News by Xiaomi Miui Hellas
Xiaomi

Poco F2 Pro : Παραδίδει μαθήματα στους ανταγωνιστές του με εκπληκτικές Macro φωτογραφίες

Οι Macro κάμερες έχουν γίνει πλέον βασικές σχεδόν σε όλα τα Smartphone μεσαίας κατηγορίας τιμής, αλλά φυσικά και στις ναυαρχίδες των εταιρειών, και το Poco F2 Pro δίνει μαθήματα σε αυτό τον τομέα.


Οι φακοί και οι αισθητήρες που διαθέτουν αυτές οι Macro κάμερες, επιτρέπουν στους χρήστες να τραβήξουν πολύ κοντινές λήψεις από διάφορα θέματα, αλλά ωστόσο, είναι αλήθεια πως η  ποιότητα εικόνας που παρέχουν αυτές οι κάμερες, απέχουν πολύ από αυτό που μας υπόσχονται πολλοί OEM κατασκευαστές.

Πολλοί από τους κατασκευαστές Smartphone όπως η Huawei, η Realme η Samsung αλλά και η Xiaomi, έχουν κυκλοφορήσει κάποια Smartphone που ενώ υπόσχονται στα χαρτιά εκπληκτική εμπειρία Macro φωτογράφισης, στην πραγματικότητα τα αποτελέσματα είναι μάλλον απογοητευτικά.

Ευτυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει και για την Poco (θυγατρική της Xiaomi), η οποία φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της Macro φωτογραφίας με το πρόσφατο Poco F2 Pro.

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους οι Macro κάμερες δεν είναι έχουν εξαιρετικές επιδόσεις, είναι ότι πολλοί κατασκευαστές Smartphone τείνουν να χρησιμοποιούν αισθητήρες εξαιρετικά χαμηλής ανάλυσης. Η πιο δημοφιλής λύση σε μία Macro κάμερα είναι ένας αισθητήρας στα 2MP, ο οποίος εμφανίζεται κυρίως σε Smartphone μεσαίας κατηγορίας αλλά ακόμη και στο πολύ ακριβότερο OnePlus 8.

Όπως είναι φυσικό αυτός ο μικρός αισθητήρας αφήνει ελάχιστα περιθώρια  για περικοπή της εικόνας (Crop). Βέβαια έχουμε δει και αρκετές περιπτώσεις σε Smartphone που κάνουν χρήση κάποιου αισθητήρα στα 5MP στις Macro κάμερες, που ενώ θεωρητικά τουλάχιστον θα έπρεπε να μας δίνουν καλύτερα αποτελέσματα, στην πράξη όμως φαίνεται να βελτιώνουν ελάχιστα την ποιότητα στην Macro φωτογράφιση.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, το βασικό μειονέκτημα μιας παραδοσιακής Macro κάμερας, είναι ότι η εστίαση δεν είναι αρκετά αποτελεσματική σε εξαιρετικά μικρές αποστάσεις από το αντικείμενο, καθώς ο χρήστης θα πρέπει να πλησιάσει αρκετά κοντά σε αυτό για να πάρει το σωστό πλάνο.

Αυτό μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα αν τραβάτε φωτογραφίες από έντομα και άλλα θέματα που απαιτούν πολύ μικρές αποστάσεις από τον φακό της κάμερας.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω πως καταφέρνει να διορθώσει αυτό το πρόβλημα το Poco F2 Pro.

Το Poco F2 Pro ανεβάζει πρώτα από όλα την ανάλυση, χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα στα 5MP και όχι στα 2MP που χρησιμοποιούν πολλοί άλλοι κατασκευαστές για την Macro κάμερα. Αυτό όπως είναι λογικό, προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, επιτρέποντας στους χρήστες να περικόψουν ακόμη περισσότερο την εικόνα αν το επιθυμούν.

Όμως, η Poco δεν σταματάει εδώ. Προχωρεί και στην υλοποίηση μιας ενδιαφέρουσας λύσης, καθώς χρησιμοποιεί μια κάμερα τύπου Tele Macro (τηλεφακό) αντί για έναν παραδοσιακό Macro φακό. Αυτό δίνει το πλεονέκτημα  ότι μπορείτε να τραβήξετε μια λήψη από πολύ πιο μακριά από ότι θα έπρεπε να κάνετε με τυπική Macro κάμερα που υπάρχει στα περισσότερα Smartphone.

O τηλεφακός προσφέρει επίσης και αρκετά ευχάριστα Bokeh εφέ, κάνοντας τα θέματα/αντικείμενα να αναδύονται πιο όμορφα στο καρέ. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κάμερες με τηλεφακό προσφέρουν φυσικά μικρότερο βάθος πεδίου (και συνεπώς θολώνει το φόντο), σε αντίθεση με τις κοινές Macro κάμερες που διαθέτουν μεγαλύτερο βάθος πεδίου.

Το πλεονέκτημα που έχει η προσέγγιση που κάνει η Poco με τον τηλεφακό στο Poco F2 Pro, γίνεται αμέσως ορατό σε μερικά από τα δείγματα που σας δείχνουμε παρακάτω…

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η λήψη της Macro φωτογραφίας που πετυχαίνει το Poco F2 Pro είναι τέλεια. Υπάρχει σίγουρα αρκετός χώρος για βελτίωση. Για παράδειγμα, υπάρχει ακόμα έλλειψη Sharpness (οξύτητας) σε πολλές από τις λήψεις, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι σίγουρα πάρα πολύ καλύτερο από τις περισσότερες παραδοσιακές Macro κάμερες στα 2MP.

Υπάρχουν πολλές ακόμη φωτογραφίες και συγκρίσεις που γίνονται με άλλες συσκευές, και τις οποίες μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ πάνω στον σύνδεσμο της πηγής που σας δίνουμε στο τέλος του άρθρου.

Πολλοί χρήστες στο Reddit ανέφεραν επίσης εντυπωσιακά αποτελέσματα με τον αισθητήρα Macro του Poco F2 Pro, είτε χρησιμοποιώντας την βασική εφαρμογή κάμερας που υπάρχει στο λειτουργικό της συσκευής, είτε κάνοντας χρήση μίας GCam εφαρμογής.

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Το μεγάλο δίλημμα! Είμαι ο Βαγγέλης Μηνάς από το Unboxing Lab και σε…
Μια νέα ναυαρχίδα από την Black Shark της Xiaomi, θα είναι αυτή που…
Translate »