News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Donald Trump : Ρίχνει την ευθύνη στο Fortnite και τα βιντεοπαιχνίδια για τις μαζικές ένοπλες επιθέσεις.

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκαν δύο μαζικές ένοπλες επιθέσεις, η μία με διαφορές 13 ωρών από την άλλη.


Η μία επίθεση έλαβε χώρα στο Dayton του Ohio και η άλλη στο El Paso του Texas. Οι επιθέσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 30 ατόμων, ενώ άφησαν πίσω τους δεκάδες τραυματίες.

Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε λάβει τα μέτρα της. Ωστόσο, ο πλανητάρχης επιρρίπτει τις ευθύνες αυτών των επιθέσεων στα βιντεοπαιχνίδια.

Χρόνια τώρα το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών ζητάει να οριστούν και να εκτελούνται συστηματικοί έλεγχοι σχετικά με τα όπλα και τη χρήση τους. Δυστυχώς όμως, οι κρατικοί εκπρόσωποι και οι αξιωματούχοι μένουν άπραγοι.

Βέβαια, φαίνεται ότι το κράτος ψάχνει την αιτία όλων αυτών των προβλημάτων. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και οι Ρεπουμπλικάνοι, οι υπαίτιοι για τις μαζικές ένοπλες επιθέσεις είναι τα βιντεοπαιχνίδια και όχι ότι η οπλοκατοχή είναι σχεδόν ελεύθερη.

Συγκεκριμένα, ο ρεπουμπλικάνος Kevin McCarthy, δήλωσε ότι τα βιντεοπαιχνίδια στα οποία πυροβολείς άλλους μετατρέπουν τους ανθρώπους σε κτήνοι. Σημείωσε ότι φοβόταν εδώ και καιρό πως θα δημιουργούνταν πρόβλημα στις μελλοντικές γενιές.

Ο ίδιος θεωρεί ότι για τους πυροβολισμούς φταίει η βιομηχανία των παιχνιδιών που μαθαίνει στους νέους να σκοτώνουν και τα κοινωνικά δίκτυα τα οποία επιτρέπουν τον εκφοβισμό.

Ο McCarthy δεν ήταν ο μόνος που κατηγόρησε τα βιντεοπαιχνίδια. Κάποια άλλα μέλη του κόμματος είπαν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, πως σύμφωνα με τα στοιχεία οι δράστες έπαιζαν τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα Fortnite, ότι ο τρόπος που έγιναν τα γεγονότα και οι πυροβολισμοί θυμίζουν αρκετά την δραστηριότητα των παικτών στα βιντεοπαιχνίδια, και τα λοιπά.

Ο Donald Trump από την άλλη, έβγαλε μία ομιλία στην οποία κατέκρινε αποκλειστικά και μόνο τα βιντεοπαιχνίδια. Ο πρόεδρος της Αμερικής δήλωσε ότι πρέπει να σταματήσει ο δοξασμός της βίας στην κοινωνία μας. Αυτό περιλαμβάνει τα τρομακτικά και φρικτά βιντεοπαιχνίδια που πλέον έχουν γίνει καθημερινότητα.

Συμπλήρωσε, ότι είναι πολύ εύκολο σήμερα η ταραγμένη νεολαία να ενσωματωθεί σε μία κουλτούρα η οποία προωθεί τη βία. Και τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να μειωθεί το πρόβλημα ή ακόμη και να εξαλειφθεί.

Εν μέσω όλων αυτών, ο οργανισμός βιντεοπαιχνιδιών εξέδωσε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι από τη στιγμή που τα βιντεοπαιχνίδια άρχισαν να γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, τα ποσοστά βίας παρουσιάζουν αισθητή μείωση.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι σε άλλες χώρες, εκτός της Αμερικής, υπάρχει εμφανή μείωση της βίας και πως καμία έρευνα ακαδημαϊκή ή μη δεν έχει μπορέσει να βρει κάποια συσχέτιση μεταξύ των βίαιων συμπεριφορών και των βιντεοπαιχνιδιών.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα βιντεοπαιχνίδια θεωρούνται υπαίτια για γεγονότα βίας, και όχι μόνο. Επίσης, να τονίσουμε ότι στο παρελθόν το εξιλαστήριο θύμα ήταν το θέατρο, τα βιβλία, οι ταινίες και η ραπ μουσική. Οι άνθρωποι πάντα θα βρίσκουν έναν αποδιοπομπαίο τράγο για να μην αποδεχθούν την αλήθεια.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκινά μαζική παραγωγή των νέων 250GB SSDs που…
Στην τελευταία MIUI 9.8.5 Beta, αποκαλύπτεται ότι η Xiaomi σκοπεύει να προσθέσει μια…
Translate »