News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Έρχεται μπλόκο στο OpenSubtitles.org και σε δεκάδες άλλα domains

pirate-logo

Ύστερα από αίτημα μίας τοπικής ομάδας κατά της πειρατείας, οι Ελληνικές εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο υποχρεούνται να αποκλείσουν την πρόσβαση σε δεκάδες domain names, όπως το Fmovies.to, zoogle.com αλλά και το Opensubtitles.org.


Ο αποκλεισμός των πειρατικών ιστότοπων ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια, αλλά σήμερα είναι κοινή πρακτική σε πολλές χώρες. Στην περίπτωση της Ελλάδας τέθηκε σε εφαρμογή το 2018.

Η διαχείριση των προκείμενων αιτημάτων αποκλεισμού έγκειται στη δράση της Επιτροπής για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ) του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία ενεργεί μετά από καταγγελίες δικαιούχων.

Το ελληνικό σύστημα διαφέρει από αυτό των άλλων χωρών, καθώς δεν περιλαμβάνει δικαστική εποπτεία. Πρόκειται για μια διοικητική διαδικασία που επιτρέπει στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να ζητούν γρήγορα αποκλεισμούς πειρατικών ιστότοπων, χωρίς να προκύπτει ανάγκη δαπανηρών νομικών διαδικασιών.Το πιο πρόσφατο αίτημα αποκλεισμού υποβλήθηκε από την Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ), που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Η εταιρεία είχε προηγουμένως ζητήσει τον αποκλεισμό εναντίον των The Pirate Bay, 1337x και YTS.

Η νέα εντολή αποκλεισμού, που χορηγήθηκε πριν από λίγες ημέρες, στοχεύει 47 domain names. Αρκετά από αυτά αφορούν αντίγραφα του δημοφιλούς ιστότοπου torrent RARBG, όπως rarbgto.org, proxyrarbg.or, rarbgget.org, rarbgmirror.com και rarbgmirror.org.

Άλλοι πειρατικοί ιστότοποι στη λίστα περιλαμβάνουν το Flixtor, Filmix, Watchservies, torrent Zooqle, TorrentGalaxy και πολλοί ιστότοποι του KickassTorrents.

Σχεδόν όλοι όσοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα παρέχουν πρόσβαση σε πειρατικές ταινίες και σειρές, με μία εξαίρεση: το Opensubtitles, την ανοιχτή κοινότητα υπότιτλων, η οποία δεν φιλοξενεί ή συνδέεται με πειρατικό περιεχόμενο. Το OpenSubtitles έχει μπει στο στόχαστρο ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν. Εάν η έλλειψη δωρεάν υποτίτλων, θα οδηγήσει στην αδυναμία λήψης πολλών πειρατικών ταινιών και σειρών όμως είναι αμφίβολο.

Σύμφωνα με το TorrentFreak, η ΕΔΠΠΙ έστειλε επίσημη ειδοποίηση πριν τεθεί σε ισχύ, παρουσιάζοντας δύο διαδρομές διαφυγής. Οι διαχειριστές των ιστότοπων μπορούν είτε να αποκτήσουν άδεια, είτε να υποβάλουν επίσημη ένσταση.

Παρακάτω είναι η επίσημη ειδοποίηση της ΕΔΠΠΙ:

Η συνολική λίστα με όλα τα domain names για τις σελίδες που θα αποκλειστούν είναι :

 1. 123moviesfree.net
 2. europixhd.one
 3. europixhd.biz
 4. fevgatotv-tainies.com
 5. filmix.ac
 6. filmix.co
 7. filmix.me
 8. flixtor.to
 9. flixtor.is
 10. flixtor.it
 11. flixtor.nu
 12. flixtor.one
 13. flixtor.se
 14. flixtor.vc
 15. fmovies.to
 16. gamato-movies.com
 17. gamato-movies.gr
 18. greek.to
 19. greekin.info
 20. greek-team.cc
 21. hellasddl.eu
 22. kickasstorrents.to
 23. kat.am
 24. katcr.to
 25. kickasstorrent.cr
 26. kickasstorrents.cr
 27. moviez.space
 28. onlinemovie.one
 29. onlinemovie.gr
 30. opensubtitles.org
 31. promovies.pro
 32. rarbgto.org
 33. proxyrarbg.or
 34. rarbgget.org
 35. rarbgmirror.com
 36. rarbgmirror.org
 37. rarbgproxy.org
 38. teniesonline.gr
 39. tenies-online.gr
 40. torrent4you.me
 41. torrentgalaxy.to
 42. torrentgalaxy.mx
 43. torrentgalaxy.su
 44. voody.online
 45. watchserieshd.tv
 46. watchserieshd.io
 47. zooqle.com

Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Σήμερα το TomTop έχει μία εκπληκτική προσφορά για όσους ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά…
Η POCO κυκλοφόρησε σήμερα στην Ινδία το νέο POCO F3 GT, το πρώτο…
Translate »