News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Apple : Καταγράφει απώλεια κερδών κατά 12% στο 3º τρίμηνο του 2019.

Ο τομέας υπηρεσιών του τεχνολογικού γίγαντα συνέχισε την σταθερή άνοδο, αλλά τα κέρδη έπεσαν 12 τοις εκατό λόγω της πτώσης πωλήσεων του iPhone.


Τα κέρδη του τρίτου οικονομικού τριμήνου (Q3) της Apple συνοδεύτηκαν από καλά και κακά νέα. Ο τομέας υπηρεσιών του τεχνολογικού γίγαντα συνέχισε την σταθερή άνοδο, βοηθώντας στην αύξηση των συνολικών εσόδων της Apple, αλλά τα κέρδη έπεσαν 12 τοις εκατό λόγω της πτώσης πωλήσεων του iPhone.

Αν και εμφανίζεται υγιής αύξηση σε υπηρεσίες και αξεσουάρ, το iPhone υπήρξε το πιο κερδοφόρο προϊόν για μία δεκαετία. Καθώς η αγορά των smartphones ανεβαίνει και οι πωλήσεις του iPhone στασιάζουν, η Apple πρέπει να βρει την λύση με κάποια τεχνολογική εξέλιξη κάτι που δεν έχουμε δει να γίνεται κατά την περίοδο Tim Cook. Κάτι που γνωρίζει και η ίδια η εταιρεία.

Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Apple δαπάνησε μεγαλύτερο ποσοστό των συνολικών εσόδων από πωλήσεις του τρίτου τριμήνου για την έρευνα και την ανάπτυξη, από ό,τι είχε σε κάθε τρίμηνο πριν από την κυκλοφορία του iPhone. Η εταιρεία ξόδεψε 4.26$ δις εντός του Q3 στο τμήμα Έρευνας κι Ανάπτυξης ή αλλιώς το 7,9% των συνολικών πωλήσεων της. Συνολικά, η Apple έχει διαθέσει το 6,2% των εσόδων από τις πωλήσεις του 2019 στο τμήμα Ε&Α, το μεγαλύτερο που έχει διαθέσει από το 2003.

Κατά την περασμένη δεκαετία, το ετήσια έξοδα της Apple για Ε&Α αυξήθηκαν από 1$ δις το 2009, σε (μία πρόβλεψη) περισσότερα από 13$ δις το 2019. Όσον αφορά το πού πηγαίνουν όλα αυτά τα χρήματα, η εταιρεία έχει επενδύσει σε AI, αυτόνομα αυτοκίνητα, επαυξημένη πραγματικότητα και πολλά ακόμα που ίσως να μην γνωρίζουμε, εκτός αν αποκαλυφθεί κάποιο προϊόν.

Εν τω μεταξύ, η Apple τετραπλασιάζει την επιχειρηματική της δραστηριότητα. Η ομπρέλα αύξησης κέρδους περιλαμβάνει τις συνδρομές σε iCloud και Apple Music, τις πωλήσεις και προμήθειες σε App Store και iTunes, τις χρεώσεις σε Apple Pay, καθώς και την νέες ανακοινωμένες υπηρεσίες όπως Apple News+ και Apple TV Channels.

Το τρίτο οικονομικό τρίμηνο, τα έσοδα από τις υπηρεσίες της Apple υπολογίστηκαν ως το 21% των συνολικών πωλήσεών της, φτάνοντας σε νέα επίπεδα των 11,5$ δις, σημειώνοντας σταδιακή άνοδο από το περασμένο τρίμηνο καθώς και μία άνοδο 12% από έτος σε έτος. Σε αυτό το τρίμηνο είναι η πρώτη φορά που οι πωλήσεις του iPhone μειώθηκαν κάτω από το 50% των συνολικών εσόδων της Apple.

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η Apple και άλλες εταιρίες τεχνολογίας ενισχύουν υπηρεσίες cloud. Τα περιθώρια κέρδους είναι αρκετά υψηλά και οι υπηρεσίες φέρουν επαναλαμβανόμενο μηνιαίο κόστος συνδρομής, παρέχοντας συνεπή, αυξανόμενα έσοδα, σε αντίθεση με τον καταναλωτή που αγοράζει συσκευή κάθε λίγα χρόνια.

Τα κέρδη από τις υπηρεσίες της Apple αναμένονται να μεγαλώσουν το προσεχές έτος ή και περισσότερο, καθώς τα μεγάλα της στοιχήματα μπαίνουν στην αγορά. H Apple Card θα κυκλοφορήσει αυτόν τον μήνα, η υπηρεσία Apple TV+ αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της κάποια στιγμή το φθινόπωρο (άγνωστο κόστος) και το Apple Arcade είναι το άλογο του Cupertino για τη βιομηχανία του 5G cloud gaming, όπου θα συναγωνιστεί με τα Google Stadia, Microsoft xCloud και άλλα.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Σήμερα 07/08/2019 το γνωστό Banggood μας παραχώρησε νέα λίστα με 128 κουπόνια και προσφορές…
Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκινά μαζική παραγωγή των νέων 250GB SSDs που…
Translate »