News by Xiaomi Miui Hellas
Αρχική Σελίδα » Όλα τα νέα » Apps/Roms » Χρήσιμες εφαρμογές » Google Chrome (έκδοση M83) : Νέα ενημέρωση φέρνει πολλές σοβαρές βελτιώσεις στον τομέα ασφάλειας
Χρήσιμες εφαρμογές

Google Chrome (έκδοση M83) : Νέα ενημέρωση φέρνει πολλές σοβαρές βελτιώσεις στον τομέα ασφάλειας

Ο νέος Google Chrome (στην έκδοση M83) θα παρουσιάσει πολλές νέες δυνατότητες που θα βελτιώνουν ακόμη περισσότερο το απόρρητο και την ασφάλεια.


Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που έχει σήμερα ο καθένας μας. Παρόλο που το Chrome της Google δεν είναι και ο ασφαλέστερος Browser που μπορείτε να βρείτε, η Google έχει λάβει στα πολύ σοβαρά την ασφάλειά του, και σύντομα θα διαθέσει μια νέα ενημέρωση που θα το αποδεικνύει και στην πράξη.

Ο νέος Google Chrome (στην έκδοση M83) θα παρουσιάσει πολλές νέες δυνατότητες που θα βελτιώνουν ακόμη περισσότερο το απόρρητο και την ασφάλεια, με την μεγαλύτερη από τις από τις αλλαγές να εντοπίζεται στο νέο εργαλείο ελέγχου ασφαλείας που θα διαθέτει.

Η λειτουργία του Google Chrome με την ονομασία Safety Check θα είναι εύχρηστη, απλή στην κατανόηση και θα δίνει στους χρήστες έναν τρόπο για να έχουν μια συνολική εικόνα στην κατάσταση ασφαλείας στον Chrome.

Μόλις γίνει διαθέσιμη  η νέα έκδοση M83, θα μπορείτε να εκτελέσετε αυτόν τον έλεγχο ασφαλείας απευθείας από τις Ρυθμίσεις του πλοηγού. Αμέσως θα σας δώσει μια άμεση ενημέρωση για τα όποια προβλήματα ασφαλείας εντοπίζονται από την χρήση του Google Chrome.

Δείτε στην παρακάτω εικόνα για να καταλάβετε περίπου τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί αυτός ο έλεγχος.

Στην παραπάνω εικόνα είδαμε μία μικρή σύνοψη του τρόπου με τον οποίο ο έλεγχος ασφαλείας θα δουλεύει στην νέα έκδοση. Ωστόσο, ο νέος Chrome θα έχει επίσης πολύ περισσότερους τρόπους για να σκάψει βαθιά στο σύστημά σας και να διασφαλίσει ότι η περιήγησή σας είναι όσο πιο ασφαλής γίνεται, χωρίς εσείς να χρειάζεται να μεταβείτε σε άλλο μενού του συστήματός σας.

Δείτε την παρακάτω σύνοψη από τις αλλαγές (Changelog) που θα φέρει η νέα M83 έκδοση.

  • Τα υπάρχοντα στοιχεία ελέγχου (όπως διαχείριση των cookiew και των αδειών πρόσβασης) είναι πλέον ευκολότερα στην εύρεση, πιο κατανοητά και εύκολα στον έλεγχό τους.
  • Τα cookies αγνώστων πηγών θα αποκλείονται από προεπιλογή κατά την περιήγηση χρησιμοποιώντας την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, και θα μπορείτε να αλλάξετε την ρύθμιση αν το θέλετε.
  • Οι επεκτάσεις και τα διάφορα πρόσθετα Plugins που θα μπορείτε να κατεβάσετε θα οργανωθούν τώρα σε ένα νέο εικονίδιο παζλ, ώστε να μπορείτε εύκολα να βρείτε τις επεκτάσεις που έχετε εγκαταστήσει. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε αν επιθυμείτε να εμφανίζονται ορισμένες επεκτάσεις στη γραμμή εργαλείων.
  • Ένα νέο εργαλείο βελτιωμένης ασφαλούς περιήγησης θα μεταφέρει την ασφάλεια του Google Chrome σε νέο επίπεδο, ελέγχοντας προληπτικά εάν οι ιστότοποι, οι λήψεις των αρχείων, και τα πολυμέσα κ.λπ. είναι ασφαλή.
  • Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης υπηρεσίας ονόματος τομέα (DNS), το Chrome θα χρησιμοποιεί τώρα DNS-over-HTTPS για την κρυπτογράφηση της διαδικασίας.

Ωστόσο όμως θα πρέπει να λάβετε υπόψιν ότι όλες οι λειτουργίες που περιγράφονται παραπάνω,  αφορούν μόνο την έκδοση του Chrome για υπολογιστές . Μερικά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά ή όλα, ίσως γίνουν κάποια στιγμή διαθέσιμα και στις εκδόσεις του Chrome για τα κινητά, αλλά όχι προς το παρόν.

Η νέα ενημέρωση με κωδικό M83 για τον Chrome θα κυκλοφορήσει σύντομα, αλλά ίσως χρειαστούν μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες για να γίνει διαθέσιμη και σε εσάς η νέα ενημέρωση.

Μόλις λάβετε και εσείς την ειδοποίηση για αναβάθμιση, προχωρήστε άμεσα σε αυτήν, ώστε να μπορείτε να επωφεληθείτε από όλες αυτές τις νέες λειτουργίες ασφαλείας του Google Chrome.

Πηγή


[the_ad_group id=”966″]

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε ένα Review

Xiaomi Miui Hellas
Η επίσημη κοινότητα της Xiaomi και της MIUI στην Ελλάδα.
Διαβάστε επίσης
Μειωμένες τιμές χονδρικής πρόσβασης σε δίκτυα νέας γενιάς περιλαμβάνει το τεχνοοικονομικό μοντέλο Bottom-up…