιών για να επεκτείνουν την κάλυψη του ασύρματου δικτύου επόμενης γενιάς, η Xilinx έχει μετατραπεί σε ένα σημαντικό κόμβο σε αυτήν την προσπάθεια.

Φυσικά, αυτή η κίνηση από την AMD μπορεί επίσης να είναι μια απάντηση στην NVIDIA (NASDAQ: NVDA) η οποία έχει προχωρήσει την τελευταία περίοδο σε μια σειρά από εξαγορές. Τον Σεπτέμβριο, η NVIDIA συνήψε οριστική συμφωνία με το ιαπωνικό μεγαθήριο, SoftBank, για την απόκτηση της ARM για 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Η τελευταία σχεδιάζει τσιπ και σύνολα οδηγιών αδειών που διέπουν τον τρόπο επικοινωνίας των τσιπ.

Επιπλέον, η πνευματική ιδιοκτησία της ARM – συμπεριλαμβανομένης της Reduced Instruction Set Computing (RISC) Instruction Set Architecture (ISA) – χρησιμοποιείται από την Apple, την Qualcomm, τη Samsung, τη Huawei κ.λπ. για τα chip των smartphone τους, αντιστοιχώντας έτσι σε κάλυψη της αγοράς περίπου 90 τοις εκατό. Επιπλέον, η NVIDIA έκλεισε την εξαγορά της Mellanox νωρίτερα φέτος, δημιουργώντας μια βιώσιμη λεωφόρο στη διαδικασία βελτιστοποίησης λύσεων υπολογιστών και cloud που βασίζονται στο κέντρο δεδομένων.

Η Mellanox πρωτοστάτησε στην τεχνολογία διασύνδεσης InfiniBand, η οποία σε συνδυασμό με τα υψηλής ταχύτητας προϊόντα Ethernet, χρησιμοποιείται σε περισσότερους από τους μισούς από τους ταχύτερους υπερυπολογιστές στον κόσμο και σε πολλά κορυφαία κέντρα δεδομένων υπερυψωμένης κλίμακας.

Η απόκτηση της Xilinx θα επιτρέψει επίσης στην AMD να ανταγωνιστεί καλύτερα την Intel (NASDAQ: INTC) στον χώρο των κέντρων δεδομένων (data-centers). Επιπλέον, τα FPGA που παράγονται από την Xilinx θα επιτρέψουν στην AMD να επεκταθεί στα ταχέως αναπτυσσόμενα τμήματα AI και δικτύωσης, ενισχύοντας το εύρος του χαρτοφυλακίου της εταιρείας.

H εξέλιξη αυτή έρχεται την ίδια χρονική στιγμή που η AMD αποκάλυψε τους νέους Ryzen 5000 που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 3, με τους οποίους φιλοδοξεί να νικήσει κατά κράτος τον ανταγωνισμό σε κάθε σενάριο χρήσης.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Με τον κλασικό συνδυασμό χρωμάτων μαύρου και πράσινου, η καρέκλα της Razer έρχεται…
Τώρα ο Cosmote προσφέρει εγγυημένη ταχύτητα internet 100 και 200Mbps από €28,90 τον…
Translate »