News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Aγορές από Κίνα (Banggood) : Aπαλλαγή από τον ΦΠΑ και για τις αγορές μικρής αξίας από την Κίνα

china-logo

Όπως είναι γνωστό, από 1η Ιουλίου καταργείται η απαλλαγή από τον ΦΠΑ των αγορών από το εξωτερικό, μικρής αξίας, που ισχύει σήμερα, γεγονός που θα αυξήσει το κόστος των αγορών ενώ, ταυτόχρονα, αλλάζει και η διαδικασία επιβολής του ΦΠΑ σε αγορές από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Οι αλλαγές αυτές επέρχονται από την εφαρμογή των νέων πανευρωπαϊκών κανόνων στο καθεστώς του ΦΠΑ που επιβάλλει η ΕΕ από την 1η Ιουλίου 2021.

Στόχος του νέου καθεστώτος είναι να διασφαλιστεί ότι ο ΦΠΑ θα καταβάλλεται πλέον στην χώρα όπου λαμβάνει χώρα η κατανάλωση των αγαθών και υπηρεσιών, προσφέροντας έτσι, ίσους όρους ανταγωνισμού των επιχειρήσεων, μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών, καθώς και μεταξύ του κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου και των παραδοσιακών καταστημάτων.

Επίσης, σύμφωνα με την Κομισιόν οι νέοι κανόνες στοχεύουν στη πρόληψη και καταστολή της φορολογικής απάτης, η οποία είναι ιδιαίτερη ανθηρή εντός της ΕΕ, με το κόλπο των «εξαφανισμένων εμπόρων» και τα «καρουζέλ».


Τι αλλάζει από την 1η Ιουλίου

Ειδικότερα, από την 1η Ιουλίου 2021, καταργείται η απαλλαγή από τον ΦΠΑ για την εισαγωγή αγαθών στην ΕΕ η αξία των οποίων είναι μέχρι 22 ευρώ.
Σήμερα, οι συγκεκριμένες αγορές, δεν επιβαρύνονται κανένα φόρο, πλην των μεταφορικών, γεγονός που έχει εκτοξεύσει στα ύψη τις αγορές ειδικά από την Κίνα, αλλά και από το eBay, το Amazon και άλλες πλατφόρμες.

Όμως, εκτός από την επιβολή ΦΠΑ, που ανέρχεται στο 24%, υπάρχει κίνδυνος, οι Έλληνες αγοραστές αγαθών από την Κίνα, να επιβαρύνονται και με τέλη εκτελωνισμού.

Σε μια τέτοια περίπτωση, το κόστος θα είναι απαγορευτικό και απλά θα σταματήσουν οι συγκεκριμένες αγορές.

Αύξηση ΦΠΑ  και στις αγορές από ΕΕ

Συγχρόνως, αύξηση της επιβάρυνσης αναμένεται και για αγορές από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα, ο Έλληνας που αγοράζει ένα προϊόν από τη Γερμανία, που υπάγεται στον κανονικό συντελεστή, επιβαρύνεται με ΦΠΑ 19% που ισχύει στη Γερμανία.

Από την 1η Ιουλίου το καθεστώς αλλάζει και το ίδιο προϊόν θα επιβαρύνεται με ΦΠΑ 24% που ισχύει στην Ελλάδα.

Δηλαδή, ο ΦΠΑ θα επιβάλλεται από τη χώρα κατανάλωσης του προϊόντος, με βάση τον συντελεστή που ισχύσει με βάση την εγχώρια φορολογική νομοθεσία και όχι από τη χώρα εξαγωγής.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ μεταξύ των χωρών της ΕΕ (24%) σημαίνει ότι το τελικό κόστος των αγαθών που αγοράζονται από το εξωτερικό θα αυξηθεί.

Υψηλότερο κανονικό συντελεστή ΦΠΑ έχουν η Ουγγαρία 27%,  η Σουηδία, η Δανία και η Κροατία 25%, ενώ ίδιο συντελεστή ΦΠΑ  με την Ελλάδα έχει η Φινλανδία.

Οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, έχουν χαμηλότερο κανονικό συντελεστή ΦΠΑ.


Η νέα υπηρεσία Banggood Express που σας απαλλάσσει από το άγχος του τελωνείου και του ΦΠΑ


Το Banggood μας ενημέρωσε σήμερα ότι ξεκίνησε να χρησιμοποιεί την μέθοδο Banggood Express σχεδόν σε τα προϊόντα της που προέρχονται από τις αποθήκες του καταστήματος στην Κίνα και όχι από Ευρωπαϊκές αποθήκες, όπως θα δείτε και από κάτω.

Αυτή η μέθοδος αποστολής (Banggood Express) σύμφωνα με το Banggood δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές στο ΦΠΑ που έρχονται από 1 Ιουλίου, καθώς έχει ήδη προπληρωμένο το ΦΠΑ αλλά και τους δασμούς, και έτσι δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε κάτι παραπάνω όταν το δέμα έρθει στην Ελλάδα.

Το Banggood συνεργάζεται πλέον και με την Comet για την νέα υπηρεσία Banggood Express, και το κόστος θα κυμαίνεται μεταξύ 0 – 3€ ανάλογα με το προϊόν που αγοράζετε

Διευκρινήσεις


  • Ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι σε ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα στις αγορές από Κίνα για τα εμπορεύματα αξίας πάνω από 22€, αφού τα περισσότερα μαγαζιά έχουν και αποθήκες στην Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα και σε αγορές απευθείας από την Κίνα, τα καταστήματα προσφέρουν την επιλογή των “ασφαλών μεθόδων αποστολής”, όπως οι αποστολές μέσω Priority Direct Mail/EU Priority Mail/EU Priority Line, κατά τις οποίες δεν πληρώνουμε τελωνείο.

  • Στις αγορές που είναι αξίας μέχρι 22€ το Banggood όπως είπαμε και παραπάνω, εφαρμόζει την νέα μέθοδο αποστολής Banggood Express την οποία θα πρέπει να επιλέγετε για αυτής της αξίας εμπορεύματα που αγοράζετε απευθείας από την Κίνα και όχι από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες τους.

Την ίδια ή παραπλήσια πολιτική αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα και τα υπόλοιπα γνωστά μαγαζιά από την Κίνα.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Σήμερα το Cafago επιστρέφει με μία ακόμη ενδιαφέρουσα πρόταση αγοράς, καθώς μας προσφέρει…
Έγινε η διανομή των νέων 21.6.30 ROM για 22 συσκευές (Ολοκληρώθηκε). Έγινε η διανομή…
Translate »