News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Η Κίνα επιτίθεται στον Πρόεδρο Μπάιντεν λόγω των αυστηρότερων μέτρων ενάντια στην Huawei

Οι σχέσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι τεταμένες παρά την αλλαγή κυβέρνησης υπό τον Tzo Μπάιντεν, και αυτό ίσως επηρεάσει την τεχνολογική ανάπτυξη και στις δύο χώρες.


Αρχικά, υπήρχαν κάποιες ελπίδες ότι η νέα κυβέρνηση του Προέδρου Μπάιντεν ίσως γίνει η αφορμή για να αλλάξει η πολύ κακή κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα για το επόμενο τουλάχιστον διάστημα.

Όχι μόνο δεν αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο, αλλά από ότι φαίνεται γίνονται και πολύ χειρότερα, καθώς η πρώτη κίνηση που έκανε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι να ενισχύσει την πολιτική του εμπάργκο ενάντια στην Huawei.

Έτσι λοιπόν, ορισμένοι από τους προμηθευτές της Huawei, ενημερώθηκαν για τις νέες αλλαγές που επέρχονται στις προηγούμενες εγκεκριμένες άδειές τους για την προμήθεια υπηρεσιών και υλικού προς την Huawei. Αυτές οι αλλαγές καθιστούν την παροχή εξαρτημάτων στην Huawei ακόμη πιο δύσκολη από ότι μέχρι τώρα, καθώς η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβάλλει επίσης και την ρητή απαγόρευση τις οποιασδήποτε χρήσης τους σε συσκευές 5G της Huawei.

Σε απάντηση, η κινεζική κυβέρνηση καταδικάζει αυτή την απόφαση του Προέδρου Joe Biden, και σύμφωνα με την Κίνα, κανείς δεν πρέπει πλέον να εμπιστεύεται τις ΗΠΑ.

Αυτή η νέα απαγόρευση από την κυβέρνηση του Joe Biden θα τεθεί σε ισχύ από αυτήν την εβδομάδα, και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, κος Zhao Lijian, “δεν θα υπάρξει νικητής σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις“, και σύμφωνα με τον ίδιο, “αυτά τα νέα μέτρα θα επηρεάσουν τόσο τις ΗΠΑ όσο και την Κίνα“, αλλά προφανώς οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για αυτό.

Ο κος Ζάο συνέχισε λέγοντας…

Αυτή η απόφαση των ΗΠΑ, θα διαταράξει σοβαρά τις τεχνολογικές ανταλλαγές και τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και του κόσμου γενικότερα, αλλά και θα υπονομεύσει τις παγκόσμιες βιομηχανικές αλυσίδες και τις αλυσίδες εφοδιασμού με άδικό τρόπο και χωρίς διακρίσεις.

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν την εξαγωγή αμερικανικής τεχνολογίας 5G στη Huawei

Οι κανόνες που θεσπίζουν οι ΗΠΑ ενάντια στην Huawei γίνονται τώρα ακόμη πιο σκληροί, καθώς θα απαγορεύουν την εξαγωγή ορισμένων εξαρτημάτων, όπως ημιαγωγών, κεραιών και μπαταριών στην Huawei. Οι νέοι κανόνες στοχεύουν συγκεκριμένα στην ανάπτυξη της τεχνολογίας του 5G από την Huawei.

Προφανώς, οι ΗΠΑ δεν θέλουν η Huawei να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της,  για να την ξεπεράσει στον τομέα του 5G, και από αυτήν την άποψη, τώρα η Huawei έχει πολλή δουλειά να κάνει. Ορισμένες εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων διαθέτουν ήδη μια ειδική άδεια για την παροχή υπηρεσιών και αποστολή hardware στην Huawei. Ωστόσο, είναι και πολλές άλλες εταιρείες δεν έχουν το ίδιο προνόμιο. Έτσι, ενώ η Huawei θα αγωνίζεται για να βρει προμηθευτές για τα εξαρτήματα που χρειάζεται για την κατασκευή των δικών της συσκευών, από την άλλη όμως οι Αμερικανικές εταιρείες που προμηθεύουν υλικό και υπηρεσίες στην Huawei, θα συνεχίζουν να χάνουν ταυτόχρονα πολλά χρήματα.

Οι αμερικανικοί νόμοι για την απαγόρευση της Huawei ήταν πολύ περίπλοκοι από την πρώτη μέρα της εφαρμογής τους, και φαίνεται ότι πολλές εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων δεν κατανοούν ακόμη την πλήρη έκταση αυτής της απαγόρευσης. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί την Huawei ως απειλή στην εθνική ασφάλεια της χώρας, και έτσι όλες οι αμερικανικές εταιρείες θα πρέπει να αποκτήσουν ειδικές κυβερνητικές άδειες εάν θέλουν να πουλήσουν αμερικανική τεχνολογία και πνευματική ιδιοκτησία στον κινεζικό γίγαντα του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Στον αντίποδα όλων των παραπάνω, σήμερα προέκυψε και μία πολύ ευχάριστη είδηση σε ότι αφορά την Xiaomi, καθώς το αμερικανικό δικαστήριο στο οποίο είχε προσφύγει η εταιρεία, καταθέτοντας ένσταση για την υπαγωγή της στην μαύρη λίστα του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ –  την δικαίωσε – και τώρα η Xiaomi μπορεί να συνεχίσει να επεκτείνει τις επενδύσεις της στις ΗΠΑ.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram  ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Έχει Και Αδυναμίες.. Είμαι ο Βαγγέλης Μηνάς από το Unboxing Lab και μετά…
Το Steam κατά διαστήματα μας προσφέρει δωρεάν παιχνίδια υπό την μορφή δώρου, και…
Translate »