News by Xiaomi Miui Hellas
Smartphones

BlackBerry : Νέο 5G Smartphone με πληκτρολόγιο θα γίνει διαθέσιμο από το 2021

Μια νέα εταιρεία, η OnwardMobility, υπόσχεται ένα 5G BlackBerry με πληκτρολόγιο στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους.


Αφότου τελείωσε η tcl τη συνεργασία της με τη BlackBerry το Φεβρουάριο, αρκετοί ανησύχησαν ότι το ιστορικό όνομα και τα smartphones με πληκτρολόγιο γενικά, θα εξαφανίζονταν από την αγορά.

Σήμερα, μια νέα εταιρεία που ονομάζεται OnwardMobility λέει ότι έχει κάνει μια συμφωνία με την εταιρεία BlackBerry να χρησιμοποιήσει το όνομά της και την πνευματική ιδιοκτησία για να δημιουργήσει ένα νέο Android smartphone με πληκτρολόγιο, που θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και την Ευρώπη το 2021.

“Βλέπουμε πραγματικά μια ανάγκη για ένα 5G BlackBerry, Android smartphone με ένα φυσικό πληκτρολόγιο και όντας μια συσκευή ναυαρχίδα” δήλωσε ο Peter Franklin, CEO της OnwardMobility.

Η BlackBerry είναι ένα ισχυρό εμπορικό σήμα με μια τεράστια κληρονομιά. Τα τηλέφωνα με πληκτρολόγιο ήταν δημοφιλής στις αρχές της δεκαετίας του ’00 για τους επαγγελματίες και για τους έφηβους που έστελναν συνέχεια μηνύματα, αλλά η εταιρεία απέτηχε να κάνει τη μετάβαση στις οθόνες αφής και ένα εύκολο στη χρήση app store μετά το 2010.

Το 2016, η BlackBerry που τώρα είναι μια εταιρεία λογισμικού- έδωσε άδεια χρήσης του ονόματός της και IP στην TCL να κάνει μια σειρά από BlackBerry τηλέφωνα Android, συμπεριλαμβανομένων των KeyOne, Key2 και Key2 LE, οι οποίες ήταν αξιοπρεπείς συσκευές, αλλά δεν είχε τεράστιο αντίκτυπο στην αγορά. Η TCL είπε το Φεβρουάριο ότι θα σταματήσει τις πωλήσεις των BlackBerry συσκευών αυτό τον Αύγουστο.

Αυτό άφησε την BlackBerry ψάχνοντας έναν συνεργάτη για τη Βόρεια Αμερική και η OnwardMobility ήρθε στο προσκήνιο.

Πάντα ήμουν λάτρης των BlackBerry συσκευών. Πολλοί από την ομάδα έχουν. Είδα μια αυξανόμενη ανάγκη για ασφάλεια και παραγωγικότητα στον χώρο, ειδικά μεταξύ των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων που ενδιαφέρονται αρκετά για την ασφάλεια χωρίς να διακυβεύεται η παραγωγικότητα. Η ομάδα πραγματικά συσπειρώθηκε γύρω από την ιδέα του πιο ασφαλούς τηλεφώνου και παρουσιάσαμε αυτό το όραμα στη BlackBerry,” είπε.

Το νέο BlackBerry γεμίζει μια θέση που δεν εξυπηρετείται από οποιοδήποτε άλλο κατασκευαστή. Η TCL ήταν η τελευταία εταιρεία που πωλούσε συσκευές με πληκτρολόγιο QWERTY μέσω παρόχων, χωρίς αυτούς, το μόνο smartphone με πληκτρολόγιο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή είναι το ξεκλείδωτο Unihertz Titan. (Υπάρχει μια βρετανική εταιρεία που πωλεί ένα τηλέφωνο με πληκτρολόγιο που ονομάζεται Fxtec Pro1.)

Ο Franklin δεν είπε πολλά για το σχεδιασμό του νέου BlackBerry ή χαρακτηριστικά, αλλά έδωσε κάποιες πληροφορίες. Το τηλέφωνο θα είναι μια παγκόσμια ναυαρχίδα Android. Θα έχει ανταγωνιστικές τιμές.Θα έχει και Sub-6GHz και millimeter-wave 5G, Θα έχει μια κορυφαία κάμερα και θα τρέχει εφαρμογές Android συν το λογισμικό ασφάλειας της BlackBerry. Συνεργάζεται με αμερικανικούς παρόχους για να το βγάλει στην αγορά.

Στόχος μας είναι πραγματικά να καταστεί δυνατή η ασφάλεια όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα,” είπε ο Franklin. “Ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες δεν ήταν διαθέσιμες στους καταναλωτές στο παρελθόν. Δεν χρειάζεστε ένα τεράστιο τμήμα πληροφορικής για να επωφεληθείτε από τα χαρακτηριστικά μας.

Με τη Google να έχει τον έλεγχο σε τόσο μεγάλο μέρος του Android και όντας μια γιγαντιαία βάση δεδομένων, ρωτήθηκε ο Franklin για το αν το τηλέφωνό του θα μπορούσε να προστατεύσει τους χρήστες από τη Google, αλλά είπε ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα είναι αργότερα διαθέσιμες.

Όσον αφορά το πληκτρολόγιο, είπε ότι το κλασικό Bold 9900 ήταν το αγαπημένο του BlackBerry.

Για μένα, το πληκτρολόγιο είναι ένα από εκείνα τα πράγματα όπου ο εγκέφαλός σας υποσυνείδητα καταλαβαίνει τις πολύ λεπτές διαφορές μεταξύ των συσκευών, σε λίγα λεπτά” είπε. “Είναι υψίστης σημασίας για μένα ότι…έχουμε μια μεγάλη εμπειρία και μια μεγάλη αίσθηση τόσο για την τακτότητα του πληκτρολογίου και πώς τα πλήκτρα ανταποκρίνονται και την αίσθηση του.

Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι;

Το υπόβαθρο του Franklin είναι στο λογισμικό των επιχειρήσεων και σύμφωνα με το LinkedIn του, είχε ρόλους σε οκτώ εταιρείες τα τελευταία επτά χρόνια. Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Ώστιν, και χρησιμοποιεί την FIH για να φτιάξει τα τηλέφωνα. Η FIH ανήκει στην Foxconn και παράξει επίσης τα Nokia τηλέφωνα της HMD.

Το βασικό προσωπικό της εταιρείας φαίνεται σε μεγάλο βαθμό να έχει δεσμούς με την Sonim. Ο Jeff Pon, ήταν στη Sonim για 11 χρόνια. Ο αντιπρόεδρος πωλήσεων ήταν στη Sonim για τρία χρόνια. Η Pam Norris ήταν αντιπρόεδρος διαχείρισης των προϊόντων της Sonim πριν από τη μετάβαση στη Huawei.

Η Sonim κάνει ανθεκτικά τηλέφωνα όπως το XP7.

Αυτό είναι κάπως ενθαρρυντικό. Ο κατασκευαστής των σούπερ-σκληρών τηλέφωνων πωλεί σε μεγάλο βαθμό σε μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανικούς πελάτες, αλλά έχει επίσης προϊόντα και στις τρεις μεγάλες εταιρείες παρόχων των ΗΠΑ. Έτσι, η OnwardMobility θα έχει τις σχέσεις για να κάνει αυτό το έργο.

Ο Franklin λέει ότι το νέο BlackBerry θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Αυτή είναι η λίστα αλλαγών που μας φέρνει η νέα 20.8.20 Version της…
Η Xiaomi πρόκειται να λανσάρει στις παγκόσμιες αγορές, ένα νέο Smartphone της Poco,…
Translate »