News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

[Έρευνα] To Facebook Messenger συλλέγει τα περισσότερα προσωπικά δεδομένα από κάθε άλλη εφαρμογή

Διεξήχθη μία έρευνα από την Invisibly , στην οποία καταγράφεται πως το 82% των ερωτηθέντων αποδέχονται τα νέα μέτρα που εφαρμόζουν οι διάφορες τεχνολογικές εταιρείες για τον περιορισμό της συλλογής προσωπικών δεδομένων.


Τώρα αρκετοί από τους γίγαντες της τεχνολογίας άρχισαν να αναθεωρούν την πολιτική απορρήτου που εφαρμόζουν, με την Apple να έχει ήδη κάνει πολλές αλλαγές σε αυτόν τον τομέα μέσω του iOS 14.5.

Αναμφίβολα, τώρα θα γίνει πιο περίπλοκο για τους προγραμματιστές εφαρμογών να συλλέγουν τα δεδομένα των χρηστών της Apple, και το ίδιο θα συμβεί και με το Android 12, καθώς η Google δεν θα παρέχει ανοιχτές πληροφορίες στους πελάτες της.

Η Google βέβαια θα συνεχίσει να συλλέγει δεδομένα από τους χρήστες της, αλλά αυτές οι πληροφορίες θα κλειδωθούν και δεν θα μπορούν να μοιραστούν σε άλλους.

Έρευνα από Invidibly για τα προσωπικά δεδομένα

Σε αυτό το πλαίσιο, διεξήχθη από την Invisibly μία έρευνα, στην οποία καταγράφεται πως το 82% των ερωτηθέντων αποδέχονται τα νέα μέτρα που εφαρμόζουν οι διάφορες τεχνολογικές εταιρείες για τον περιορισμό της συλλογής προσωπικών δεδομένων.

Επιπλέον, στο 76% από τους ερωτηθέντες δεν τους αρέσει να λαμβάνουν στοχευμένες διαφημίσεις στο διαδίκτυο και απαιτούν τη διακοπή αυτής της πρακτικής. Το 68% πιστεύει ότι το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων είναι πολύ σημαντικό, και παραδόξως, είναι κατά 11% περισσότεροι οι άντρες από ό, τι οι γυναίκες που αναφέρουν ότι δεν τους πειράζει να λαμβάνουν στοχευμένες διαδικτυακές διαφημίσεις.

Όσον αφορά το Invisible, είναι μια πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες κινητών συσκευών να κερδίζουν χρήματα με την πώληση των δεδομένων τους σε διαφημιζόμενους. Αυτό μπορεί να ακούγεται απαράδεκτο, αλλά στην πραγματικότητα, παρέχουμε ήδη τα προσωπικά μας δεδομένα στους διαφημιζόμενους εντελώς δωρεάν και χωρίς μάλιστα να το γνωρίζουμε πολλές φορές.

Στα άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από σε αυτή την έρευνα, αποκαλύπτεται ότι από τις 16 Μαΐου, το 15% των χρηστών της Apple έχουν ήδη προχωρήσει στην παροχή άδειας σε εφαρμογές τρίτων για την παρακολούθηση των προσωπικών δεδομένων τους.


Αν θυμάστε, πρόσφατα η Apple ξεκίνησε να κυκλοφορεί την ενημέρωση στο iOS 14.5,  η οποία φέρνει τη λεγόμενη δυνατότητα διαφάνειας (Transparency feature), που απαιτεί από τους προγραμματιστές εφαρμογών να ρωτούν τους χρήστες αν θέλουν να παρέχουν τα προσωπικά δεδομένα τους, με σκοπό την αποστολή διαφημίσεων.

Επιπλέον, στις ΗΠΑ, το 6% των χρηστών του iOS της Apple, επιτρέπει στους ιχνηλάτες ταξιδιών να τους ακολουθούν και να συλλέγουν τα στοιχεία για την τοποθεσία τους.

Ορισμένες εφαρμογές συλλέγουν περισσότερα δεδομένα

Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που συλλέγουν περισσότερα δεδομένα από κάποιες  άλλες.

  • Στην κατηγορία των μηνυμάτων και των βιντεοκλήσεων, το Facebook Messenger βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και συλλέγει τα περισσότερα προσωπικά δεδομένα, ενώ το Webex Meetings της Cisco συλλέγει τα λιγότερα.
  • Αντίστοιχα, στις εφαρμογές κοινωνικών μέσων δικτύωσης, το Facebook και πάλι βρίσκεται στην κορυφή με την συλλογή των περισσοτέρων προσωπικών δεδομένων, ενώ αντίθετα το Clubhouse τα λιγότερα.
  • Στην κατηγορία “Πλοήγησης”, το Waze GPS βρίσκεται στην κορυφή, ενώ αντίθετα το InRoute δεν συλλέγει καθόλου δεδομένα.

Προφανώς, οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές συλλέγουν και τα περισσότερα δεδομένα χρηστών, αλλά υπάρχουν και μερικές εφαρμογές που δεν χρειάζονται καθόλου τα δεδομένα των χρηστών για να επιβιώσουν. Αυτές οι εφαρμογές αντί να συλλέγουν και να πωλούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών σε διαφημιστικές εταιρείες, χρεώνουν συνήθως ένα τέλος για την χρήση της εφαρμογής.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι εφαρμογές παράδοσης φαγητού απαιτούν περισσότερα δεδομένα τους χρήστες, κάτι που ήδη το γνωρίζαμε.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η Qualcomm αναπτύσσει ένα νέο SoC με κωδική ονομασία SM8450 "Waipio", το οποίο…
Η RealMe αποκάλυψε ότι η ναυαρχίδα GT 5G με καταπληκτικές επιδόσεις και ταχύτητα…
Translate »