News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Huawei : Πούλησε την Honor σε μια κοινοπραξία 30 και πλέον αντιπροσώπων έναντι 15,2 δις δολαρίων

Στην πώληση της θυγατρικής κατασκευαστικής μονάδας smartphone Honor προχώρησε επίσημα πλέον η Huawei Technologies.


Αυτό έγινε στα πλαίσια της προσπάθειά της να διατηρήσει ζωντανή την επωνυμία και να αντιμετωπίσει τα προσκόμματα που βάζουν οι αμερικανικοί περιορισμοί στην περαιτέρω ανάπτυξη του brand.

Ο αγοραστής όπως ανακοινώθηκε είναι μια κοινοπραξία 30 και πλέον αντιπροσώπων, η οποία για την ολοκλήρωση της πώλησης θα συστήσει μια νέα εταιρεία ονόματι Shenzhen Zhixin New Information Technology.

Παρότι το τίμημα της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό, διεθνή δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στις αρχές του μήνα αναφέροντας ότι η Huawei βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες για την εν λόγω πώληση εκτιμούσαν το ποσό στα 100 δισεκατομμυρίων γουάν (15,2 δισεκατομμύρια δολάρια).

Να υπενθυμίσουμε ότι η συμφωνία για την πώληση της θυγατρικής ήρθε μετά από τις κυρώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στην κινεζική εταιρεία, οι οποίες έχουν αφαιρέσει το Android λειτουργικό από τα τηλέφωνά της, με την αιτιολογία ότι η κινεζική εταιρεία αποτελεί απειλή της εθνικής ασφάλειας, κάτι που η ίδια έχει αρνηθεί κατηγορηματικά.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η Huawei δεν θα κατέχει μετοχές στη νέα εταιρεία και η Honor θα συνεχίσει κανονικά το αναπτυξιακό της πλάνο, όπως διευκρινίζεται στις δηλώσεις τόσο της κοινοπραξίας όσο και της Huawei, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να αναζητήσει περισσότερους επενδυτικούς εταίρους από αυτούς που θα περιλαμβάνονται στην κοινοπραξία.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Huawei η καταναλωτική επιχείρηση της βρίσκεται υπό «τεράστια πίεση» λόγω της «επίμονης άρνησης διάθεσης τεχνολογικών υποδομών» στα τηλέφωνά της. Μέσω της πώλησης της Honor λοιπόν διασφαλίζεται η επιβίωση της».

Πηγές προσκείμενες στην εταιρεία που μίλησαν στο Reuters ανέφεραν ότι οι περιορισμοί της αμερικανικής κυβέρνησης ανάγκασαν τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή έξυπνων κινητών τηλεφώνων μετά την Samsung Electronics να αλλάξει πλάνο και να επικεντρωθεί σε συσκευές υψηλής τεχνολογίας και στον κλάδο των τεχνολογικών υποδομών. Οι ίδιες πηγές εκτίμησαν μάλιστα ότι μετά την πώληση η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα έχει πλέον κανέναν λόγο να επιβάλει κυρώσεις και στην Honor, αφού δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με την Huawei.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Honor, εξαρχής δραστηριοποιήθηκε μέσω των οnline πωλήσεων τόσο από τον δικό της ιστότοπο όσο κι από ιστοτόπους τρίτων, ανταγωνίζεται τους λοιπούς μεγάλους κινέζους κατασκευαστές, όπως Xiaomi Corp, Oppo και Vivo, προσφέροντας συσκευές με προηγμένα χαρακτηριστικά σε χαμηλές και μεσαίες τιμές. Σύμφωνα δε με τα αποτελέσματα της Huawei, οι αποστολές σε Νοτιοανατολική Ασία και Ευρώπη φτάνουν τα 70 εκατομμύρια μονάδες smartphones ετησίως.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές η πώληση της Honor «θα δώσει την ευκαιρία στην Huawei να επικεντρωθεί στην premium επιχείρησή της, και να εστιάσει στην ανάπτυξη του δικού της λειτουργικού HarmonyOS για smartphone».

Επιπλέον η πώληση «διασφαλίζει την διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη της επωνυμίας της, η οποία συγκεντρώνει ήδη καλό μερίδιο αγοράς, δίνοντας την ευκαιρία στην Huawei, αφότου τα προβλήματα καταλαγιάσουν και το λειτουργικό αναπτυχθεί επαρκώς περιλαμβάνοντας πλήθος εφαρμογών αντίστοιχων με των δημοφιλών της Google, να ξαναγοράσει μερίδιο της εταιρείας».


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας !


Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία στο Internet του σπιτιού προσφέρει ο νέος WiFi εξοπλισμός της…
Σήμερα στον επίσημο λογαριασμό της Poco Global στο Twitter, η εταιρεία δημοσίευσε ένα…
Translate »