News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Γερμανία : Aναγκάζει τους παρόχους Internet να δίνουν εκπτώσεις για τις χαμηλές ταχύτητες του Διαδικτύου

germany-flag-logo

Ένας νέος κανονισμός στη Γερμανία, που έρχεται με τη μορφή τροποποίησης του νόμου περί τηλεπικοινωνιών,  θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τη σχέση μεταξύ των καταναλωτών και των παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου.


Σύμφωνα με το προσχέδιο, οι χρήστες θα μπορούν να δοκιμάσουν τις ταχύτητες του Διαδικτύου τους και, εάν υπάρχει πολύ μεγάλη απόκλιση μεταξύ των πραγματικών αποτελεσμάτων τους και αυτών που υποσχέθηκαν οι ISP τους, θα δικαιούνται έκπτωση στο λογαριασμό τους.

Το ποσό της έκπτωσης θα είναι ανάλογο με την απόκλιση μεταξύ των συμβατικά συμφωνημένων ταχυτήτων Διαδικτύου και των πραγματικών. Για να προσδιορίσουν τις ταχύτητες σύνδεσής τους, οι πελάτες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την επίσημη εφαρμογή μέτρησης ταχύτητας Διαδικτύου που παρέχεται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων της Γερμανίας. Η διαδικασία μέτρησης περιλαμβάνει 20 δοκιμές σε δύο συνεχόμενες ημέρες, κατανεμημένες σε δέκα τεστ κάθε μέρα. Αυτή η μέθοδος διασφαλίζει ότι τυχόν αποκλίσεις ταχύτητας είναι επαναλαμβανόμενες ή/και συνεχείς και δεν είναι αποτέλεσμα στιγμιαίου προβλήματος στο δίκτυο.Εάν οι ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης από το Διαδίκτυο είναι κάτω από το 90% των αριθμών που υποσχέθηκε ο ISP, ο πελάτης δικαιούται έκπτωση.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές προστασίας των καταναλωτών, οι αποκλίσεις από τις συμβατικές συμφωνίες επηρεάζουν πάνω από το 50% των χρηστών του Διαδικτύου στη χώρα. Ως εκ τούτου, ο νέος νόμος θα παράσχει μια δυναμική εξισορρόπησης και ένα κίνητρο για τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να ανταποκριθούν στις υποσχέσεις τους στο μάρκετινγκ και να προσφέρουν πιο συνεπή ποιότητα υπηρεσιών.

Αυτήν τη στιγμή, στα περισσότερα μέρη του κόσμου, οι καταναλωτές πληρώνουν μια σταθερή τιμή σε κλιμακωτές συμβάσεις και λαμβάνουν όποια ταχύτητα είναι τεχνικά δυνατή για την τοποθεσία τους. Αυτή η προσέγγιση συχνά αδικεί τους καταναλωτές σε σύγκριση με άλλους που πληρώνουν το ίδιο ποσό για το ίδιο πακέτο υπηρεσιών, αλλά τυχαίνει να απολαμβάνουν καλύτερες ταχύτητες.

Φυσικά, ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει νομικά μονοπάτια και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του στο δικαστήριο, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν αυτήν την δαπανηρή και κουραστική διαδικασία.

Από αυτή την άποψη, ο γερμανικός νόμος που εισάγει το δικαίωμα σε εκπτώσεις λογαριασμών είναι μια σημαντική νίκη για τους καταναλωτές. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι σύντομα θα δούμε παρόμοια νομοθεσία σε άλλες χώρες.

Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2021 και, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ρυθμιστικές αρχές υπέβαλαν το προσχέδιο τον Σεπτέμβριο, έσπευσαν να το ενστερνιστούν και να προχωρήσουν τα πράγματα.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι η εταιρεία εργάζεται τώρα πάνω στον διάδοχο της…
Ο μήνας που περίμεναν εκατομμύρια fans έφτασε. Το Netflix χτίζει το πρόγραμμά του…
Translate »