News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Ευρωπαϊκή Επιτροπή : Σφίγγει τον κλοιό στην Αναγνώριση Προσώπου

Η Ε.Ε. θέλει να γράψει νομοθεσία για να “θέσει ένα παγκόσμιο στάνταρ για την AI” με “ξεκάθαρους, συνηθισμένους και ενιαίους κανόνες… που θα προστατεύουν επαρκώς τους ανθρώπους”.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ξεκίνησε αντιμονοπωλιακή έρευνα στην Amazon και επέβαλε πρόστιμο στην Google για αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά, σχεδιάζει κανονισμούς που θα δώσουν στους Ευρωπαίους πολίτες δικαιώματα για τα δεδομένα αναγνώρισης προσώπου.

Σύμφωνα με την Financial Times, η οποία μνημονεύει τους “επίσημους ανωτέρους”, το σχέδιο έχει σκοπό “τον περιορισμό της αδιάκριτης χρήσης της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου” και την διασφάλιση πως οι πολίτες “θα γνωρίζουν πότε χρησιμοποιούνται τα δεδομένα αυτά”. Οποιεσδήποτε εξαιρέσεις θα “περιορίζονται αυστηρά”, αναφέρει η πηγή.

Η εφημερίδα έχει δει προφανώς ένα έγγραφο το οποίο αναφέρει πως η Ε.Ε. θέλει να γράψει νομοθεσία για να “θέσει ένα παγκόσμιο στάνταρ για την AI” με “ξεκάθαρους, συνηθισμένους και ενιαίους κανόνες… που θα προστατεύουν επαρκώς τους ανθρώπους”, με το να θέσουν της τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου κάτω από την ασπίδα του GDPR.

“Οι AI εφαρμογές μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στα θεμελιώδη δικαιώματα. Τα μη διευθετημένα AI συστήματα ίσως παίρνουν αποφάσεις που επηρεάζουν τους πολίτες χωρίς κάποια προειδοποίηση…” αναφέρει το έγγραφο.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε στην FT πως ότι οποιαδήποτε μελλοντική νομοθεσία θα βασίζεται σε συστάσεις που υποβλήθηκαν τον Ιούνιο από ομάδα εμπειρογνωμόνων που ανέθεσε η ΕΕ. Η ομάδα πρότεινε πως οι νέοι κανόνες είναι απαραίτητοι για να ενημερώνονται τα άτομα που βρίσκονται υπό μαζική επιτήρηση.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει μεγάλη ανησυχία σχετικά με την αναγνώριση προσώπου, έπειτα από αποκάλυψη πως ένας developer στο Κινγκς Κρος του Λονδίνου εγκατέστησε κάμερες αναγνώρισης προσώπου χωρίς την γνώση αυτών που εργαζόντουσαν ή διέμεναν στην περιοχή.

Εκπρόσωπος του developer είπε πως οι κάμερές τους “χρησιμοποιούν έναν αριθμό από μεθόδους αναγνώρισης και εντοπισμού, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης προσώπου, αλλά διαθέτουν επίσης προηγμένα συστήματα με σκοπό την προστασία της ιδιωτικότητας του γενικού κοινού”. Ο developer δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε τι είδους συστήματα είναι αυτά ή για το εάν το κοινό ήταν ενήμερο σχετικά με την παρακολούθηση.

Ο Βρετανός επίτροπος βιομετρικών στοιχείων δήλωσε έκτοτε πως η κυβέρνηση πρέπει να ανανεώσει τους νόμους της, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο το πως θα εφαρμοστούν οι νόμοι περί GDPR της Ε.Ε. στην Βρετανία, αφού η χώρα επρόκειτο να εγκαταλείψει τον θεσμό στις 31 Οκτωβρίου.

Στις ΗΠΑ, αρκετές είναι οι πόλεις που κρατούν σκληρή στάση απέναντι στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου: Σαν Φρανσίσκο, Όκλαντ, Καλιφόρνια και το Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης έχουν απαγορεύσει την χρήση αναγνώρισης προσώπου από τις αρχές, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για τα ποσοστά ακρίβειας και φόβοι περί κακής χρήσης.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Στην IFA 2019 έκθεση που θα λάβει χώρα στο Βερολίνο από τις 6…
Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Xiaomi, ο Γενικός Διευθυντής της Redmi, Lu Weibing απάντησε…
Translate »