News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

AMOLED Green Tint | Πώς να μειώσετε ή να διορθώσετε την πράσινη απόχρωση στην οθόνη (Οδηγίες)

guide-logo

Πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ένα πρόβλημα με τις AMOLED οθόνες στις συσκευές τους, που δείχνουν μια πράσινη απόχρωση (green tint)


Αυτό το πρόβλημα εντοπίζεται στο Hardware (υλικό), που σημαίνει ότι είναι ένα χρόνιο ζήτημα και δεν προκαλείται από την χρήση που κάνουν οι χρήστες των συσκευών. Στο σημερινό άρθρο θα σας δώσουμε οδηγίες και θα σας δείξουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε το Green Tint στην οθόνη της συσκευής σας.

Τι είναι το AMOLED Green Tint (πράσινη απόχρωση);

Οι AMOLED οθόνες είναι ένας τύπος οθόνης που χρησιμοποιούν οργανικές διόδους εκπομπής φωτός (OLED). Αυτές οι οθόνες χρησιμοποιούνται συχνά στα smartphone λόγω της υψηλής ανάλυσης που παρέχουν, της ευρείας γκάμας χρωμάτων, του λεπτού πάχους που έχει το πάνελ, της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας αλλά και της έλλειψης του οπίσθιου φωτισμού.

Οι AMOLED οθόνες είναι γνωστές για το πρόβλημα της πράσινης απόχρωσης που παρουσιάζουν (green tint), το οποίο μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό για ορισμένους χρήστες. Η πράσινη απόχρωση μπορεί να κάνει την προβολή της οθόνης άβολη σε ορισμένες συνθήκες φωτισμού.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλες οι συσκευές διαφόρων κατασκευαστών Smartphone που έχουν AMOLED οθόνες, και αυτό το πρόβλημα δεν αφορά αποκλειστικά τις συσκευές της Xiaomi.

Η Xiaomi έχει γίνει κατά καιρούς αποδέκτης πολλών παραπόνων για το συγκεκριμένο πρόβλημα  στις συσκευές της με AMOLED οθόνες. Μάλιστα, το Smartphone που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα με την πράσινη απόχρωση στην οθόνη είναι το POCO F3, που κυκλοφόρησε και ως Mi 11x ή Redmi K40 στην Ινδία και στην Κίνα. Φυσικά αυτό το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το POCO F3 αλλά εντοπίζεται και σε αρκετές άλλες συσκευές της Xiaomi που έχουν AMOLED οθόνες.

Ενώ οι περισσότεροι χρήστες δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του Green Tint στις συσκευές τους, υπάρχουν όμως πολλοί χρήστες που παλεύουν με αυτό, ακόμη και μετά από την αντικατάσταση της οθόνης.

Πώς να ελέγξετε για το πρόβλημα της Πράσινης Απόχρωσης

Το πρόβλημα του green tint είναι δύσκολο να παρατηρηθεί όταν η οθόνη έχει μεγάλη φωτεινότητα ή βρίσκεται κάτω από το φως της ημέρας. Για να ελέγξετε εάν η συσκευή σας υποφέρει από αυτό το πρόβλημα, το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να μειώσετε τη φωτεινότητα στην συσκευή σας στο ελάχιστο και να σβήσετε όλα τα φώτα στο δωμάτιο. Πρέπει να βρίσκεστε σε ένα πραγματικά σκοτεινό περιβάλλον, και μετά θα μπορέσετε να μπορέσετε να κάνετε μια δοκιμή, ανοίγοντας για παράδειγμα την καρτέλα Ανώνυμης περιήγησης (incognito) στο Google Chrome.

Ανώνυμη περιήγηση στο Chrome

Για να είναι αξιόπιστη αυτή η δοκιμή, θα πρέπει να έχετε στην συσκευή σας κάποια stock MIUI ROM, καθώς οι τιμές φωτεινότητας στις προσαρμοσμένες ROM μπορεί να διαφέρουν, και η χαμηλότερη φωτεινότητα μπορεί στην πραγματικότητα να μην είναι η χαμηλότερη που μπορεί να προσφέρει η οθόνη σας.

Πώς να μειώσετε την πράσινη απόχρωση

Η Xiaomi έχει κυκλοφορήσει κάποιες νέες ενημερώσεις στο MIUI που βοηθούν στην μείωση του προβλήματος της πράσινης απόχρωσης της οθόνης, ωστόσο ακόμη και μετά από αυτές τις βελτιώσεις, το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει έστω και σε χαμηλότερο βαθμό.

Σε αυτή την περίπτωση πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να προχωρήσουν στην αντικατάσταση της οθόνης στην συσκευή τους, αλλά το πρόβλημα με αυτήν την διαδικασία είναι ότι ορισμένοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα ακόμα και μετά την αντικατάσταση των οθονών στις συσκευές τους, και επομένως αυτός δεν είναι ένας εγγυημένος τρόπος επιδιόρθωσης. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν ώστε να μειώσετε αυτήν την πράσινη απόχρωση στην οθόνη.

Απενεργοποιήστε την επιλογή Smoothen transitions

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
  • Πατήστε στην Οθόνη
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Φωτεινότητας
  • Απενεργοποιήστε την εξομάλυνση των μεταβάσεων (Smoothen Transitions).
Απενεργοποιήστε την εξομάλυνση των μεταβάσεων (Smoothen Transitions)

Χρησιμοποιήστε την οθόνη με ρυθμό ανανέωσης στα 60 Hz

Ρυθμίστε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης στα 60 Hz ώστε κάνει τα LED στο πάνελ της οθόνης να έχουν μεγαλύτερη ισχύ. Εάν ρυθμίσετε την ανανέωση της οθόνης σε υψηλές τιμές Hertz, τότε τα LED της οθόνης θα “κουραστούν” ευκολότερα και δεν θα αποδίνουν σωστά τα χρώματα. Ρυθμίστε λοιπόν τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης στα 60 Hz.

Ρυθμίστε την οθόνη στα 60 Hz

Μετά από τις παραπάνω ρυθμίσεις, θα ελαχιστοποιήσετε το πρόβλημα του green tint. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να κάνετε χρήση της εγγύησης που σας παρέχει η εταιρεία και να ζητήσετε έλεγχο και επισκευή ή αντικατάσταση της συσκευής σας.

Επίλογος

Ενώ είναι δυνατή η μείωση του προβλήματος της πράσινης απόχρωσης στις OLED οθόνες, η πλήρης απαλλαγή είναι αρκετά δύσκολο να γίνει και απαιτεί χρόνο και τύχη. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί ακόμη και μετά από την αντικατάσταση της οθόνης και ελπίζουμε ότι η Xiaomi θα καταφέρει να λύσει αυτό το ζήτημα στις επόμενες συσκευές της.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram  ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Follow us on Telegram (ENG Language) so that you are the first to learn our every news!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
H Xiaomi έχει ξεκινήσει την "στρατολόγηση" νέων Beta Testers για όσους θέλουν να…
Translate »