News by Xiaomi Miui Hellas
Χρήσιμες εφαρμογές

Google : Βάζει τέλος στην επιλογή χρήσης εναλλακτικών εφαρμογών κάμερας στο Android 11

Το Android 11 πρόκειται να αφαιρέσει τη δυνατότητα επιλογής μιας εναλλακτικής εφαρμογής κάμερας για όσους δεν τους αρέσει η προεγκατεστημένη εφαρμογή, ή τουλάχιστον θα περιορίσει αυτή τη δυνατότητα.


Αυτό οφείλεται σε μια πρόσφατη αλλαγή που εντοπίστηκε στο firmware της υπό ανάπτυξη έκδοσης του Android 11. Αν και κατά κύριο λόγο μια αλλαγή από την πλευρά του προγραμματιστή, γίνεται με στόχο να κάνει το σύστημα ασφαλέστερο, στην πραγματικότητα, αυτή η αλλαγή αφαιρεί εντελώς τη λειτουργία camera picker, που δίνει τη δυνατότητα επιλογής της εφαρμογής που θα διαχειρίζεται την κάμερα.

Η ίδια η αλλαγή είναι απλή αλλά δυνητικά δύσκολη για την ανάλυση των επιπτώσεων. Προς το παρόν, οι χρήστες μπορούν να κάνουν λήψεις ή ακόμη και να ορίσουν μια προεπιλεγμένη εφαρμογή, διαφορετική από αυτή που έρχεται προεγκατεστημένη στο τηλέφωνο. Εάν μια εφαρμογή τρίτου μέρους χρειάζεται πρόσβαση στη κάμερα, το Android θα παρουσιάζει μια περιορισμένη λίστα με εφαρμογές κάμερας που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Στο Android 11, όταν ένας χρήστης θελήσει να δώσει πρόσβαση σε μια εφαρμογή τρίτου μέρους, όπως ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών, δεν θα μπορεί πλέον να το κάνει. Αντ ‘αυτού, το σύστημα θα επιλέγει αυτόματα την προεγκατεστημένη εφαρμογή κάμερας. Οι χρήστες θα εξακολουθούν να μπορούν να επιλέξουν μια διαφορετική προεπιλεγμένη εφαρμογή και να την χρησιμοποιήσουν ως την προτιμώμενη εφαρμογή τους. Ωστόσο δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν το ίδιο σε δευτερεύουσες εφαρμογές που κάνουν χρήση εφαρμογών κάμερας.

Πώς θα αλλάξει η εφαρμογή κάμερας του Android 11 τα πράγματα για τους προγραμματιστές;

Για να είμαστε πιο σαφείς, οι περισσότεροι χρήστες δεν θα παρατηρήσουν καν αυτήν την αλλαγή. Αλλά μια μεγαλύτερη επίπτωση, και πιθανώς πιο επιβλαβής, είναι πως αυτό θα επηρεάσει αρκετούς τρίτους προγραμματιστές εφαρμογών. Μια εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών δεν θα μπορεί να απαιτεί να λειτουργεί σε μια αποκλειστική δική της εφαρμογή κάμερας. Το οικοσύστημα Android του επιτρέπει να χρησιμοποιεί οποιεσδήποτε εφαρμογές είναι ήδη εγκατεστημένες από τον χρήστη.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι όλες οι εφαρμογές κάμερας εξίσου καλές. Ορισμένοι κατασκευαστές, ειδικά στα smartphones χαμηλής κατηγορίας, δεν έχουν καθόλου καλές κάμερες. Ή έχουν εξαιρετικές κάμερες, αλλά η ενσωμάτωση και η επεξεργασία του λογισμικού είναι απαίσια. Υπάρχουν όμως διαθέσιμες πολύ καλύτερες επιλογές από τρίτους προγραμματιστές.

Με αυτήν την αλλαγή, οι εφαρμογές τρίτων θα προεπιλέγονται από το σύστημα, χωρίς ο χρήστης να έχει λόγο. Αυτά είναι άσχημα νέα για τους προγραμματιστές εφαρμογών. Η εφαρμογή κάμερας, όταν καλείται σε άλλες εφαρμογές, εμφανίζεται πιο συχνά σε μια διεπαφή χρήστη που είναι πολύ βασική. Αυτό καθιστά δύσκολο να διακρίνουμε εάν είναι μια ειδική, ενσωματωμένη εφαρμογή ή δανεισμένη από άλλη εφαρμογή.

Έτσι, εάν η αλλαγή συμβεί στο παρασκήνιο, χωρίς να ενημερωθούν οι χρήστες, πιθανότατα θα κατηγορήσουν την εφαρμογή αντί της κάμερας. Αυτό θέτει τους προγραμματιστές σε θέση να πρέπει να περιορίσουν ποιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή που βασίζεται στην κάμερα στο Android 11. Αυτό θα βασίζεται σε γνωστούς παράγοντες σχετικά με την ποιότητα της κάμερας.

Γιατί το κάνει αυτό η Google;

Τώρα, οι λόγοι για την απόφαση αυτή της Google είναι πιθανόν να σχετίζεται με τον μεγάλο αριθμό των κακόβουλων εφαρμογών κάμερας που εμφανίστηκαν τους τελευταίους μήνες. Ή και χρόνια, σε κάποιο βαθμό. Αφαιρώντας τη δυνατότητα πρόσβασης αυτών των εφαρμογών σε άλλες εφαρμογές τρίτων, η Google εμποδίζει τις εφαρμογές να κλέψουν ό,τι μπορεί να βρεθεί σε αυτές τις άλλες εφαρμογές. Έτσι, εάν μια τραπεζική εφαρμογή ζητά κάμερα τρίτου μέρους, δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτήν, για παράδειγμα.

Αυτό δεν θα κάνει απαραίτητα τους χρήστες ευτυχισμένους από αυτήν την αλλαγή. Αλλά, τουλάχιστον, η Google δεν φαίνεται να υπερβαίνει τα όρια χωρίς κανέναν πραγματικό λόγο.

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Σήμερα το γνωστό σε όλους μας Banggood μας παραχώρησε νέα λίστα με 107 κουπόνια και…
Το Epic Games Store προσφέρει εντελώς δωρεάν για όλους τους χρήστες τα παιχνίδια…
Translate »