News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Κορωνοϊός : Γιατί δεν έλαβαν όλοι την ειδοποίηση από το 112 – και τι πρέπει να κάνουν στις συσκευές τους

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η ειδοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης «112», για τον κορωνοϊό, λίγο μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ωστόσο, πολλοί είναι οι πολίτες που δεν έλαβαν το συγκεκριμένο sms.


Υπενθυμίζεται ότι η χτεσινή ειδοποίηση για τον κορωνοϊό περιείχε γενικές οδηγίες προφύλαξης και μέτρων στα ελληνικά και αγγλικά και ανέφερε συγκεκριμένα «Οδηγίες για κορωνοϊό, ευπαθείς ομάδες: Μείνετε σπίτι όσο γίνεται περισσότερο. Γενικός πληθυσμός: Μείνετε σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης. Αν έχετε συμπτώματα, μιλήστε με γιατρό πριν πάτε νοσοκομείο. Τηρείτε κανόνες υγιεινής. Μην βάζετε εσάς και τους άλλους σε κίνδυνο».

Η ειδοποίηση από το 112 ήταν και η πρώτη επίσημη γενική ενεργοποίηση του μετά την ολοκληρωμένη λειτουργία του από την 1-1-2020.

Υπήρξε άλλη μία περιορισμένη χρησιμοποίηση του το καλοκαίρι σε περιοχές με «κόκκινο συναγερμό» λόγω πυρκαγιών και προκάλεσε διάφορα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφενός γιατί συνοδευόταν από έναν ήχο σαν συναγερμό και αφετέρου γιατί δεν έφτασε σε όλα τα κινητά τηλέφωνα.

Το 10% των πολιτών δεν έλαβαν την ειδοποίηση

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ειδοποίηση ελήφθη από ένα συντριπτικό ποσοστό των πολιτών, που αγγίζει το 90%, ωστόσο πράγματι ένα μικρό ποσοστό δεν έλαβε το μήνυμα.

Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας, έχουν αρχίσει ήδη την κατηγοριοποίηση των περιπτώσεων που δεν έλαβαν την ειδοποίηση, ώστε να διασφαλίσουν ότι την επόμενη φορά δεν θα υπάρξει κανείς που να μην ενημερωθεί.

Ωστόσο, αρμόδιοι παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας τόνισαν ότι όσοι δεν πήραν το μήνυμα, ανεξάρτητα από τις ενέργειες που γίνονται από τις υπηρεσίες, καλό θα ήταν να κάνουν κάποιες ενέργειες, που πιθανόν να μην έχουν γίνει από όλους τους πολίτες, ώστε να λαμβάνουν πλέον όλες τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης, είτε στο κινητό, είτε στο σταθερό τηλέφωνο, με γραπτό ή φωνητικό μήνυμα, κάτι που εξασφαλίζει την ενημέρωση και όλων των ανθρώπων με ειδικά προβλήματα και αναπηρίες.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έλαβαν το μήνυμα

Η χθεσινή ειδοποίηση ελήφθη κατά κύριο λόγο από τους ιδιοκτήτες smartphones, τα οποία διαθέτουν το απαραίτητο λογισμικό με την μέθοδο CBS, δηλαδή μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Για να διασφαλιστεί όμως και σε αυτά τα τηλέφωνα η λήψη των ειδοποιήσεων, πρέπει να κατεβάσουν ένα πρόγραμμα.

Όσοι δεν έχουν τέτοια τηλέφωνα πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα του 112 ώστε να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις με SMS, ή με φωνητικά μηνύματα σε κινητά και σταθερά.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη και στην πλατφόρμα του 112 και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για κάθε περίπτωση.

Οι οδηγίες αφορούν τόσο τους κατόχους έξυπνων κινητών, οι οποίοι πρέπει να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις πατώντας την ένδειξη που αναφέρει «ορισμένες ρυθμίσεις», η οποία τους βγάζει στην επόμενη σελίδα, όπου υπάρχουν όλοι οι τύποι των κινητών και τους καθοδηγεί λεπτομερώς.

Όσοι δεν έχουν έξυπνα κινητά, πηγαίνουν στην ένδειξη «εγγραφή» της πλατφόρμας και συμπληρώνουν τα στοιχεία και τον τρόπο που επιθυμούν να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις.

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

9 σχόλια

Φιλιώ 18 March 2020 at 13:30

Κι εγώ το redmi note 4a έχω και δεν μου ήρθε το μήνυμα… Υπάρχει στις ρυθμίσεις των μηνυμάτων.φαι έτσι ενεργοποιημένο αλλά αν πας να μπεις μέσα δεν κάνει τίποτα…υπαρ ει κάποιος που να μπορεί να με κατατοπισετε?

Απάντηση
Ζήσης 18 March 2020 at 10:04

Καλησπέρα σας,

Και εγώ δεν πήρα ειδοπίηση Mi8 lite.. Βρήκα τις ρυθμίσεις και ήταν όλες ενεργοποιημένες. Σας δίνω την διαδρομή.
1. Πηγαίνετε στα Μηνύματα (sms)
2. Ρυθμίσεις (σε εμενα είναι οι τρεις τελίτσες πάνω δεξια).
3. Καταβαίνετε στις πρόσθετες ρυθμίσεις και επιλέγετε “Ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης”
4. Στο παράθυρο που ανοίγει πατάμε “Περισσότερα” και μετά “Ρυθμίσεις”
5. Εκεί πρέπει να είναι ενεργοποιημένα όλα.
Παρόλο βέβαια που σε εμένα ήταν ενεργοποιημένα δεν πήρα καμιά ειδοποίηση.

Απάντηση
Πέπη 17 March 2020 at 21:28

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως καθόλου ευχαριστημένη δεν έμεινα από τα xiaomi κι εγώ. Το redmi 4 note plus έχω.

Απάντηση
Σωτηρης 14 March 2020 at 00:40

Υπάρχει. Μηνυματα-ρυθμισεις-προσθετες ρυθμισεις-ειδοποιησεις έκτακτης ανάγκης.
Είναι ενεργό, φαίνεται να έχει υπομενού, αλλά δεν κάνει τίποτα.
Μίλησα με infoQuest (εισαγωγέας) και διαπίστωσαν το ίδιο.Ειπαν να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και θα το δούμε κι αυτοί…

Απάντηση
Giorgos 13 March 2020 at 23:00

Στο redmi note 4 δεν υπάρχει καμία από τις παραπάνω ρυθμίσεις!

Απάντηση
Σωτηρης 13 March 2020 at 13:21

Καλημέρα,
Κι εγώ με redmi note4, δεν μου επιτρέπει να ανοίξω την επιλογή ‘ειδοποιησεις έκτακτης αναγκης’. Ο εισαγωγέας είπε θα το ψαξει…
Το άρθρο βέβαια λέει πως πρέπει να κατεβάσουμε ένα πρόγραμμα, αλλά ποιο? Υπάρχει κάποιο link?
Σωτηρης

Απάντηση
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 13 March 2020 at 10:39

Το τλφ μου είναι redmi note 4 καί δεν έλαβα κι εγώ το μήνυμα. Η επιλογή για έκτακτες ανάγκες δεν υπάρχει.
Τί μπορούμε να κάνουμε;

Απάντηση
Spiros 13 March 2020 at 08:29

Κι εγώ το ίδιο, δεν έλαβα ειδοποίηση συναγερμού.. Δεν υπάρχει στο μενού επιλογή για ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης στο Xiaomi Redmi Note 4.

Τί μπορούμε να κάνουμε;;

Απάντηση
Γιώργος 12 March 2020 at 21:32

Καλησπέρα σας,
Χθες δεν έλαβα το μήνυμα από την ΓΓΠΠ, μπήκα στο site και διάβασα τις οδηγίες για να ρυθμίσω το κινητό μου αλλά δεν έβρισκα τις συγκεκριμένες επιλογές.
Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ασύρματα και Δίκτυα > Περισσότερα > Ειδοποιήσεις Έκτακτης Ανάγκης. Ενεργοποιήστε-απενεργοποιήστε τις επιλογές «Ακραίες Απειλές» και «Σοβαρές Απειλές».
Το μοντέλο είναι xiaomi redmi 5a prime.

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η σύνδεση εξ αποστάσεως σε σχολικά ή εργασιακά δίκτυα προσφέρει ευελιξία στο πού…
Η HONOR ανακοινώνει μια σειρά από χρήσιμα tips που θα φροντίσουν τόσο τους…
Translate »