News by Xiaomi Miui Hellas
Roms

Γερμανία : Θέλει να επιβάλει την 7ετή υποστήριξη σε ενημερώσεις λογισμικού σε όλα τα Smarphones

germany-flag-logo

Η Γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να νομοθετήσει για την υποστήριξη στο λογισμικό (ενημερώσεις ασφαλείας) και στα ανταλλακτικά σε όλα τα gadget και τα Smartphones, για 7 χρόνια.


Η ενημέρωση του λογισμικού είναι μια σημαντική πτυχή κατά την επιλογή ενός smartphone και όσο περισσότερο καιρό υποστηρίζεται, τόσο πιο σταθερά και με ασφάλεια λειτουργεί.

Οι αναβαθμίσεις στον τομέα της ασφαλείας είναι εξίσου σημαντικές, για να διασφαλιστεί ότι η συσκευή δεν θα παραβιαστεί και ότι λειτουργεί άψογα. Η Apple είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την υποστήριξη στις συσκευές της, καθώς τα smartphone της Apple συνεχίζουν να λαμβάνουν ενημερώσεις για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Στο στρατόπεδο των Android συσκευών τα πράγματα δεν είναι όλα τόσο ρόδινα, καθώς οι περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν υποστήριξη στις συσκευές τους μόλις για 2 χρόνια κατά μέσο όρο. Σπάνια κάποιος κατασκευαστής προσφέρει μεγαλύτερη περίοδο από τα 2 χρόνια και μεταξύ εκείνων που διατηρούν τις συσκευές τους ενημερωμένες για περισσότερο διάστημα είναι η Samsung, η Xiaomi και η  OnePlus.

Η Γερμανική κυβέρνηση όμως, φαίνεται πως είναι διατεθειμένη να τα βάλει με αυτήν την προσέγγιση των κατασκευαστών και να νομοθετήσει για την υποστήριξη σε όλα τα gadget και τα Smartphones για 7 χρόνια.Μάλιστα αυτή την στιγμή, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υποχρεώσει όλους τους κατασκευαστές να παρέχουν ενημερώσεις ασφαλείας και ανταλλακτικά για smartphones και tablet, διάρκειας επτά ετών.

Επιπλέον, ακόμη και τα ανταλλακτικά των συσκευών θα πρέπει να είναι διαθέσιμα σε λογικές τιμές.

Με αυτή την πρωτοβουλία, η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει δύο στόχους :

  • Την αύξηση της αξιοπιστίας και συντηρησιμότητας των συσκευών, καθώς πιστεύουν ότι μια τέτοια εκτεταμένη υποστήριξη θα αυξήσει τον κύκλο ζωής των συσκευών και έτσι θα βελτιώσει την περιβαλλοντική κατάσταση, καθώς η παραγωγή των smartphone θα μειωθεί.
  • Οι ίδιες οι συσκευές θα παραμείνουν προστατευμένες και λειτουργικές για περισσότερα χρόνια. Όπως έδειξε μάλιστα μία πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε, αυτή τη στιγμή περίπου το 40% των χρηστών εξακολουθούν να χρησιμοποιούν smartphone με Android 9.0 Pie και για ένα σημαντικό μέρος αυτών των συσκευών έχει λήξει η περίοδος υποστήριξής τους από τους κατασκευαστές, πράγμα που σημαίνει ότι οι νέες ενημερώσεις ασφαλείας δεν θα γίνουν ποτέ διαθέσιμες σε αυτές τις συσκευές. Αυτό το γεγονός όπως είναι φυσικό, καθιστά τις συσκευές ευάλωτες στον τομέα της ασφάλειας και είναι εύκολο να χακαριστούν από κακόβουλο λογισμικό.

Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφωνήσει με τα επιχειρήματα της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και επιβάλει 7ετή κύκλο για την παροχή ενημερώσεων ασφαλείας στις εταιρείες, τότε αυτή η νομοθετική ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ το νωρίτερο από το 2023. Φυσικά, οι κατασκευαστές δεν είναι θα είναι καθόλου ικανοποιημένοι με αυτές τις εξελίξεις και θα πρέπει να εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι χρήστες Android Smarphone μεταβαίνουν στα iPhone είναι η μεγαλύτερη υποστήριξη στο λογισμικό. Αν λοιπόν οι κατασκευαστές των Android smartphone κάνουν αυτό το βήμα προς την πολυετή υποστήριξη, θα δούμε μια τεράστια πτώση των χρηστών που μεταβαίνουν στα iPhone της Apple.Eπιπλέον, οι πωλήσεις των smartphone σίγουρα θα μειωθούν, αφού οι χρήστες δεν θα καταφύγουν στην αλλαγή των συσκευών τους με τη συνήθη συχνότητα, καθώς οι συσκευές τους θα έχουν την απαραίτητη υποστήριξη για πολύ καιρό επιπλέον.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η Xiaomi φαίνεται πως ετοιμάζει ένα νέο Smartphone το οποίο θα είναι εξοπλισμένο…
Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι βρήκε έναν τρόπο για να μεταδίδει ήχο χωρίς απώλειες…
Translate »