News by Xiaomi Miui Hellas
Apps/Roms

Προσοχή : Μην κατεβάσετε αυτή την εφαρμογή γιατί θα κλειδώσει την συσκευή σας απαιτώντας λύτρα !

Δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτό το άρθρο για να μην πέσετε θύμα μίας εφαρμογής που θα κλειδώσει την συσκευή σας και θα σας ζητήσει λύτρα.


Την στιγμή που όλος ο κόσμος σχεδόν παραλύει λόγω της πανδημίας του COVID-19, υπάρχουν και κάποιοι απατεώνες-εγκληματίες που προσπαθούν να ωφεληθούν από τον πανικό και τη σύγχυση του κόσμου με στόχο την κερδοσκοπία από την εξωφρενική άνοδο των τιμών στα προϊόντα υγείας που σχετίζονται με τον ιό (μάσκες – απολυμαντικά κτλ), και σε αυτό τον συρφετό των υπανθρώπων έχουμε τώρα και αυτούς που προσπαθούν να κλέψουν πληροφορίες και να μπλοκάρουν το smartphone σας για να απαιτήσουν λύτρα για την απεμπλοκή του.

Έκανε την εμφάνισή της μια φαινομενικά χρήσιμη εφαρμογή Android που ισχυρίζεται ότι δείχνει την εξάπλωση του coronavirus στην περιοχή σας, ενώ αυτό που κάνει μόλις την εγκαταστήσετε, είναι να κλειδώσει την συσκευή σας με κάποιο κωδικό, και να απαιτεί λύτρα για να ξεκλειδώσετε τα τηλέφωνά σας.

Το λεγόμενο ransomware CovidLock εκμεταλλεύεται ένα ελάττωμα ασφαλείας και δημιουργεί έναν ειδικό κωδικό κλειδώματος οθόνης που ο χρήστης δεν μπορεί να μαντέψει από μόνος του.

Αυτή η κακόβουλη εφαρμογή ισχυρίζεται ότι όλα τα περιστατικά του COVID-19 που βρίσκονται κοντάς σας και γύρω από την περιοχή που κινήστε, και δεν υπάρχει διαθέσιμη στο Google Play Store. Αντ ‘αυτού, αυτή η εφαρμογή φιλοξενείτε σε μία σελίδα με διεύθυνση coronavirusapp [.] από την οποία θα πρέπει να την κατεβάσετε.

ΜΗΝ Κατεβάζετε αυτή την περίοδο καμία ξένη εφαρμογή εκτός του Play Store.
Το όνομα της επικίνδυνης εφαρμογής είναι Coronavirus Tracker

Το νέο ransomware επιτίθεται στο κλείδωμα οθόνης της εκάστοτε συσκευής όπου εγκαθίσταται, αναγκάζοντας το να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης που απαιτείται για το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου, εξηγεί ο Tarik Saleh, ανώτερος μηχανικός ασφάλειας και ερευνητής κακόβουλου λογισμικού της εταιρείας DomainTools σε ανάρτησή του στο blog τους. Για Android Nougat και νεότερης έκδοσης συσκευές, η επίθεση λειτουργεί μόνο εάν ο χρήστης δεν έχει μπει ποτέ στον κόπο να ορίσει κωδικό πρόσβασης κλειδώματος οθόνης. Ωστόσο, οι παλαιότερες συσκευές είναι πολύ πιο ευάλωτες στην απειλή.

Μόλις ένα τηλέφωνο μολυνθεί από τον «καταγραφέα» του coronavirus, οι άτυχοι χρήστες καλούνται να πληρώσουν $ 100 σε bitcoin μέσα σε 48 ώρες, προκειμένου να του δοθεί ο κωδικός και να απαλλαγεί από την εφαρμογή. Παραμένοντας πιστοί στις μεθόδους τους, οι επιτιθέμενοι απειλούν επίσης τα θύματα ότι θα χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, όπως φωτογραφίες, βίντεο, λογαριασμούς κοινωνικών μέσων κ.λπ., ενώ ισχυρίζονται επίσης ότι έχουν το στίγμα του GPS του τηλεφώνου και ότι μπορούν να αχρηστεύσουν από απόσταση το μολυσμένο τηλέφωνο.

UPDATE: Σύμφωνα με τον χρήστη του Reddit, luca020400, ο κωδικός πρόσβασης που προσθέτει η εφαρμογή στα τηλέφωνα είναι ενιαίος για όλα και είναι “4865083501“ αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν ισχύει πράγματι αυτό.

Επαναλαμβάνουμε : Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, μην κάνετε λήψη εφαρμογών εκτός του Play Store και μην κάνετε επισκέψεις σε άγνωστες σελίδες που έχουν ως θέμα τον κορωναϊό. 

Πηγή 1Πηγή 2


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Σήμερα 19/03/2020 το γνωστό σε όλους μας Banggood μας παραχώρησε νέα λίστα με 131…
O Mark Cerny, επικεφαλής του σχεδιασμού του PlayStation 5, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της…
Translate »