News by Xiaomi Miui Hellas
Roms

H Xiaomi σταματάει την διανομή των Global Beta Developer ROM. Θα επηρεάσει αυτό τις Ελληνικές XTRV ROM ;

Όπως ίσως έχετε μάθει, η Xiaomi πήρε την απόφαση να σταματήσει εντελώς την διανομή των Global Beta Developer ROM για όλες ανεξαιρέτως τις συσκευές της, και όχι μόνο για τις χαμηλού και μεσαίου κόστους συσκευές (όπως της RedMi) όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Κακή εξέλιξη αυτή, αλλά αναμενόμενη αφού πλέον με τόσες συσκευές που βγάζει κάθε τόσο, είναι φοβερά δύσκολο να συνεχίσει να παίζει σε δύο ταμπλό ταυτόχρονα (Κινέζικες ROM και Global).

Ας δούμε παρακάτω την ανακοίνωση μεταφρασμένη όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο επίσημο φόρουμ της Xiaomi (c.mi.com)

Γεια σας Mi Fans,

Το MIUI εισήχθη για πρώτη φορά το 2010. Από τότε, έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα λειτουργικά για πολλούς φίλους της Xiaomi σε όλο τον κόσμο. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για αυτό!


Το Global MIUI έρχεται σε δύο εκδόσεις: Beta και σταθερή. Παρακάτω είναι μια σύντομη περίληψη των δύο αυτών εκδόσεων, και των σημείων που διαφέρουν.

MIUI Σταθερή έκδοση
Αυτή η έκδοση προορίζεται για όλους τους χρήστες των smartphone της Xiaomi. Το βασικό του πλεονέκτημά τους είναι η σταθερότητα. Οι ενημερώσεις λογισμικού για τις σταθερές εκδόσεις της MIUI έρχονται τακτικά και με ασφάλεια. Η συχνότητα αναβάθμισης μπορεί να διαφέρει από το μοντέλο μοντέλο, όμως.
MIUI Beta
Το MIUI Beta διατίθεται για έναν μικρότερο αριθμό hardcore οπαδών που θέλουν να είναι οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν τις νέες λειτουργίες του λειτουργικού μας συστήματος και είναι πρόθυμοι να παράσχουν τα πολύτιμα σχόλιά τους. Αυτή η έκδοση στερείται σταθερότητας, έχει αρκετά διερευνητικά χαρακτηριστικά και απαιτεί βαθύτερη κατανόηση του Android και του λογισμικού εν γένει.
Ποια έκδοση χρησιμοποιούν περισσότερο οι οπαδοί μας;
Καθώς όλο και περισσότερα μοντέλα Mi Phone εισήχθησαν στην αγορά, περισσότεροι χρήστες ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το MIUI Beta μέσω διαφορετικών καναλιών. Πολύ συχνά, χρησιμοποιούν την ΒΕΤΑ έκδοση καθημερινά στα κύρια τηλέφωνά τους. Ωστόσο, το MIUI Beta διανέμεται για δημόσιες δοκιμές, και απαιτεί από τον χρήστη να έχει πολύ υψηλή ανοχή στα σφάλματα και στα προβλήματα. Το MIUI Beta κυκλοφορεί στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης για να επιτρέψει στους βασικούς μας οπαδούς να συνεισφέρουν στη διαδικασία ανάπτυξης. Χρησιμοποιούν τα νέα χαρακτηριστικά μας πριν από όλους τους άλλους και στη συνέχεια παρέχουν τα σχόλια και τις προτάσεις τους στην ομάδα R & D, η οποία μας βοηθά να βελτιώσουμε το MIUI προτού κυκλοφορήσει στη σταθερή έκδοσή του.
Το MIUI Beta δεν είναι ο κύριος τρόπος για να αποκτήσετε αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, αλλά λειτουργεί περισσότερο ένα μέσο για τους έμπειρους χρήστες να δοκιμάσουν το λογισμικό και να δώσουν προτάσεις. Καθώς το MIUI έχει ωριμάσει, η ανάγκη για σταθερότητα καθίσταται όλο και πιο σημαντική. Προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των περισσότερων χρηστών μας και να κυκλοφορήσει πιο σταθερές ενημερώσεις εκδόσεων πιο συχνά, η ομάδα μηχανικών μας αποφάσισε να σταματήσει να απελευθερώνει την παγκόσμια έκδοση του MIUI Beta για όλες τις συσκευές από την 1η Ιουλίου του 2019.

Παρόλα αυτά, θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε με τους χρήστες μας σε διάφορες πλατφόρμες και να επικεντρωνόμαστε στη βελτίωση της σταθερής έκδοσης του MIUI. Στην πραγματικότητα, αυτό θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να παρέχουν καλύτερη βελτιστοποιημένη σταθερή έκδοση του MIUI εξασφαλίζοντας μια καλύτερη εμπειρία για όλους. Όλες οι απαιτούμενες ενημερώσεις ασφαλείας θα παραδίδονται σε κάθε χρήστη εγκαίρως.
Τέλος, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια! 
* Δεν προορίζεται για χρήστες Android One ή Android Go.

Αυτή είναι η ανακοίνωση της επίσημης Xiaomi, και γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως ίσως στεναχωρήσει πολλούς, αλλά επαναλαμβάνουμε πως κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο για εμάς που ασχολούμαστε τόσα χρόνια με την ανάπτυξη της Ελληνικής MIUI ROM, γνωστής σε όλους σας και ως XTRV.

Και τώρα στο επίμαχο ερώτημα….

Επηρεάζει εμάς αυτή η απόφαση της Xiaomi σε ότι έχει σχέση με τις δικές μας ROM και τις ROM του Xiaomi.eu που έχουμε ως Source ;

—- OXI !  —-

Τουλάχιστον όχι άμεσα, όσο ακόμη υπάρχουν Source ROM από την Κίνα και το Xiaomi.eu.

Οι ROM του xiaomi.eu και κατ’επέκταση οι δικές μας Ελληνικές XTRV ROM, έχουν ως πηγή τις αυθεντικές Κινέζικες ROM, και σε αυτές ενσωματώνονται οι Ελληνικές μεταφράσεις που υπάρχουν στα αρχεία των εφαρμογών από τις Global ROM.

Έτσι λοιπόν αυτή η απόφαση δεν μας επηρεάζει, και θα συνεχίσουμε να σας παραδίδουμε κανονικά ΒΕΤΑ Developer ROM κάθε εβδομάδα, όπως κάναμε μέχρι τώρα και για τόσα χρόνια.

Αν υπάρξει πρόβλημα με καθυστερήσεις των μεταφράσεων, απλά θα ανοίξουμε και πάλι τα Repositories των μεταφράσεων που έχουμε στο GitHub, ώστε να δίνουμε συμπληρωμένες τις μεταφράσεις που ίσως λείπουν και δεν είναι σωστές, ώστε και το xiaomi.eu να μην έχει πρόβλημα στις διανομές του.

Η Ελληνική κοινότητα με την βοήθειά σας όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει όλους τους φίλους και οπαδούς της MIUI και της Xiaomi, και φυσικά θα συνεχίσει να σας παρέχει τις υπηρεσίες της με το ίδιο πάθος και την προσήλωση που γνωρίζετε όλα αυτά τα χρόνια.

Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε κανονικά τις διανομές της Ελληνικής XTRV, εκτός αν στο μέλλον αυτό γίνει τεχνικά αδύνατον με απόφαση της ίδιας της Xiaomi.

Όποιος μάλιστα θέλει να ενταχθεί στην δική μας ομάδα ανάπτυξης και θέλει να γίνει ενεργό μέλος σε αυτή μας την προσπάθεια, θα χαρούμε να τον έχουμε μαζί μας.

Θα επανέλθουμε και με περισσότερες πληροφορίες στο όλο θέμα αν χρειαστεί σε επόμενη ανάρτηση.

Από την ομάδα ανάπτυξης της Ελληνικής κοινότητας !

 

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

3 σχόλια

Miui_Art
Miui_Art 19 June 2019 at 19:28

Αγαπητέ Νεκτάριε.

Ποτέ δεν διαγράφουμε τίποτα, και η αναμονή για έγκριση είναι αποτέλεσμα της προστασίας από τα SPAM & SCAM post.

Όσο για τα υπόλοιπα, λυπάμαι πάρα πολύ φίλε μου, που όπως αναφέρεις έχεις και μαγαζί, αλλά είσαι μάλλον ανενημέρωτος καθώς η κοινότητά μας είναι η επίσημη κοινότητα της Xiaomi & Miui στην χώρα μας από το 2013, και από την πρώτη στιγμή βγάζαμε τις Ελληνικές XTRV ROM, μάλιστα τότε εκείνη την εποχή που δεν υπήρχαν GLOBAL ROM από την Xiaomi, και κάναμε και τις μεταφράσεις σε όλο το Framework και τις εφαρμογές της ROM.

Ποτέ μα ποτέ στα ΤΟΣΑ χρόνια οι XTRV ROM δεν ήταν κλειστές για κανέναν, ούτε επί πληρωμή…..

Λάθος δεδομένα έχεις ή σου έδωσαν, και λυπούμαστε για αυτό.

Το κείμενό σου είναι αυτούσιο, όπως το κατάθεσες, και λυπούμαστε αλλά επειδή διακρίνουμε μία εμπάθεια και επιθετικότητα χωρίς εμφανή λόγο, αν θέλεις να πληροφορηθείς για την κοινότητά μας ή να λάβεις περισσότερες απαντήσεις, μπορείς να το κάνεις στο Forum μας ΕΔΩ >> https://xiaomi-miui.gr/community/

Είσαι ελεύθερος να δημοσιεύσεις όπου νομίζεις, και ότι νομίζεις, αφού ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του.

Απάντηση
Avatar
Νεκτάριος Ζόγκος 19 June 2019 at 18:47

Ωραίο φόρουμ. Πρέπει να πάρει και έγκριση το ποστ μου. Τέλεια. Για να δω με τι κριτήρια εγκρίνεται ένα μήνυμα στο φόρουμ σας. Πάντως ενημερωτικά έχω τραβήξει screenshot και θα αναρτηθεί στην ιστορία μου στο fb και θα το δουν μερικές χιλιάδες χρήστες της Xiaomi γιατί έχω μαγαζί με κινητά. Το παρόν σβήστε το δεν με ενδιαφέρει. Το κυρίως μην σβήσετε και περιμένω απάντηση από κάποιον υπεύθυνο.

Απάντηση
Avatar
Νεκτάριος Ζόγκος 19 June 2019 at 18:43

Ρε παιδιά από πού και ως που αυτό που βαφτίσατε xtrv είναι ελληνική ρομ? Επειδή πειράζετε (συνήθως με αρνητικές συνέπειες) xml αρχεία έχετε την εντύπωση ότι είναι η ρομ ελληνική? Γνωρίζετε από πραγματικό προγραμματισμό? Αν ναι είστε ενεργοί προγραμματιστές στο xda?

Έστω και αν κάποιος από εσάς είναι ποιος σας είπε ότι μπορείτε να παίρνετε χρήματα από κάτι που μπορεί ο καθένας να το κατεβάζει εντελώς δωρεάν και δίχως προβλήματα beta dev από πραγματικούς προγραμματιστές?

Και γιατί διαδίδεται ψέματα ότι θα συνεχίσετε να δίνεται κάτι που αν όντως σταματήσει να το δίνει η ίδια η xiaomi δεν θα έχετε κάτι να πειραξετε?

Όταν λέει θα σταματήσει εννοεί ότι θα σταματήσει. Η global beta developer είναι βασισμένη στην κινεζική και αυτό απλά θα σταματήσει. Δηλαδή η διανομή από την Xiaomi θα σταματήσει και όχι η δουλειά που έκαναν στο ευρωπαϊκό miui. Εσείς δηλαδή έχετε άκρη στην Κίνα και θα σας τα δίνει μόνο εσάς? Μόνο έτσι.

αλλά μην κοροϊδεύετε τον αφελή που δεν γνώριζε καν ότι υπάρχει το muiandroid.com και ήρθε για να γίνει vip member πληρώνοντας σε εσάς ενώ μπορεί να κατεβάσει την ρομ την εβδομαδιαία δίχως κανένα κόστος και με πολύ απλό και εύκολο τρόπο να την βάλει στο κινητό του.

Ντροπή σας.

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η Xiaomi προχώρησε στην κυκλοφορία του MIUI 10.3.5.0.PEJMIXM (Global σταθερή έκδοση) για το…
Μία από τις δέκα πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο είναι το…
Translate »