Η Apple, η Samsung και η Xiaomi είδαν μειωμένους όγκους αποστολών κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αλλά η Apple σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση.

Οι ερευνητικές εταιρείες Canalys και IDC ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι επί έξι διαδοχικά τρίμηνα, η αγορά των smartphones συρρικνώνεται σημαντικά. Οι πωλητές smartphone διέθεσαν 313,9 εκατομμύρια συσκευές κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, που αποτελεί τον μικρότερο αριθμό μονάδων που έχουν αποσταλεί τα τελευταία πέντε χρόνια, δήλωσε η Canalys. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι αποστολές του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 6,8% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η IDC δήλωσε πτώση κατά 6,6%.

Τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου είναι ένα σαφές σημάδι ότι το 2019 θα είναι ένα ακόμη δύσκολο έτος για τη παγκόσμια αγορά των smartphones“, δήλωσε η IDC.

Η Apple, η Samsung και η Xiaomi είδαν μειωμένους όγκους αποστολών κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αλλά η Apple σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 23,2% σε 40,2 εκατομμύρια μονάδες, δήλωσε η Canalys. Η IDC δήλωσε ότι η πτώση ήταν ακόμη μεγαλύτερη στο 30,2%.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση του iPhone στην ιστορία,” δήλωσε ο Ben Stanton, αναλυτής της Canalys. “Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Apple, η Κίνα, αποδείχθηκε και πάλι σκληρή, αλλά αυτό δεν αποτελεί το μοναδικό της πρόβλημα. Οι αποστολές έπεσαν και στην Αμερική, καθώς δεν αντισταθμίστηκαν οι μεγαλύτεροι κύκλοι ανανέωσης των καταναλωτών.

Με άλλα λόγια: οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην βιάζονται να αναβαθμίσουν τα smartphones τους. Ο όμιλος NPD το περασμένο καλοκαίρι δήλωσε ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές χρησιμοποιούν πλέον τα smartphones τους για περισσότερο από 2,5 χρόνια, κατά μέσο όρο, πριν από την αναβάθμιση.

Η Samsung κατέκτησε την πρώτη της θέση ως κορυφαίος πωλητής smartphone το τελευταίο τρίμηνο, ακολουθούμενη από την Huawei και στη συνέχεια την Apple. Η Huawei ήταν η μόνη από τις τρεις πρώτες που σημείωσε αύξηση από έτος σε έτος: οι αποστολές των smartphones της αυξήθηκαν λίγο περισσότερο από το 50 τοις εκατό κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Η Huawei έχει ήδη κατακτήσει την πρώτη θέση από την Apple και τώρα αποσκοπεί στο να εκθρονίσει τη Samsung ως τον κορυφαίο πωλητή smartphone παγκοσμίως έως το 2020.

Ο αναλυτής Shengtao Jin της Canalys, δήλωσε ότι Η Samsung “πρόκειται να υπερασπιστεί τη θέση της πιο επιθετικά, με σαφή έμφαση στο hardware,“. Εν τω μεταξύ, ανταγωνιστές όπως η Xiaomi και η Oppo, αρχίζουν να μιμούνται την επιτυχία της Huawei στο εξωτερικό. Η αγορά των smartphone μπορεί να συρρικνώνεται, αλλά, είναι πιο ανταγωνιστική από ποτέ.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !