News by Xiaomi Miui Hellas
Huawei

Huawei : Άρχισαν να γίνονται εμφανείς οι αρνητικές επιπτώσεις στις πωλήσεις σε Ευρώπη και Ασία.

Όπως είναι φυσικό, μετά τον πραγματικό χαμό που έγινε με τον “αποκλεισμό” της Huawei από πολλές εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων (και όχι μόνο), το μέλλον της εταιρείας μοιάζει να είναι αβέβαιο.

Όλα αυτά είναι λογικό να επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία των καταναλωτών, αφού αισθάνονται ανασφάλεια για να προχωρήσουν στην αγορά ενός προϊόντος που έχει αβέβαιο μέλλον από πλευράς υποστήριξης στις βασικές προδιαγραφές του, τόσο από πλευράς υλικού (Hardware) αλλά και από πλευράς λογισμικού (Software).

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που έρχονται από διάφορες ιστοσελίδες, όπως το TechRadar, υπήρξαν αντιφατικές αντιδράσεις των καταναλωτών στην Ευρώπη σε ότι αφορά τις πωλήσεις των Smartphone της Huawei.

Το TechRadar νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα μίλησε με ένα trade-in site στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποκάλυψε ότι στο site παρουσιάστηκε τεράστια αύξηση στις συναλλαγές της Huawei κατά την διάρκεια του πρώτου εικοσιτετράωρου που ακολούθησε από την ανακοίνωση της Google.

Ο ιστότοπος σημείωσε αύξηση της τάξεως του 154% για τα smartphones της εταιρείας ενώ από την Δευτέρα οι συσκευές της Huawei αγοράστηκαν περισσότερο από κάθε άλλη μάρκα. Το Huawei P20 έγινε αμέσως ένα από τα δημοφιλέστερα smartphone, ενώ άλλα δημοφιλή smartphone όπως η σειρά Mate έφτασε στην top 10 λίστα.

Το ADSLZone ωστόσο, αναφέρει ότι ο αποκλεισμός επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις στην Ισπανία. Σε διάστημα 36 ωρών ακυρώθηκαν πάνω από 10.000 παραγγελίες στο Amazon της Ισπανίας που αφορούσαν προϊόντα της Huawei, ενώ το τεράστιο Prime Day campaign που σχεδίαζαν οι δύο εταιρείες έχει σταματήσει. Επιπλέον, η Huawei ανέστειλε όλες τις διαφημιστικές καμπάνιες που ετοίμασε για την Ισπανία συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αναφέρονταν στην ναυαρχίδα P30 Pro.

Πληροφορίες για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη είναι σαφές όμως ότι οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζουν την πορεία της εταιρείας.

Αυτές βέβαια είναι οι πρώτες αντιδράσεις, και δεν απεικονίζουν την συνολική εικόνα των αγορών στην Ευρώπη, αλλά αποτελούν μία πρώτη ένδειξη πως τα πράγματα αρχίζουν παίρνουν άσχημη τροπή για την Huawei.

Σε ότι αφορά τώρα με τις επιπτώσεις στην Ασία…..

Η Huawei φαίνεται να αντιμετωπίζει μια μικρή κρίση και στη Σιγκαπούρη, όπου ένας σημαντικός αριθμός χρηστών έσπευσαν να πουλήσουν τις συσκευές τους παρά το γεγονός ότι τα υπάρχοντα τηλέφωνα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας και θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google.
Είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, ότι πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης και επισκευής προφανώς ακυρώνουν τις αγορές των συσκευών.  Ένας πωλητής στη Σιγκαπούρη δήλωσε ότι εάν “αγοράσουν κάτι που θα είναι άχρηστο μελλοντικά” δεν θα υπάρχει σαφής τρόπος πώλησης αργότερα. “Δεν είναι ότι η Huawei είναι ένα κακό προϊόν, είναι ένα πολύ καλό προϊόν, είναι ότι κανείς δεν θέλει να το αγοράσει τώρα λόγω της αμερικανικής πολιτικής“, συνέχισε.

Η Huawei φαίνεται επίσης να αντιμετωπίζει προβλήματα στις Φιλιππίνες. Όπως και στην Σιγκαπούρη, πολλοί έμποροι λιανικής δεν προμηθεύονται πλέον τηλέφωνα της Huawei επειδή οι πελάτες δεν ενδιαφέρονται να τα αγοράσουν. Άλλοι, από την άλλη πλευρά, δέχονται να προμηθευτούν συσκευές με ελάχιστη έκπτωση 50% επειδή η πώλησή τους θα είναι “ένα στοίχημα με μεγάλο ρίσκο”.

Μεγάλοι κερδισμένοι μέχρι στιγμής από όλο αυτό τον ντόρο που προέκυψε με την Huawei, θα είναι όλοι οι ανταγωνιστές της που θα κερδίσουν έστω και με αυτόν τον τρόπο μερίδιο από την “κοπή της πίτας” που αναμένεται να μοιράσει η Huawei λόγο των προβλημάτων της.

Το πόσο μεγάλη θα είναι η αιμορραγία στις πωλήσεις της Huawei, θα εξαρτηθεί από την διάρκεια του αποκλεισμού της από τις εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων με τις οποίες συνεργαζόταν εώς τώρα, και από τις οποίες εξαρτάται άμεσα ως προμηθευτών υλικού αλλά και λογισμικού.

Αν δεν βρεθεί πάντως γρήγορα κάποιος συμβιβασμός ανάμεσα στους δύο μονομάχους (ΗΠΑ vs Huawei), προβλέπεται να χυθεί πολύ αίμα στην αρένα των πωλήσεων, και δυστυχώς το θύμα σε αυτή την περίπτωση θα είναι η Huawei.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Ο αντιπρόεδρος της Xiaomi Global, Manu Kumar Jain, ανακοίνωσε στο Twitter ότι το…
Σήμερα  ο Pan Jiutang, συνεργάτης του Τμήματος Επενδύσεων της Xiaomi Industry, μπήκε στον…
Translate »