News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Η Apple και η Google θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Smartphone σου για την παρακολούθηση διασποράς του Covid-19

H Apple και η Google θέτουν στο περιθώριο τις διαφορές τους, και συνεργάζονται τώρα για να δημιουργήσουν ένα ενιαίο σύστημα εντοπισμού επαφής με τον Covid-19.


Η λύση που προτείνουν οι εταιρείες θα λειτουργεί με την παρακολούθηση των Smartphone. Έτσι λοιπόν το smartphone σας θα λειτουργήσει ως ανώνυμος αναγνωριστικός φάρος, χρησιμοποιώντας το Bluetooth μαζί με τις πλατφόρμες του iOS και Android για να τροφοδοτήσει αυτό το σύστημα ανίχνευσης με τα στοιχεία εντοπισμού θέσης.

Καθώς κινήστε και έρχεστε σε επαφή με διάφορους ανθρώπους, θα ανταλλάζετε ανώνυμα κλειδιά ταυτοποίησης όπως αναφέρει η επίσημη τεκμηρίωση .


Όταν ένα άτομο βγει θετικό στο τεστ για τον νέο κοροναϊό, θα καταγράφεται το αποτέλεσμα αυτού του τεστ σε μια εφαρμογή που θα δημιουργηθεί από τις αρχές δημόσιας υγείας στην κάθε χώρα (όχι απαραίτητα μια εφαρμογή της Apple και της Google).

Όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που είναι θετικός στον Covid-19 θα λαμβάνουν αμέσως μια ειδοποίηση – αλλά δεν θα πάρουν το όνομα του ατόμου είναι θετικό στον Κορονοϊό, για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων.

Η ιδέα είναι ότι αυτή η κοινή πλατφόρμα από την Apple και της Google θα λειτουργήσει ως ανιχνευτής πιθανής μόλυνσης και μετάδοσης του κορονοϊού σε άλλους, αλλά ενώ δεν θα μπορείτε να ανιχνεύσετε εσείς την προέλευση μιας πιθανής συνάντησης με τον coronavirus, θα λάβετε μια ειδοποίηση που θα σας ενημερώνει ότι θα πρέπει τώρα να κάνετε και εσείς το τεστ για τον ιό .

Αυτό το σύστημα εντοπισμού επαφών θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία τους επόμενους μήνες σύμφωνα με κοινή δήλωση της Apple και της Google. Τον Μάιο, οι δύο εταιρείες θα κυκλοφορήσουν ένα ειδικό API για να επιτρέψουν αυτή την διασύνδεση μεταξύ των συσκευών που τρέχουν Android και iOS, ώστε να συνεργάζονται και να ενημερώνουν τις εφαρμογές που θα κυκλοφορούν από τις αρχές δημόσιας υγείας.

Τι γίνεται με την προστασία της ιδιωτικής ζωής;

Ενώ η Κίνα και η Νότια Κορέα έχουν ήδη χρησιμοποιήσει με επιτυχία αντίστοιχες εφαρμογές σε smartphone για την παρακολούθηση της διασποράς του Covid-19, οι προτάσεις για ισοδύναμες μεθόδους στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και γενικά στην Ευρώπη, έχουν αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό. Οι άνθρωποι (δικαίως) ανησυχούν για τον τρόπο με τον οποίο θα παρακολουθούνται αλλά και για τις συνέπειες ενός τέτοιου συστήματος παρακολούθησης, καθώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και μελλοντικά για παρακολούθησή τους ακόμη και μετά από την παύση της πανδημίας του κοροναϊού.

Η Apple και η Google δημιούργησαν κάποιες διασφαλίσεις του ιδιωτικού απορρήτου στο σύστημα τους, και όπως αναφέρουν, αυτό το σύστημα δεν θα συλλέγει δεδομένα προσωπικής ταυτοποίησης ή δεδομένα τοποθεσίας του χρήστη και η λίστα των ατόμων με τα οποία συναντώνται δεν θα γίνουν γνωστά στη συσκευή κάποιου.

Ανεξάρτητα όμως από τις διαβεβαιώσεις των εταιρειών, είναι λογικό σε όλους μας να εγείρονται πολλές απορίες – ερωτηματικά και ανησυχίες για όλα τα παραπάνω, καθώς περνάμε θέλοντας και μη σε μία νέα εποχή του μεγάλου Big Brother που θα μας παρακολουθεί κατά πόδας.

Ακόμη και αν όλα αυτά θα γίνονται μόνο με την συγκατάθεσή μας, είναι βέβαιο πως ο πανικός που υπάρχει σε όλο τον κόσμο με την πανδημία του κοροναϊού, ίσως μας οδηγήσει στην “εξαναγκαστική” αποδοχή των όρων που θέτουν τώρα όλες οι κοινωνίες και εταιρείες για την “προστασία” μας.

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

 

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Γιωργος 11 April 2020 at 15:10

Η apple και η google να πάνε να….

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
ΠΡΟΣΟΧΗ ! Γίνεται απόπειρα κλοπής των στοιχείων του λογαριασμού σας στο PayPal μέσω…
Το Epic Games Store αποκαλύπτει τα παιχνίδια που μπορεί να αποκτήσει ο καθένας…
Translate »