News by Xiaomi Miui Hellas
Χρήσιμες εφαρμογές

Google : Θα κάνει υποχρεωτική την επαλήθευση δύο βημάτων (2SV) για να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας

redmi-logo

Η Google θα κάνει σύντομα υποχρεωτική την επαλήθευση δύο βημάτων (2SV – 2 Step Verification) σε όλους τους χρήστες που έχουν λογαριασμό στις υπηρεσίες της.


Σύμφωνα με μια νέα ανάρτηση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Google στον επίσημο ιστότοπό της, το 66% των Αμερικανών χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλές διαφορετικές ιστοσελίδες.

Το πρόβλημα που υπάρχει σε αυτή την περίπτωση είναι ότι όταν ένας κωδικός πρόσβασης κλαπεί ή εντοπιστεί, θα μπορούσε να επιτρέψει στους εισβολείς να εισέλθουν σε πολλές από τις εφαρμογές σας, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών που διατηρείτε ακόμη και σε τράπεζες.

Και το ειρωνικό είναι πως όσο πιο περίπλοκο κάνετε τον κωδικό πρόσβασής σας, τόσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες για να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο κωδικό σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές.

Ωστόσο, ακόμη και οι πιο ισχυροί κωδικοί πρόσβασης μπορούν να κλαπούν από έναν εισβολέα, και για αυτό τον λόγο η Google τονίζει με έμφαση, ότι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία των χρηστών είναι να προσθέσουν και ένα επιπλέον επίπεδο επαλήθευσης για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους.

Σήμερα σε όσους επιχειρούν να συνδεθούν σε μια εφαρμογή της Google και έχουν εγγραφεί στη διαδικασία επαλήθευσης δύο βημάτων (2SV), η Google τους στέλνει ένα μήνυμα που λαμβάνουν στα τηλέφωνά τους, και θα πρέπει να επιλέξουν την σωστή απάντηση σε ένα παράθυρο που ανοίγει που συνήθως περιέχει έναν μικρό αριθμό για την επαλήθευση.

Σύντομα όμως όσοι διαθέτουν λογαριασμούς στην Google θα μπορούν να εγγραφούν αυτόματα στο 2SV (διαδικασία επαλήθευσης δύο βημάτων) εάν οι λογαριασμοί τους έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα. Όπως αναφέρει η Google

Η χρήση των Smartphones για σύνδεση σε διάφορες υπηρεσίες και ιστοσελίδες, θα δίνει θα γίνει ακόμη πιο ασφαλής με τον νέο ελέγχου ταυτότητας από τους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα.Εάν το επιθυμείτε, από σήμερα θα μπορείτε να εγγραφείτε στην διαδικασία επαλήθευσης δύο βημάτων (2SV) πατώντας σε αυτόν τον σύνδεσμο και να συνδεθείτε στον λογαριασμό της Google που έχετε.  Κάτι τέτοιο θα προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, καθώς θα πρέπει να πληκτρολογήσετε έναν μοναδικό κωδικό ασφαλείας που θα σας σταλεί στο τηλέφωνό σας.

Με αυτό τον τρόπο, ακόμη και αν κάποιος έχει κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας, δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Εκείνο που χρειάζεται να προσέξετε, είναι ότι θα πρέπει να πρέπει να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας σε μερικά δευτερόλεπτα πριν ανοίξετε μια εφαρμογή της Google, διαφορετικά ο κωδικός που σας έχει σταλεί θα λήξει, και θα πρέπει να σας σταλθεί κάποιος νέος κωδικός. Από την άλλη πλευρά όμως, θα έχετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, διατηρώντας τα προσωπικά σας δεδομένα προστατευμένα από το να πέσουν σε λάθος χέρια.

Με το Google Password Manager που είναι ενσωματωμένο σε Android, iOS και ChromeOS, μπορείτε να δημιουργήσετε πολύπλοκους κωδικούς πρόσβασης χωρίς να χρειάζεται καν να τους θυμάστε. Η νέα λειτουργία Passport Import σας επιτρέπει να εισάγετε έως και 1.000 κωδικούς πρόσβασης ταυτόχρονα από εφαρμογές τρίτων στον Διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, χωρίς κανένα κόστος. Αυτό επιτρέπει σε όλους τους κωδικούς πρόσβασής σας να προστατεύονται από την “προηγμένη τεχνολογία ασφάλειας και απορρήτου” που διαθέτει η Google.

Η Google έχει θέσει ως στόχο για το μέλλον να εξαλείψει εντελώς την αναγκαιότητα των κωδικών πρόσβασης, και όπως αναφέρει η εταιρεία…

Μια μέρα, ελπίζουμε ότι οι κλεμμένοι κωδικοί πρόσβασης θα είναι παρελθόν, επειδή οι ίδιοι οι κωδικοί πρόσβασης θα γίνουν παρελθόν. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό εφικτό, η Google θα συνεχίσει να διατηρεί ασφαλή τόσο τα δικά σας δεδομένα όσο και τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιείτε.

Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Δυο ολοκαίνουργιες ναυαρχίδες της POCO κατέφθασαν και στην Ελλάδα, έτοιμες να ταράξουν τα…
Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε τα ενοποιημένα έσοδα του πρώτου τριμήνου για το…
Translate »