News by Xiaomi Miui Hellas
Smartphones

Κίνα : Πτώση πωλήσεων στα smartphones κατά 50% στο 1ο τρίμηνο, λόγω Κοροναϊού

Οι πωλήσεις τηλεφώνων στη Κίνα ενδέχεται να σημειώσουν πτώση κατά 50% το πρώτο τρίμηνο λόγο του Κορωναϊού.


Αυτό γιατί πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης παραμένουν κλειστά για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και η παραγωγή έχει μειωθεί λόγω της ταχείας εξάπλωσης του Κορωναϊού, σύμφωνα με τους ερευνητές αγοράς.

Η νέα επιδημία έχει οδηγήσει στον θάνατο πάνω από 1100 ανθρώπους και έχει παραλύσει εν μέρει την παραγωγική βιομηχανία της Κίνας. Κορυφαίοι κατασκευαστές smartphone όπως η Huawei ήλπιζε ότι τα σχέδια ανάπτυξης 5G της Κίνας φέτος θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της μεγαλύτερης αγοράς smartphone στον κόσμο μετά από χρόνια πτώσης των πωλήσεων.

Την περασμένη εβδομάδα σε ένα σημείωμα της, η ερευνητική εταιρεία Canalys δήλωσε ότι “οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις ανακοίνωσης προϊόντων των προμηθευτών θα ακυρωθούν ή θα καθυστερήσουν, δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται η διοργάνωση μεγάλων δημόσιων γεγονότων στην Κίνα”. Το σημείωμα επισημαίνει επίσης ότι “οι εταιρείες θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να προσαρμόσουν το χρονοδιάγραμμα για το λανσάρισμα των προϊόντων τους στην Κίνα, κάτι που πιθανότατα θα μετριάσει το ρυθμό αποστολών συσκευών 5G”.

Ενώ η Canalys προβλέπει ότι οι πωλήσεις smartphone στη Κίνας θα μειωθούν κατά 50% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι, η IDC (International Data Corporation), αναμένει μείωση κατά 30%. Η IDC είναι μια άλλη εταιρεία έρευνας που παρακολουθεί τον τομέα τεχνολογίας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Apple ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος λιανικής πώλησής της στην Κίνα και δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη πότε θα ξανανοίξει, δεδομένου ότι η Foxconn, η οποία συναρμολογεί τα iPhones, αγωνίζεται να δυσκολεύεται να αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργία των εργοστασίων της. Αν και η Foxconn πήρε την έγκριση της κυβέρνησης για επανεκκίνηση της παραγωγής σε εργοστάσιο που βρίσκεται στο Zhengzhou, το σημαντικότερο εργοστάσιο της στο Shenzhen είναι ακόμα κλειστό.

Χωρίς να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες, η Huawei, η οποία είναι ο μεγαλύτερος πωλητής smartphone της Κίνας, δήλωσε ότι η παραγωγική ικανότητα της εταιρείας «λειτουργεί κανονικά». Ακριβώς όπως και οι υπόλοιπες τοπικές εταιρείες, η Huawei βασίζεται επίσης σε τρίτους κατασκευαστές όσον αφορά στην παραγωγή.

Οι Xiaomi, Huawei και Oppo, τρεις από τις κορυφαίες μάρκες Android της Κίνας, αναμένεται να ανακοινώσουν τις νέες ναυαρχίδες συσκευές τους το πρώτο εξάμηνο. Εάν τα εργοστάσια δεν καταφέρουν να επανέλθουν σε πλήρεις ρυθμούς παραγωγικότητας εγκαίρως, αυτό θα έχει ως επίπτωση να καθυστερήσουν οι εταιρείες να φέρουν τα νεότερα προϊόντα τους στην αγορά, αναφέρουν οι αναλυτές.

Η Oppo δήλωσε στο Reuters ότι ενώ ο αντίκτυπος του ιού θα επηρεάσει τις δραστηριότητες σε ορισμένα τοπικά εργοστάσια, η “παραγωγική επάρκεια μπορεί να διασφαλιστεί αποτελεσματικά” χάρη στα εργοστάσιά της στο εξωτερικό. Η Xiaomi από την άλλη δεν απάντησε στα αιτήματα για σχόλια του πρακτορείου ειδήσεων.

«Οι καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία των εργοστασίων και στον χρόνο επιστροφής του εργατικού δυναμικού δεν θα επηρεάσουν μόνο τις αποστολές στα καταστήματα, αλλά θα επηρεάσουν και τους χρόνους ανακοίνωσης των προϊόντων μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Will Wong, αναλυτής της IDC.

Πηγή 1 Πηγή 2


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
H Samsung ανακοίνωσε τρία νέα smartphones: το Galaxy S20, το Galaxy S20+ και…
ΠΡΟΣΟΧΗ ! Γίνεται απόπειρα κλοπής των στοιχείων του λογαριασμού σας στο PayPal μέσω…
Translate »