News by Xiaomi Miui Hellas
Χρήσιμες εφαρμογές

CovID Pass : Ελληνική καινοτομία για την επόμενη μέρα στις μετακινήσεις

Έλληνες μηχανικοί σχεδίασαν πλατφόρμα για τις μετακινήσεις μας με ασφάλεια, μετά την καραντίνα.


Είναι γεγονός ότι η κρίση της πανδημίας που διανύουμε, σε συνδυασμό με το παγκόσμιο «lock-down» έχει παραλύσει πλήρως τον τομέα των μεταφορών.

Ακόμη και μετά το πέρας της κρίσης, όμως, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη η διαχείριση της ασφαλούς μετακίνησης, καθώς ένα δεύτερο κύμα επιδημίας είναι πιθανό.

Παράγοντας ασφάλειας θα είναι η ανοσία του πληθυσμού. Η ανοσία μπορεί να επιτευχθεί, είτε μετά την εκδήλωση της νόσου, είτε με τον εμβολιασμό που θα πραγματοποιηθεί όταν δημιουργηθεί το εμβόλιο.

Ο μηχανισμός πιστοποίησης της ανοσίας είναι η εξέταση αντισωμάτων που δημιουργήθηκε και έχει ξεκινήσει ήδη να πραγματοποιείται μαζικά στις χώρες ανά τον κόσμο.

Πολλές είναι οι εταιρείες οι οποίες σε ολόκληρο τον κόσμο, ήδη δουλεύουν λογισμικά τα οποία θα είναι χρήσιμα για την επόμενη ημέρα στον τομέα των μετακινήσεων.

Έλληνες μηχανικοί σχεδίασαν μια πλατφόρμα η οποία μπορεί να αποτελέσει τη λύση.

Μία 12μελής ομάδα μηχανικών λογισμικού της εταιρείας UBITECH (www.ubitech.eu) που δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής καινοτόμων λύσεων λογισμικού, σχεδίασε και υλοποίησε την πλατφόρμα λογισμικού CovIDpass (https://devpost.com/software/covid-pass), η οποία φαίνεται να αποτελεί μία απάντηση στη διαχείριση των μετακινήσεων πληθυσμών με ασφάλεια, την επόμενη ημέρα, μετά το πέρας των περιορισμών.

πλατφόρμα CovIDpass σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του The Global Hack – Fight for Our Future που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Απριλίου σε Παγκόσμιο επίπεδο συγκεντρώνοντας περισσότερες από 1000 συμμετοχές.

Η πλατφόρμα CovIDpass συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της οργανωτικής επιτροπής και των mentors που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλες οι ομάδες, και προφανώς και η ομάδα της UBITECH, εργάστηκαν 48 ώρες από απόσταση, αποδεικνύοντας ότι ο κοινός στόχος μπορεί να υπερκεράσει την όποια απόσταση.

Η πλατφόρμα λογισμικού CovIDpass αποτελείται από τα παρακάτω λειτουργικά υποσυστήματα:

– Μία διαδικτυακή εφαρμογή (web application) η οποία χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες υγείας δημόσιων ή ιδιωτικών φορέων, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την εκτέλεση της ιατρικής διαδικασίας για την εξέταση και πιστοποίηση της ανοσίας των πολιτών, προκειμένου να εκδοθεί το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Ανοσίας του Κορωνοϊού που θα φέρει και την ημερομηνία έκδοσής του, λαμβάνοντας υπόψιν και τα ιατρικά δεδομένα περί λήξης της ανοσίας.

– Μία υποδομή blockchain μέσα στην οποία αποθηκεύεται και θα συντηρείται ο κρυπτογραφημένος κωδικός του εκάστοτε Ψηφιακού Πιστοποιητικού σε μορφή κωδικού QR. Το υποσύστημα blockchain της πλατφόρμας CovIDpass είναι επιφορτισμένο με την εξυπηρέτηση των ερωτημάτων επαλήθευσης της ανοσίας των πολιτών που θα προέρχονται από το οικοσύστημα της αεροπλοΐας ή άλλων αντίστοιχων φορέων μέσων μαζικής μετακίνησης.

Το «έγκυρο» Ψηφιακό Πιστοποιητικό Ανοσίας πρακτικά θα επιτρέπει την επιβίβαση του επιβάτη σε συνδυασμό με τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

– Μία εφαρμογή έξυπνων κινητών συσκευών (mobile application) η οποία θα επιτρέπει στις αρχές των αεροδρομίων ή άλλων σταθμών επιβίβασης πολιτών, να σκανάρουν τον κρυπτογραφημένο κωδικό QR, να αποκρυπτογραφήσει την πληροφορία και να πιστοποιήσει την ορθότητά της σε συνδυασμό με την εγκυρότητα του πιστοποιητικού μέσω της blockchain υποδομής, επιτρέποντας στον επιβάτη να επιβιβαστεί με ασφάλεια.

Η πλατφόρμα  μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στους παρακάτω τομείς:

Κυβερνητικοί Οργανισμοί
-Προτυποποιημένος και ασφαλής μηχανισμός παρακολούθησης ανοσίας του πληθυσμού
-Δυνατότητα σχεδιασμού πολιτικών εισερχόμενων και εξερχόμενων ομάδων πληθυσμού

Πολίτες:
-Επιτάχυνση επιστροφής αισθήματος ασφάλειας
-Ευκολότερη επιστροφή στην κανονικότητα μετά το πέρας της Πανδημίας

Οικοσύστημα Μετακινήσεων και Τουρισμού:
-Σταδιακή επαναφορά λειτουργίας των εμπλεκόμενων φορέων/επιχειρήσεων
-Αυξημένη ασφάλεια προσωπικού
-Αδιαμφισβήτητη ασφάλεια των επιβατών

Για ακόμη μία αφορά, οι Έλληνες μηχανικοί αποδεικνύουν ότι έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν και να καινοτομήσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, παράγοντας αποτελέσματα που ενδέχεται να δώσουν λύσεις σε προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Σήμερα το γνωστό σε όλους μας Banggood μας παραχώρησε νέα λίστα με 100 κουπόνια και…
Η Lenovo προσέθεσε σήμερα σιωπηλά ένα ακόμη smartphone στη σειρά A - το…
Translate »