News by Xiaomi Miui Hellas
Apps/Roms

Google : Εξονυχιστικός θα είναι ο έλεγχος για τους νέους developers

Η εταιρεία εκτιμά ότι έλεγχος θα διαρκεί “βδομάδες, όχι μέρες” για τους developers που δεν έχουν κάποιο προηγούμενο ιστορικό με την Google.

Για την καλύτερη προστασία των Android χρηστών από “ύποπτες εφαρμογές”, η Google σκοπεύει να περάσει από σκληρό έλεγχο τους νέους developers που θέλουν να κυκλοφορήσουν ένα game ή μια εφαρμογή στο Google Play Store.

Η εταιρεία εκτιμά ότι έλεγχος θα διαρκεί “βδομάδες, όχι μέρες” για τους developers που δεν έχουν κάποιο προηγούμενο ιστορικό με την Google. “Αν και η πλειοψηφία των δημιουργών σε Android είναι καλοπροαίρετοι, υπάρχουν και μερικοί λογαριασμοί που έχουν ανασταλεί από σοβαρές, επαναλαμβανόμενες παραβάσεις κανόνων που έχουν σκοπό την προστασία των χρηστών,” είπε η ομάδα Android σε σχετική ανάρτηση.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφεύγουμε τυχόν Android malware είναι να κατεβάζουμε εφαρμογές μόνο από την επίσημη σελίδα του Google Play Store, όπου ελέγχεται κάθε εφαρμογή για τυχόν πιθανές απειλές. Πέρσι, μολύνθηκε από επικίνδυνες εφαρμογές μόνο ένα 0,08 τοις εκατό των συσκευών που χρησιμοποίησαν αποκλειστικά το Google Play για κατέβασμα εφαρμογών.

Όταν κάποιο malware ξεφύγει, μπορεί να οφείλεται στην χρήση κάποιου developer λογαριασμού, από scammers ή hackers, με σκοπό την έκδοση ψεύτικων εφαρμογών που έχουν στόχο την εκμετάλλευση του smartphone σας. Σύμφωνα με την Google, οι “κακοί” πίσω από αυτές τις απάτες είναι συχνοί παραβάτες, αφού μόλις πιαστούν θα ξαναπροσπαθήσουν να εισβάλουν στο store είτε φτιάχνοντας νέο developer λογαριασμό, είτε αγοράζοντας έναν από κάποιον νόμιμο developer.

Προς απάντηση σε αυτό, η Google χρησιμοποιεί υπολογιστικούς αλγόριθμους και ομάδες αξιολόγησης για να βρουν λογαριασμούς δημιουργών που ίσως δεν είναι και τόσο “καλοί”. Αν εντοπιστούν παραβάσεις, ο λογαριασμός θα αναστέλλεται. “Αν και το 99%+ από αυτές τις (παλιές) αποφάσεις αναστολής ήταν σωστές, είμαστε επίσης πολύ προσεκτικοί στο πόσο επιζήμιο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο αν ο λογαριασμός σας απενεργοποιηθεί κατά λάθος,” έγραψε η ομάδα Android.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η εταιρεία να επεκτείνει τους χρόνους ελέγχου για να διασφαλίσει την επιμέλεια κατά την εξέταση και να μειώσει την πιθανότητα λάθους ακύρωσης κάποιου developer λογαριασμού. Για να αποτρέψει τους hackers και τους scammers να “παίζουν” με το σύστημα, η Google αρνήθηκε να προσφέρει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιείται ο έλεγχος. Αλλά η εταιρεία χρησιμοποιεί ανθρώπινες ομάδες, όχι bots, για να αποφασίσει πότε πρέπει να ανασταλεί ο λογαριασμός του εκάστοτε προγραμματιστή.

Αυτός ο επιπλέον εξονυχιστικός έλεγχος ίσως ενοχλήσει τους νόμιμους developers. Σύμφωνα με ανάρτηση σε blog, μερικοί δημιουργοί εφαρμογών παραπονέθηκαν πως η Google μπορεί να χρειαστεί αρκετό χρόνο για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το αν η εφαρμογή τους συμβαδίζει με την πολιτική της εταιρείας. Άλλοι έχουν βγάλει το λανθασμένο συμπέρασμα πως η όλη διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη, χωρίς κάποια ανθρώπινη παρέμβαση.

Ωστόσο, η Google αναφέρει πως ο επιπλέον εξονυχιστικός έλεγχος είναι ένας απαραίτητος συμβιβασμός ενόψει της ανησυχίας του κοινού σχετικά με το ψηφιακό απόρρητο. “Οι χρήστες επιθυμούν περισσότερο έλεγχο και διαφάνεια ως προς τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι προσωπικές τους πληροφορίες από εφαρμογές και αναμένουν ότι το Android, ως πλατφόρμα, θα κάνει περισσότερα για να προσφέρει τον έλεγχο και τη διαφάνεια,” είπε η ομάδα Android.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Το Lenovo Z6 Pro, που πρόκειται να αποκαλυφθεί στις 23 Απριλίου, και σήμερα, μπορούμε…
Για μία ακόμη φορά έχουμε ένα νέο Super Deal και πάλι από το…
Translate »