News from Xiaomi Miui Hellas
Smartphones Διάφορα Νέα

Gionee : Τερμάτισε τις δραστηριότητές της στην Κίνα, αλλά όχι στην Ινδία.

Φαίνεται ότι ο κινέζος κατασκευαστής smartphone Gionee “έριξε τα ρολά”, και ο επίσημος δικτυακός τόπος της εταιρείας στην Κίνα δεν είναι πλέον διαθέσιμος. 

Έχουν περάσει εδώ και λίγες εβδομάδες, και δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση από την εταιρεία. Η Gionee δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί την αγορά των smartphone μετά την άφιξη άλλων κινεζικών εμπορικών σημάτων όπως η Xiaomi, OPPO και Vivo. Εξακολουθεί βέβαια να εκτελεί τις δραστηριότητές της στην αγορά της Ινδίας, στην οποία και διαθέτει επίσης μερικές συσκευές προς πώληση. Στην Ινδία ο ιστότοπός τους συνεχίζει να λειτουργεί αυτήν την περίοδο… τουλάχιστον μέχρι τώρα. 

Δυστυχώς όμως για την Gionee δεν μπόρεσε ποτέ να μας παρουσιάσει μια πραγματικά εντυπωσιακή συσκευή, που εστίαζε την προσοχή των χρηστών. Η εταιρεία αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και αρκετά χρόνια. Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 2017, όταν η Gionee απέτυχε να εξοφλήσει τους πιστωτές της, τις διαφημιστικές εταιρείες και τους προμηθευτές της. 

Σύμφωνα με μια έκθεση, η εταιρεία χρωστάει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου 650 πιστωτές. Τον Απρίλιο του 2018, η εταιρεία απέλυσε περίπου τους μισούς εργαζομένους της. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Liu Lirong, έχασε επίσης περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια από το ταμείο της εταιρίας, σε τυχερά παιχνίδια στο καζίνο. 

Gionee F205 Pro

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για πτώχευση  στο ενδιάμεσο λαϊκό δικαστήριο του  Shenzhen στην Κίνα, και ταυτόχρονα ανέλαβε την υποχρέωση να ρευστοποιηθεί και να αναδιοργανωθεί. Τώρα όμως από ότι φαίνεται από το κλείσιμο των ιστοτόπων της εταιρείας, ίσως αυτό να είναι το πρώτο σημάδι ότι η Gionee δεν μπόρεσε να βελτιώσει τις συνθήκες λειτουργίας της, και ως αποτέλεσμα να τερματίσει οριστικά τις δραστηριότητές της στην Κίνα. Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη δήλωση, αλλά όλα δείχνουν πως σύντομα θα γίνει και η επίσημη ανακοίνωση των τίτλων τέλους.

Όπως είπαμε λίγο πιο πάνω, ο ιστότοπος της εταιρείας εξακολουθεί να να λειτουργεί στην Ινδία, και μάλιστα η εταιρεία κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο smartphone στη χώρα, που ονομάζεται Gionee F205 Pro. Πρόκειται για ένα Smartphone που διατίθεται στην τιμή των 5.890 Rs (~ 75€).

Αυτό είναι και το πρώτο smartphone που κυκλοφορεί η Gionee μετά την κήρυξη πτώχευσής της. Υπήρξαν αναφορές ότι η Gionee India και η Karbonn θα αγόραζαν το 75% των μετοχών της εταιρείας για να την κρατήσουν ζωντανή στη χώρα. Ίσως αυτό να συνέβη τελικά, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εξακολουθούμε να έχουμε τη λειτουργία της Gionee στην Ινδία. Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι συμβαίνει προτού βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

  Xiaomi Miui Hellas
  Η επίσημη κοινότητα της Xiaomi και της MIUI στην Ελλάδα.
  Διαβάστε επίσης
  Η Valve είπε πως μόλις ένα τρία τοις εκατό των παιχνιδιών του Steam…
  H TSMC, κατασκευάστρια των Α-Series SoC που χρησιμοποιεί η Apple, θα μπορεί πλέον…
  Translate »