News from Xiaomi Miui Hellas
Νέα Οδηγοί Χρήσιμες εφαρμογές

Google Play Developer : Κατεβάστε εφαρμογές και παιχνίδια πολύ πριν αυτά γίνουν επίσημα.

Ακολουθώντας τις οδηγίες που σας δίνουμε μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε εφαρμογές και παιχνίδια από το Google Play Store που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη.

Πολλοί χρήστες του Android – ακόμα και αυτοί που δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ μια εφαρμογή στη ζωή τους – γνωρίζουν ήδη για τις επιλογές για προγραμματιστές στο Android . Αυτή την έξτρα λειτουργία του  Android την χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο οι προγραμματιστές κατά την ανάπτυξη εφαρμογών τους για να τις δοκιμάζουν στην συσκευή τους.

Όλοι εμείς οι απλοί χρήστες την ενεργοποιούμε όταν θέλουμε να κάνουμε άλλα πράγματα, όπως το ξεκλείδωμα του bootloader, το flash κάποιας Custom ROMs όπως την δική μας Ελληνική XTRV ROM, ή την ενεργοποίηση ορισμένων κρυφών χαρακτηριστικών.

Ωστόσο, τώρα υπάρχουν επιλογές προγραμματιστή και στο Google Play, με ένα νέο σύνολο λειτουργιών που ισχύει μόνο για το Google Play Store . Οι επιλογές προγραμματιστή του Google Play λειτουργούν ανεξάρτητα από τις κύριες επιλογές στο Android και πρέπει να ενεργοποιηθούν με διαφορετικό τρόπο.

Ακολουθήστε τις οδηγίες παρακάτω για να ενεργοποιήσετε και εσείς αυτές τις επιλογές προγραμματιστών του Google Play καθώς και να έχετε τα οφέλη που θα σας εξηγήσουμε παρακάτω.

Πώς να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστών του Google Play

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν ολοκληρώσετε κάποιο από αυτά τα βήματα, είναι να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του καταστήματος Google Play.

Έτσι λοιπόν, ανοίξτε την εφαρμογή Play Store, και πατήστε το κουμπί μενού στην επάνω αριστερή γωνία και αμέσως μετά πατήστε στις Ρυθμίσεις. Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε την “Έκδοση Play Store” και πατήστε μία φορά.

Η Google θα σας πει είτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση είτε θα ενημερώσει την εφαρμογή για εσάς.

Αν σας βγάλει ειδοποίηση για αναβάθμιση του Google Play Store θα πρέπει να την κάνετε οπωσδήποτε πριν προχωρήσετε παρακάτω.

Τελειώσετε από τα παραπάνω, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστών του Google Play ακολουθώντας αυτά τα (αρκετά παρόμοια) βήματα:

 1. Ανοίξτε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Google Play Store.
 2. Αγγίξτε το μενού επιλογών με τις τρεις παύλες στην επάνω αριστερή γωνία.
 3. Επιλέξτε τις “Ρυθμίσεις“.
 4. Κυλήστε προς τα κάτω στην ενότητα που αναφέρει την “Έκδοση του Play Store“.
 5. Πατήστε πάνω στο “Play Store Version” επτά φορές.

Μόλις χτυπήσετε επτά φορές επάνω στην “Έκδοση του Play Store”, η οθόνη θα ανανεωθεί γρήγορα και στη σελίδα ρυθμίσεων θα εμφανιστεί μια νέα επιλογή. Ονομάζεται “Εσωτερική κοινή χρήση εφαρμογών”.

Τι είναι η εσωτερική κοινή χρήση εφαρμογών;

Οι προγραμματιστές που δημιουργούν εφαρμογές Android θα στέλνουν συχνά δοκιμαστικές εκδόσεις της εφαρμογής στα μέλη της ομάδας τους. Αυτή η νέα εσωτερική λειτουργία κοινής χρήσης εφαρμογών στις επιλογές προγραμματιστών του Google Play, καθιστά τη διαδικασία αυτή πιο εύκολη, καθώς τα μέλη της ομάδας μπορούν να μοιράζονται τις εκδόσεις εφαρμογών από το Play Store αντί των APKs sideload .

Όταν ενεργοποιείτε την εσωτερική κοινή χρήση εφαρμογών, ανοίγει ένα παράθυρο στο οποίο η Google σας εξηγεί και σας προειδοποιεί για το πώς αυτό που πάτε να κάνετε θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο:

Συνολικά, αυτό το νέο χαρακτηριστικό αν και δεν είστε προγραμματιστές θα σας δώσει πρόσβαση σε παιχνίδια και εφαρμογές που δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη από την Google στο Play store, καθώς είναι ακόμη σε στάδιο BETA, με ότι αυτό συνεπάγεται. Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι αυτή η δυνατότητα υπάρχει επειδή η Google ενδέχεται να προσθέσει και νέες μελλοντικές λειτουργίες και επιλογές προγραμματιστών του Google Play, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν ακόμα και μη προγραμματιστές (ακριβώς όπως και οι επιλογές για προγραμματιστές Android).

Όπως βλέπετε παρακάτω, μετά την ενεργοποίηση της επιλογής για “Εσωτερική κοινή χρήση εφαρμογών”, έχουν κάνει την εμφάνισή τους εφαρμογές και παιχνίδια που ανήκουν στην κατηγορία “Ακυκλοφόρητες Εφαρμογές”  και “Παιχνίδια υπό Ανάπτυξη”.

Θα βρείτε λοιπόν πολλές εφαρμογές και αμέτρητα παιχνίδια που ακόμη δεν έχουν γίνει διαθέσιμα.

Εμείς δοκιμάσαμε μερικές από αυτές τις εφαρμογές και παιχνίδια και δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα.

Ωστόσο να γνωρίζετε πως επειδή όλες αυτές οι εφαρμογές δεν έχουν πάρει ακόμη την επίσημη σφραγίδα της Google, κατεβάστε ότι θέλετε με προσοχή και φυσικά με δική σας ευθύνη.

Άντε και καλά παιχνίδια σε όλους !

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

  Xiaomi Miui Hellas
  Η επίσημη κοινότητα της Xiaomi και της MIUI στην Ελλάδα.
  Διαβάστε επίσης
    Ο οδηγός περιγράφει τη διαδικασία ξεκλειδώματος του bootloader xiaomi συσκευής σε linux,…
  Μετά την κυκλοφορία της συσκευής στη Νότια Κορέα την περασμένη εβδομάδα , φαίνεται ότι…
  Translate »