News by Xiaomi Miui Hellas
Huawei

Huawei: Δύο δισ. μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια για την κυβερνοασφάλεια

Η Huawei ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα δαπανήσει δύο δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια για να επικεντρωθεί σε θέματα κυβερνοασφαλείας, προσλαμβάνοντας περισσότερα άτομα και αναβαθμίζοντας τις εργαστηριακές της εγκαταστάσεις, καθώς δέχεται διεθνή «πυρά» σχετικά με ενδεχόμενα ρίσκα ασφαλείας που φέρονται να συνοδεύουν τον εξοπλισμό δικτύων της.

Η κινεζική εταιρεία προέβη στις εν λόγω ανακοινώσεις στο πλαίσιο μιας ενδελεχούς συνέντευξής της στα γραφεία της στο Ντονγκουάν, όπου παρέστησαν πάνω από 20 διεθνείς δημοσιογράφοι.

Η Huawei βρίσκεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας τον τελευταίο καιρό, λόγω της σύλληψης της Μενγκ Ουαντζού, chief financial officer της εταιρείας και κόρης του ιδρυτή της, Ρεν Ζενγκφέι, στον Καναδά, κατόπιν αμερικανικού αιτήματος. Επίσης, η κινεζική εταιρεία έχει πρακτικά αποκλειστεί από την αμερικανική αγορά και έχει δεχτεί «μπλόκο» στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ως προς τη δημιουργία υποδομών δικτύων 5G, καθώς πολλοί είναι αυτοί που προβληματίζονται πως θα μπορούσε να διευκολύνει την κατασκοπεία από πλευράς κινεζικών υπηρεσιών πληροφοριών.

«Αποκλείοντας ανταγωνιστές από το γήπεδο, δεν γίνεσαι καλύτερος. Πιστεύουμε πως οποιοιδήποτε προβληματισμοί ή ισχυρισμοί για θέματα ασφαλείας της Huawei θα έπρεπε να στηρίζονται σε αποδείξεις» δήλωσε ο Κεν Χου, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, προσθέτοντας πως «χωρίς απτές αποδείξεις, δεν αποδεχόμαστε και αντιτιθέμεθα σε αυτούς τους ισχυρισμούς».

Όπως είπε, η Huawei είναι σε επαφή με κυβερνήσεις ανά τον κόσμο σχετικά με την ανεξαρτησία της λειτουργίας της, ενώ πρόσθεσε πως η Ιαπωνία και η Γαλλία δεν έχουν προβεί σε επίσημες απαγορεύσεις ως προς τον τηλεπικοινωνιακό της εξοπλισμό.

Σημειώνεται πως πηγές ανέφεραν στο Reuters πως η Ιαπωνία σχεδιάζει να προβεί σε καθολική απαγόρευση της αγοράς εξοπλισμού για την κυβέρνηση από τη συγκεκριμένη εταιρεία, ενώ άλλα ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Γαλλία εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής κάποιων ειδών εξοπλισμού σε σχετική «high alert» λίστα, που φέρεται να «στοχεύει» ιδιαιτέρως τη Huawei, η οποία έχει επανειλημμένα τονίσει πως το Πεκίνο δεν ασκεί επιρροή πάνω της.

Η κινεζική εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως και ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones. Επίσης, αντίθετα με άλλες μεγάλες κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, τα μισά της έσοδα προέρχονται από το εξωτερικό.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Ο Darren Chen, πρόεδρος της HTC Taiwan, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα υιοθετήσει…
Λίγο πριν κλείσει μια χρονιά που έβαλε τη Facebook στο στόχαστρο των ελεγκτικών…
Translate »