News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Προσοχή : Η σελίδα “Corona Antivirus” είναι πολύ επικίνδυνη για το PC σας !

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τη συνεχιζόμενη έκρηξη του Covid-19 για το δικό τους κέρδος προωθώντας πολυάριθμες εκστρατείες απάτης.


Χρησιμοποιούν τον πανικό για τον Covid-19 για να εξαπατήσουν τους χρήστες ώστε να εγκαταστήσουν μια ποικιλία προγραμμάτων κακόβουλου λογισμικού και κατασκοπείας δεδομένων.

Σε μία τελευταία απάτη που ανακάλυψε η Malwarebytes , οι κυβερνοεγκληματίες δημιούργησαν έναν  ιστότοπο με το όνομα  “Corona Antivirus – η καλύτερη προστασία του κόσμου(Corona Antivirus – World’s best protection), o οποίος προσπαθεί να εξαπατήσει τους χρήστες ώστε να εγκαταστήσουν δήθεν ένα λογισμικό εντοπισμού ιών που υποτίθεται ότι έχει τις δυνατότητες να προστατέψει τους χρήστες από το να μολυνθούν οι υπολογιστές τους από πραγματικό ιό. Οι δημιουργοί του ιστότοπου έδωσαν μάλιστα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής τους, λέγοντας:


Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ εργάζονται σε μια ειδική ανάπτυξη ενός AI λογισμικού για την καταπολέμηση του ιού, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για τα Windows. Ο υπολογιστής σας μπορεί να σας προστατεύει ενεργά από τους ιούς Coronaviruses (Cov) ενώ εκτελείται η αυτή εφαρμογή.

  • Προσοχή στις νέες απάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το coronavirus
  • Ο Κώδικας ενός κακόβουλου λογισμικού χρησιμοποιεί τον coronavirus για να αποφευχθεί η ανίχνευσή του
  • Smartphone από την αμερικανική κυβέρνηση ήρθαν γεμάτα με κινεζικά κακόβουλα προγράμματα

Ενώ οι περισσότεροι χρήστες θα καταλάβουν αμέσως ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος για οποιοδήποτε είδος λογισμικού να τους προστατεύσει από το να μολυνθούν από τον κοροναϊό, υπάρχει η πιθανότητα ωστόσο κάποιοι να πέσουν στην παγίδα τους, καθώς οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν κάνει τα απαραίτητα βήματα για να κάνουν την σελίδα τους να φαίνεται νόμιμη και αβλαβής.


BlackNET RAT


Μόλις ένας χρήστης εγκαταστήσει την εφαρμογή που είναι διαθέσιμη σε αυτόν τον ιστότοπο, ο υπολογιστής του θα μολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό. Το αρχείο εγκατάστασης από κάποια δήθεν εταιρεία με όνομα Themida, θα μετατρέψει τον υπολογιστή ενός χρήστη σε Zombie που είναι έτοιμος να δεχθεί και να εκτελέσει εντολές από τους εγκληματίες, μετατρέποντας δηλαδή το PC σε bot (υπάκουο ρομποτάκι).

Η Malwarebytes ανακάλυψε έναν πίνακα ελέγχου για αυτό το botnet BlackNET, και ο πλήρης πηγαίος κώδικας για αυτό το BlackNET Toolkit (κακόβουλο λογισμικό) δημοσιεύθηκε στο GitHub πριν από ένα μήνα και μερικά από τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ανάπτυξη επιθέσεων DDoS, λήψη screenshots, κλοπή cookies Firefox, κλοπή αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης, εφαρμογή ενός keylogger, εκτέλεση σεναρίων και κλοπή πορτοφολιών Bitcoin.

Είναι σημαντικό ΄λοιπόν όλοι οι χρήστες να διατηρούν τους υπολογιστές τους ενημερωμένους και να είναι προσεκτικοί κατά τη λήψη και την εγκατάσταση νέων προγραμμάτων, για να αποφύγουν να πέσουν θύματα από τις πολυάριθμες απάτες με θέμα τον coronavirus που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο Internet.

Μετά τη σάρωση αυτού του ιστότοπου με όνομα Corona Antivirus, η Malwarebytes ενημέρωσε και το CloudFlare για τον αποκλεισμό του από τις CDN υπηρεσίες του, και έλαβε άμεσα μέτρα για να επισημάνει την ιστοσελίδα ως κακόβουλη.

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Σύμφωνα με τον Independent, το Netflix έχει σταματήσει να λειτουργεί και πολλοί χρήστες…
Απομένουν μόνο λίγες ώρες πριν από την έλευση της νέας ναυαρχίδας της Huawei, της…
Translate »