News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Η Ρωσική κυβέρνηση απαιτεί από πάροχους VPN να φιλτράρουν το περιεχόμενό τους

Οι πάροχοι περιλαμβάνουν τους NordVPN, VyprVPN και TorGuard. Αν δεν συμμορφωθούν εντός 30 ημερών θα απαγορευτεί η πρόσβαση τους στο internet.

Η υπηρεσία διαχείρισης τηλεπικοινωνίων, Roskomnadzor, έχει ζητήσει από τους παρόχους VPN να συνδεθούν με το κρατικό δίκτυο ελέγχου περιεχομένου (FGIS) ώστε να συμβαδίζει με την ισχύουσα νομοθεσία το περιεχόμενο στο οποίο αποκτούν πρόσβαση οι χρήστες των δικτύων.

Το 2017 η ρωσική κυβέρνηση πέρασε μια σκληρή νομοθεσία για να περιορίσει την ελευθερία που παρέχουν τα δίκτυα VPN. Εν συντομία τα VPN προσπερνούν τις διαφορές κρατικές διαδικτυακές απαγορεύσεις συνδέοντας τους χρήστες με servers του εξωτερικού. Με την “νέα” νομοθεσία όμως οι εταιρείες αναγκάζονται να κάνουν εγγραφή στην Roskomnadzor και να εμποδίσουν την πρόσβαση στις ιστοσελίδες που έχει απαγορεύσει το κράτος.

Η Roskomnadzor όμως φαίνεται να καθυστέρησε αρκετά να εφαρμόσει την νομοθεσία, κάτι που σύμφωνα με στέλεχος της VyprVPN δεν είναι τυχαίο καθώς η αρχή είναι πιθανό να εμποδίσει πρώτα την σύνδεση στα δίκτυα VPN μέσω των παρόχων internet. Τα VPN φαίνεται δεν είναι τα μόνα που έχουν δεχθεί πιέσεις να συμμορφωθούν, με την Google να βρίσκεται σε τριβή με το Κρεμλίνο τον τελευταίο καιρό.

«Αυτοί (το Κρεμλίνο) βλέπουν τα VPN και προσπαθούν να μας ασκήσουν άμεση πίεση, όπως κάνει και η Κίνα.» Είπε ο Sundey Yokubaitis, CEO της GoldenFrog που διαχειρίζεται το VyprVpn. Η εταιρεία, που εδρεύει στην Ελβετία, είναι από τις πρώτες που δέχθηκαν το τελεσίγραφο E-mail από την Roskomnadzor. Ωστόσο ο Yokubaitis δήλωσε ότι δεν σκοπεύουν να συμμορφωθούν. «Η κύρια αποστολή μας είναι να κρατήσουμε το διαδίκτυο ανοικτό και ελεύθερο, το VyprVPN θα συνεχίσει να παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς λογοκρισία.»

Το TorGuard απάντησε στο αίτημα της Roskomnadzor με την αφαίρεση όλων των φυσικών servers από την Ρωσία υπό την υποψία ότι οι αρχές θα προσπαθήσουν να κατασχέσουν το υλισμικό μαζί με τα δεδομένα των πελατών τους, ενώ αυξάνουν τον αριθμό των servers στις γειτονικές χώρες ώστε να καλύψουν την ζήτηση.

Το NordVPN κράτησε μια παρόμοια στάση αποσύροντας όλους τους servers του από την Ρωσία καθώς: «Η σύνδεση στους servers της NordVPN στην Ρωσία δεν είναι πλέον ασφαλής. […] Για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε παρέμβαση η δυσλειτουργία θα τερματίσουμε την λειτουργεία όλων των Ρωσικών μας servers.»

Ο διευθύνων σύμβουλος της GoldenFrog είπε στο PCMag ότι η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους Ρώσους πελάτες της, αλλά υποψιάζεται ότι το Κρεμλίνο θα συνεχίσει να εισάγει τεχνολογία «λογοκρισίας» από την Κίνα στα πλαίσια μιας ανανεωμένης επίθεσης στην ελευθέρια του internet.

«Αν η Ρωσική κυβέρνηση αποφασίσει να χρησιμοποιήσει μια τεχνολογία Great Firewall ενάντιων μας, είμαστε προετοιμασμένοι να πολεμήσουμε τις προσπάθειες τους να περιορίσουν το internet όπως έχουμε κάνει και στην Κίνα για πολλά χρονιά.»

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Αν βαρεθήκατε να παίζετε με το κλασικό δεινοσαυράκι στον Chrome browser της Google…
Για όλους εσάς που θέλετε να αποκτήστε ένα Xiaomi Smartphone το GearBest σας…
Translate »