News by Xiaomi Miui Hellas
Τεχνολογία

IBM Summit : O ισχυρότερος υπολογιστής του κόσμου ενάντια στον κορωνοϊό

Ο IBM Summit, ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής στον κόσμο, χρησιμοποιείται από ερευνητές για τον εντοπισμό χημικών ενώσεων που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.


Οι ερευνητές έλαβαν υπολογιστικό χρόνο έκτακτης ανάγκης για να χρησιμοποιήσουν τον IBM Summit, ώστε να καταφέρουν να κάνουν αναλύσεις με ταχύτατο ρυθμό. Ο Summit κατάφερε να δώσει αποτελέσματα ήδη μέσα σε 2 ημέρες, που οι συμβατικοί υπολογιστές θα έφερναν σε μήνες.

Ο υπερυπολογιστής βοήθησε τους ερευνητές να εντοπίσουν 77 μικρομοριακές ενώσεις, που αξίζει να διερευνηθούν περαιτέρω, καθώς οργανισμοί σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να αναπτύξουν θεραπεία για τον κορωνοϊό.

Ο υπερυπολογιστής της IBM

Ο Summit διαθέτει μέγιστη ισχύ επεξεργασίας 200 petaflops, χάρη σε 4.608 κόμβους διακομιστών, ο καθένας από τους οποίους είναι εφοδιασμένος με δύο επεξεργαστές IBM POWER9 και έξι GPU Nvidia Tensorcore V100.

Είναι αποθηκευμένος εντός του Εθνικού Εργαστηρίου Oak Ridge του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ (ORNL). Ο Summit είναι ικανός να εκτελεί πρωτοφανή υπολογιστικά καθήκοντα, ανοίγοντας έναν κόσμο δυνατοτήτων σε τομείς όπως η ενέργεια, η υγεία και η τεχνητή νοημοσύνη.

Ο υπολογιστής προσομοιώνει χιλιάδες ενώσεις σε αναζήτηση εκείνων που είναι πιθανότερο να δεσμεύονται με την πρωτεΐνη κορωναϊού, η οποία επιτρέπει στον ιό να μολύνει τα κύτταρα του ξενιστή.

Ο Jeremy Smith, Διευθυντής του Κέντρου Μοριακής Βιοφυσικής του ORNL, ήταν ενθουσιασμένος με την πρόοδο που σημειώθηκε με τη βοήθεια του υπερυπολογιστή της IBM, αλλά επίσης προσπάθησε να μετριάσει τις προσδοκίες.

«Δεν σημαίνει ότι έχουμε βρει μια θεραπεία ή θεραπεία για τον κορωνοϊό», είπε. «Ωστόσο, ελπίζουμε ότι το υπολογιστικό μας εύρημα θα μπορέσει να ενημερώσει και τις μελλοντικές μελέτες και θα παράσχει ένα πλαίσιο που οι πειραματιστές θα χρησιμοποιήσουν για την περαιτέρω διερεύνηση αυτών των ενώσεων. Μόνο τότε θα γνωρίζουμε αν κάποιο από αυτά παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για τη μετάδοση του ιού.»

Εντωμεταξύ, ο επικεφαλής της IBM, Ginni Rometty, δήλωσε ότι οι τεχνικοί ηγέτες της εταιρείας έχουν κληθεί να «εξετάσουν όλες τις επιλογές για να βοηθήσουν κυβερνητικές και υγειονομικές υπηρεσίες να παρακολουθήσουν και να διαχειριστούν το ξέσπασμα».

«Το σύστημα κλινικής ανάπτυξης της IBM έχει διατεθεί – χωρίς επιβάρυνση – στους εθνικούς οργανισμούς υγείας για να μειώσει τον χρόνο και το κόστος των κλινικών δοκιμών, παρέχοντας δεδομένα και αναλύσεις από συσκευές που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Και το γνωστικό εργαλείο Επιχειρησιακών Κινδύνων έχει διατεθεί σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς», πρόσθεσε.

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Σήμερα 16/03/2020 το γνωστό σε όλους μας Banggood μας παραχώρησε νέα λίστα με 140…
Πρόσφατη έρευνα - έδειξε ότι η πλειοψηφία αγγίζει το κινητό 2.617 φορές ενώ ένας…
Translate »