News by Xiaomi Miui Hellas
Οδηγοί

Πως να επιταχύνετε το MIUI σε μια Xiaomi συσκευή με χαμηλές προδιαγραφές

guide-logo

Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο smartphone της Xiaomi το οποίο έχει χαμηλές προδιαγραφές, μπορεί να διαπιστώσετε ότι μερικές φορές υπάρχουν κάποια κολλήματα και καθυστερήσεις


Για αυτά τα ενοχλητικά κολλήματα εκτός από τις χαμηλές προδιαγραφές στο Hardware που μπορεί να έχει η συσκευή σας, μπορεί να οφείλετε και σε κάποια εφαρμογή που πρόσφατα εγκαταστήσατε ή από  κάποια λάθος επιλογή που έχετε κάνει στα μενού των ρυθμίσεων στη συσκευή σας.

Υπάρχουν όμως και ορισμένες μέθοδοι που ενδέχεται να σας βοηθήσουν να αποφύγετε μέρος των παραπάνω προβλημάτων και να επιταχύνετε την εμπειρία χρήσης στο MIUI.

Τα Redmi Note 8, Redmi 9T, Redmi 9A και άλλες συσκευές με παρόμοιες προδιαγραφές έχουν αρκετά αδύναμο Hardware και παρόλο που αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν μια ελαφριά έκδοση του MIUI, μπορεί να εμφανιστούν διάφορες καθυστερήσεις από καιρό σε καιρό ή να δείτε κάποια στιγμιαία παγώματα του συστήματος.

Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικά Tips για το πως θα μπορέσετε να επιταχύνετε το MIUI χωρίς να χρειάζεστε root.

Ενεργοποιήστε την επέκταση μνήμης

Η δυνατότητα της επέκτασης μνήμης RAM, την οποία η Xiaomi έχει προσφέρει για τις συσκευές της από το 2021, χρησιμοποιεί τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης για τη δημιουργία χώρου αποθήκευσης SWAP και με αυτό τον τρόπο είναι σα να επεκτείνει την μνήμη RAM που διαθέτει η συσκευή.

Βέβαια αυτή η δυνατότητα επέκτασης μνήμης δεν λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά όσο η φυσική μνήμη RAM, αλλά ωστόσο μπορεί να επιταχύνει μέχρι ένα βαθμό το MIUI.

Ενεργοποιήστε τον αυτόματο καθαρισμό της Cache

Η κρυφή μνήμη (Cache) της συσκευής σας μπορεί να γεμίσει γρήγορα ανάλογα με τη χρήση που κάνετε και το σύνολο των εφαρμογών που ανοίγετε. Αυτό όπως είναι φυσικό, μπορεί να προκαλέσει το πάγωμα της συσκευής σας ή να βλέπετε Lags στα Animations (κινούμενες εικόνες).

Δεν χρειάζεται να διαγράφετε χειροκίνητα κάθε φορά την προσωρινή μνήμη, αλλά υπάρχει η δυνατότητα του αυτόματου καθαρισμού της προσωρινής μνήμης στο MIUI. Στο MIUI μπορεί να διαγράφεται η προσωρινή μνήμη κάθε φορά που κλειδώνετε την οθόνη της συσκευής σας, και μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης.

Αποκλεισμός διαφημίσεων στις εφαρμογές του συστήματος

Το MIUI έχει εδώ και καιρό ενσωματωμένες διαφημίσεις, τις οποίες μπορεί να έχετε παρατηρήσει όταν εκτελείτε μια εφαρμογή του συστήματος. Αυτές οι διαφημίσεις μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις στη διεπαφή χρήστη, καθώς μπορούν να καταναλώσουν αρκετούς πόρους του συστήματος.

Είναι πολύ εύκολο να μπλοκάρεις τις διαφημίσεις που συχνά επικρίνουν οι χρήστες και δεν θέλουν να δουν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρυθμίσετε ένα ιδιωτικό DNS. Εισαγάγετε για παράδειγμα το “dns.adguard.com” στις ρυθμίσεις για το Private DNS, και ελέγξτε εάν έχουν σταματήσει να εμφανίζονται οι διαφημίσεις για να βεβαιωθείτε ότι όλα έγιναν σωστά. Αυτό θα βοηθήσει σημαντικά στην επιτάχυνση του MIUI.

Απενεργοποιήστε τα Animation του συστήματος

Αυτή η μέθοδος, η οποία δεν είναι αποκλειστικά για το MIUI αλλά είναι μια συνηθισμένη τακτική για την επιτάχυνση οποιασδήποτε Android συσκευής. Θα πρέπει όμως να έχετε ενεργοποιήσει πρώτα τις ρυθμίσεις για τους προγραμματιστές (Developer Options) για να μπορέσετε να ορίστε την τιμή όλων των animation που εμφανίζονται στο 0 ή στο 0,5. Με αυτό τον τρόπο και όλες οι κινούμενες εικόνες (animations) θα είναι ταχύτερες από πριν και η εμπειρία χρήσης στο MIUI θα γίνει πιο γρήγορη.

Διατηρήστε την εσωτερική αποθήκευση καθαρή

Η κατάσταση της εσωτερικής αποθήκευσης επηρεάζει σημαντικά τη σταθερότητα της συσκευής σας. Όταν ο αποθηκευτικός σας χώρος είναι ως επί το πλείστον γεμάτος, η ταχύτητα αποθήκευσης επιβραδύνεται και μπορεί να αντιμετωπίσετε διάφορα στιγμιαία κολλήματα στη συσκευή σας. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, διατηρήστε τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης καθαρό και μην εγκαθιστάτε περιττές εφαρμογές.

Όλα τα παραπάνω Tips που σας δώσαμε επιταχύνουν το MIUI και μπορείτε να τα εφαρμόσετε ακόμη και χωρίς να έχετε άδεια root. Εάν η συσκευή σας εξακολουθεί να παγώνει ή να κολλάει, ενδέχεται να έχει προκύψει άλλο πρόβλημα.

Μερικές φορές βοηθάει εάν επαναφέρουμε την συσκευή στις αρχικές εργοστασιακές ρυθμίσεις (Factory Reset), αλλά θα πρέπει μετά να στήσετε και πάλι την συσκευή σας από την αρχή. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με παγώματα και περίεργες επανεκκινήσεις στην συσκευή σας, ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το εξουσιοδοτημένο σέρβις της Xiaomi.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram  ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Follow us on Telegram (ENG Language) so that you are the first to learn our every news!

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Χιαομι 9ΑΤ 11 June 2022 at 23:27

Απλά το πετάς και πας σε άλλη μάρκα που ακόμη και στις συσκευές χαμηλών χαρακτηριστικών (παρακαλώ; ) σέβονται τον πελάτη περισσότερο

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Κατά τακτά χρονικά διαστήματα στο Google Play Store, και στο App Store της…
Translate »