News by Xiaomi Miui Hellas
Χρήσιμες εφαρμογές

Facebook: Οι 5 μεγαλύτερες ανακοινώσεις από την “F8” διάσκεψη προγραμματιστών

Η διάσκεψη προγραμματιστών του Facebook “F8” ξεκίνησε την Τρίτη με τον CEO Mark Zuckerberg να λέει ότι “Το μέλλον είναι ιδιωτικό“.

Μετά από μια χρονιά γεμάτη διαμάχες σχετικά με το αν το Facebook εισβάλλει στο απόρρητο των χρηστών του και το ότι ενθαρρύνει την κοινωνική διαίρεση, προσπαθεί με κάθε τρόπο να συνδέσει τους χρήστες του με συγγενείς και κοντινούς φίλους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, το Facebook ανακοίνωσε ανανεώσεις στο Instagram, στο Facebook Messenger και στον πυρήνα του Facebook. Επίσης, μάθαμε περισσότερα για τα virtual reality headsets, Oculus Rift και Rift S καθώς και μια νέα υπηρεσία γνωριμιών η οποία θα μπορεί να δημιουργήσει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες αλληλεπιδράσεις ανάμεσα σε εσάς και τους φίλους σας.

Αναδιοργάνωση του Facebook γύρω από ομάδες και εκδηλώσεις

Το Facebook πρόσφατα είπε ότι θα αρχίσει να υποβαθμίζει το News Feed και μετά την ομιλία στο F8, γνωρίζουμε περισσότερα για το τι σημαίνει αυτό. Σε μια ενημέρωση την οποία ο Zuckerberg αποκαλεί “FB5”, το Facebook θα δίνει εμφάση στις ομάδες και τις εκδηλώσεις, δημιουργώντας έτσι μία πιο εξατομικευμένη ροή με βάση τις ομάδες στις οποίες ο χρήστης είναι μέλος. Διάφορες άλλες επιλογές που αφορούν τις ομάδες θα υπάρχουν και σε άλλα τμήματα του Facebook.

Αυτή η αναδιοργάνωση έχει ως σκοπό το να βοηθήσει τους χρήστες να επεκτείνουν τους κοινωνικούς τους κύκλους. Επίσης, μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει μια νέα επιλογή η οποία λέγεται Meet New Friends και συνδέει αγνώστους με κοινά όπως το σχολείο ή κάποιον εργοδότη. Εκτός αυτού, θα είναι πιο εύκολο για τους χρήστες να βρουν εκδηλώσεις κοντά στην περιοχή τους. Οι Android και iOS εφαρμογές θα αναβαθμιστούν σύντομα, και η ιστοσελίδα μέσα στους επόμενους μήνες.

Νέες δυνατότητες στην κάμερα του Instagram και λιγότερο επιφανή like

Το Instagram είναι γνωστό ως ένα από τα φιλικά μερή στο διαδίκτυο αλλά ταυτόχρονα και το πιο ανταγωνιστικό. Έτσι, το Facebook προσφέρει περισσότερους τρόπους αλληλεπίδρασης μεταξύ των χρηστών ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζει τα στατιστικά τα οποία μπορεί να αγχώσουν μερικούς. Αναβαθμίζει το μενού της κάμερας και προσθέτει το νέο “Create Mode”, το οποίο κάνει πιο εύκολη την δημιουργία περιεχομένου πέρα από τις κλασσικές φωτογραφίες και βίντεο. Γίνεται επίσης επέκταση μιας δυνατότητας η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αγοράσουν προϊόντα μέσα από την ίδια την εφαρμογή.

Τέλος, το Instagram, δοκιμάζει ένα νέο σύστημα το οποίο θα κρύβει σχεδόν ολοκληρωτικά τα likes στην ροή ενός ατόμου, έτσι ώστε “να μπορείς να εστιάσεις περισσότερο στις φωτογραφίες και τα βίντεο τα οποία μοιράζεσαι και όχι τo πόσα likes θα μαζέψουν”. Το συγκεκριμένο σύστημα θα δοκιμαστεί στον Καναδά και αν αποδειχθεί ότι δουλεύει, ίσως το δούμε και σε άλλες χώρες.

Το Facebook Messenger θα εστιάσει στους “κοντινούς φίλους”

Πέρα από τις αλλαγές στην ροή νέων που θα εφαρμοστούν στη κύρια εφαρμογή του Facebook, το Facebook Messenger επίσης αναδιαμορφώνεται. Οι χρήστες θα μπορούν να ορίσουν μηνύματα κατάστασης και να μοιράζονται φωτογραφίες με άτομα που θέλουν και εμπιστεύονται.

Εκτός αυτού, το Messenger θα αλλάξει αρκετά. Στις iOS συσκευές, ανασχεδιάζεται έτσι ώστε να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, καθώς η νέα εφαρμογή θα είναι λιγότερο από 30MB σε μέγεθος, γύρω στα 20% του τωρινού μεγέθους της. Και όσοι χρησιμοποιούν το Messenger σε κάποιον υπολογιστή ή laptop, δεν θα χρειάζεται να είναι ανοιχτό σε καρτέλα, καθώς το Facebook λανσάρει εφαρμογές για PC και Mac μέσα στη χρονιά.

Τα Oculus Quest και Oculus Rift S έρχονται στις 21 Μαΐου

Οι προπαραγγελίες για τα Oculus Quest και Oculus Rift S άνοιξαν. Είναι τα δύο νέα Virtual Reality Headset που αντικαθιστούν τις εξωτερικές κάμερες tracking που είχαν οι προηγούμενες εκδόσεις των Oculus Rift με ένα πιο φιλικό προς το χρήστη, μέσα-έξω, σύστημα. Η τιμή τους βρίσκεται στα $399 και οι αποστολές θα ξεκινήσουν στις 21 Μαΐου σε 22 χώρες.
Το Quest είναι μια αυτοδύναμη κονσόλα η οποία προορίζεται για μαζική αγορά ενώ το Rift S είναι στην ουσία η αναβάθμιση του Oculus Rift που βγήκε το 2016 με μέσα-έξω tracking και νέο design.

Η υπηρεσία γνωριμιών του Facebook

Το Facebook παρουσίασε την υπηρεσία γνωριμιών στο περσινό F8. Στο φετινό, ανακοινώθηκε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία θα επεκταθεί σε 14 ακόμα χώρες. Επίσης, παρουσίασε μια νέα δυνατότητα, την Secret Crush, στην οποία θα μπορείτε να φτιάξετε μια κρυφή λίστα με άτομα τα οποία σας αρέσουν, έχουν-δεν έχουν προφίλ γνωριμιών. Αν επίσης χρησιμοποιούν το Secret Crush και σας έχουν βάλει και αυτή στην λίστα τους, τότε το Facebook θα σας ειδοποιήση ότι υπάρχει αντιστοιχία.

Ο Mark Zuckerberg είπε στην ομιλία του ότι αρκετά άτομα δεν εμπιστεύονται το Facebook. Ωστόσο, έδωσε εμφάση στους τρόπους ότι το Facebook, το WhatsApp, το Instagram, ακόμα και το Oculus, βοηθάνε να συνδεθείς με τους ανθρώπους που αγαπάς. Όπως και να’χει, θα δούμε περισσότερα από αυτά στους επόμενους μήνες.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Ο ιδανικός λαμπτήρας που σας επιτρέπει να "παίξετε με το φως” επιλέγοντας μεταξύ…
Ένα δισεκατομμύριο γιουάν ή 149 εκατομμύρια δολάρια, είναι το "ασήμαντο" χρηματικό ποσό που…
Translate »