News by Xiaomi Miui Hellas
Samsung

Αυτό το φουτουριστικό smartphone της Samsung υπόσχεται να προσφέρει ήχο Pro-Quality

Η Samsung, αυτή την στιγμή είναι ο πρωταγωνιστής στην αγορά των Smartphone, αλλά από ότι φαίνεται δεν επαναπαύεται και συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε νέα καινοτόμα σχέδια για τα μελλοντικά της Smartphone.


Ενώ οι περισσότεροι κατασκευαστές Smartphone τον τελευταίο καιρό εστιάζουν την προσοχή τους στην βελτίωση της κάμερας και των μπαταριών στις συσκευές τους, ο Κορεάτης κατασκευαστής φαίνεται να έχει μια πιο εξειδικευμένη ιδέα που θα κάνει τα επόμενα Galaxy Smartphone να ξεχωρίσουν και πάλι από τον ανταγωνισμό.

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε μία αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Samsung, η οποία μας αποκαλύπτει ότι η εταιρεία διερευνά τον σχεδιασμό σχεδιασμό ενός smartphone με θάλαμο συντονισμού ηχείων (Bass Reflex). Ναι, ο νούμερο 1 κατασκευαστής smartphone στον κόσμο θέλει να προσφέρει ακόμη καλύτερη ποιότητα ήχου στα smartphone της.

Η Samsung είχε υποβάλει αίτηση για αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο WIPO (Παγκόσμιο Γραφείο πνευματική Ιδιοκτησίας) στις αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με το LetsGoDigital το WIPO δημοσίευσε αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Samsung με τίτλο “Ηλεκτρονική συσκευή με επεκτάσιμο εσωτερικό χώρο” την περασμένη εβδομάδα, μαζί με μία τεκμηρίωση 35 σελίδων που περιγράφει την εφαρμογή αυτής της καινοτομίας.

Samsung smartphone με θάλαμο συντονισμού ηχείων


Σύμφωνα με τα έγγραφα της ευρεσιτεχνίας, η Samsung θέλει να προσαρμόσει σε αυτό το νέο smartphone με ένα ανθεκτικό πίσω πλαίσιο, συνδυάζοντάς το και με ένα εύκαμπτο πάνω μέρος. Όλα τα εσωτερικά κυκλώματα και υλικά του τηλεφώνου θα είναι συνδεδεμένα στο πάνω μέρος του σώματος. Αυτό το εύκαμπτο τμήμα θα μπορεί να κινηθεί ελαφρώς προς τα εμπρός για να δημιουργήσει έναν θάλαμο συντονισμού ηχείων μεταξύ αυτού και του πίσω πλαισίου.

Η Samsung θα μπορέσει χωρέσει πιθανώς πολλές μονάδες ηχείων μέσα και γύρω από αυτό το κινητό μέρος για να επιτύχει έναν ήχο υψηλής ποιότητας. Τα ηχεία θα τοποθετηθούν και στις δύο πλευρές του τηλεφώνου για να προσφέρουν στερεοφωνικό ήχο. Επίσης θα υπάρχει και ένας ανεμιστήρας ψύξης από κάτω, που θα βοηθήσει στην απαγωγή θερμότητας.

Τα έγγραφα σε αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρουν και την χρήση μιας πλαστικής οθόνης πολυμερούς. Η Samsung χρησιμοποίησε αυτόν τον τύπο ευέλικτης οθόνης στο πρώτο Galaxy Fold. Από τότε η εταιρεία βελτιώσει την οθόνη και την έχει εξοπλίσει με ένα πιο ανθεκτικό στις γρατσουνιές εύκαμπτο γυαλί, το Ultra Thin Glass (UTG), που το παρουσίασε με το Galaxy Z Flip. Το Galaxy Z Fold 2 διαθέτει επίσης ένα τέτοιο πάνελ UTG. Δεδομένου ότι η Samsung διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε υλικό θέλει, αυτό το νέο τηλέφωνο (αν τελικά δει το φως της ημέρας) πιθανότατα θα είναι και αυτό εξοπλισμένο με ένα πάνελ UTG, ή ποιος ξέρει, η εταιρεία μπορεί επίσης να έχει μια πιο προηγμένη  τεχνολογία οθόνης στα σκαριά.

Είναι ενδιαφέρον, ότι υπάρχει επίσης και μια αναφορά για τη γραφίδα. Η τρέχουσα γενιά των αναδιπλούμενων Smartphone της Samsung δεν υποστηρίζουν το S Pen. Ωστόσο, υπήρξαν πρόσφατες αναφορές ότι  εταιρεία εργάζεται επάνω σε αυτό το θέμα, και επομένως αναμένεται και η υποστήριξη του S Pen στα επόμενα  αναδιπλούμενα Smartphone της σειράς Galaxy που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον.

Το τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι ότι αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει ένα Smartphone με περισσότερο ορθογώνιο σώμα και όχι στρογγυλεμένο όπως συνηθίζουμε να βλέπουμε στα smartphone της Samsung. Ίσως όμως αυτή να είναι μια φουτουριστική συσκευή, και η κορεατική εταιρεία εξετάζει επίσης να κάνει κάποιες αλλαγές στο σχεδιασμό της.

Πότε θα κυκλοφορήσει αυτό το φουτουριστικό smartphone της Samsung;


Όπως συμβαίνει και με οποιαδήποτε άλλη αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να επιβεβαιωθεί ότι η Samsung εργάζεται πραγματικά επάνω σε αυτόν το πρωτότυπο Smartphone. Ωστόσο, αυτό δείχνει ότι οι εύκαμπτες οθόνες μπορούν να ανοίξουν πολύ περισσότερες δυνατότητες για τον σχεδιασμό που θα έχουν τα μελλοντικά smartphone, αλλά και τον συντελεστή φόρμας που θα διαθέτουν.

Τώρα οι περισσότεροι OEM κατασκευαστές Smartphone ήδη διερευνούν τρόπους για να βελτιώσουν την ποιότητα του ήχου στις δικές τους συσκευές, οπότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα αυτό το πρωτότυπο Smartphone της Samsung να δει κάποια στιγμή το φως της ημέρας και να βγει ως τελικό προϊόν στην αγορά. Ωστόσο, αυτό σίγουρα δεν πρόκειται να συμβεί γρήγορα. Αυτό το φουτουριστικό τηλέφωνο της Samsung είναι κυριολεκτικά ένα Smartphone από το μέλλον.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η Intel δέχτηκε την πώληση του NAND Flash τμήματός της στην SK Hynix,…
Η Canon αποκάλυψε έναν νέο αισθητήρα εικόνας στα 250MP,  που κάνει τα παιχνίδια…
Translate »