News by Xiaomi Miui Hellas
Χρήσιμες εφαρμογές

Η Ινδία απαγορεύει την χρήση του Mi Browser & Pro της Xiaomi και της εφαρμογής QQ International (Updated)

Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει απαγορεύσει μερικές ακόμη εφαρμογές, όπως το Mi Browser Pro της Xiaomi και την εφαρμογή QQ International.


Η κυβέρνηση της Ινδίας είχε πρόσφατα απαγορεύσει και αποκλείσει την πρόσβαση σε 59 εφαρμογές με σύνδεση σε Servers στην Κίνα, όπως το TikTok, το Mi Community της Xiaomi, το Mi Video Call, το Xender, το Shareit, το Cam Scanner και ακόμη και το Weibo, επικαλούμενη ότι «βλάπτουν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ινδίας, αλλά και την ασφάλεια του κράτους και της δημόσιας τάξης.»

Αυτή η λίστα επεκτάθηκε περαιτέρω για να συμπεριλάβει 47 ακόμη εφαρμογές που ήταν κυρίως λειτουργικοί κλώνοι των προηγούμενων εφαρμογών. Τώρα, η κυβέρνηση της Ινδίας έχει απαγορεύσει μερικές ακόμη εφαρμογές, όπως το Mi Browser Pro της Xiaomi και την εφαρμογή QQ International.

Σε αντίθεση με το Mi Browser Pro, η απλή έκδοση του Mi Browser που είναι προεγκατεστημένη στις συσκευές της Xiaomi. Αυτό το προεγκατεστημένο πρόγραμμα περιήγησης της Xiaomi συνεχίζει να λειτουργεί στις συσκευές της εταιρείας, και δεν είναι σαφές αυτή την στιγμή εάν θα απαγορευτεί η χρήση και αυτής της εφαρμογής. Εάν συμβαίνει αυτό, η Xiaomi θα πρέπει να καταργήσει την πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησης από τις συσκευές της. Μια τέτοια κίνηση όμως θα επηρεάσει κατά συνέπεια ένα πολύ μεγάλο ποσοστό χρηστών στην αγορά της Ινδίας, αν και αυτοί οι χρήστες μπορούν πάντα να κατεβάσουν κάποιο διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης μέσω του Google Play Store.

Η Xiaomi India πρόσθεσε το ακόλουθο σχόλιο στην είδηση για τον αποκλεισμό:

Η Xiaomi συνεχίζει να συμμορφώνεται με όλες τις απαιτήσεις απορρήτου και ασφάλειας δεδομένων που είναι σύμφωνες με την ινδική νομοθεσία. Εργαζόμαστε για την επίτευξη λύσης και θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα όπως απαιτείται. Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, θα συνεργαστούμε με τους βασικούς ενδιαφερόμενους ως μια ευκαιρία για να υποβάλουμε τις παρατηρήσεις μας.

Το Mi Browser Pro της Xiaomi είχε γίνει θέμα συζήτησης πριν από μερικούς μήνες, όταν κάποιοι ερευνητές ασφαλείας κατηγόρησαν την εταιρεία, ότι αυτό το πρόγραμμα περιήγησης συλλέγει μια μεγάλη ποικιλία δεδομένων που σχετίζονται με την περιήγηση στον ιστό, ακόμα και όταν οι χρήστες περιηγούνται σε “κατάσταση ανώνυμης περιήγησης“.

Σε απάντηση, η Xiaomi ενημέρωσε το πρόγραμμα περιήγησης είναι εφοδιασμένο με μια επιλογή που επιτρέπει στους χρήστες να ακυρώσουν την παρακολούθηση σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Η απαγόρευση που έγινε τώρα από την κυβέρνηση της Ινδίας, είναι πιθανό να μην σχετίζεται με αυτό το  ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, αλλά περισσότερο και ως απάντηση σε άλλες πολιτικές εξελίξεις που σχετίζονται με την ένταση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

UPDATE (06/08)

Τελικά σύμφωνα με το techradar, η κυβέρνηση της Ινδίας πρόσθεσε στην λίστα αποκλεισμού και την απλή έκδοση του Mi Browser που είναι προ-εγκατεστημένη σε όλα τα Smartphone της Xiaomi και των θυγατρικών της όπως RedMi – Poco – BlackShark.

Αυτό όπως είναι φυσικό, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στους χρήστες των συσκευών στην Ινδία, καθώς τώρα είναι αναγκασμένοι να κατεβάσουν κάποιον άλλο Browser από το Google Play Store ώστε να έχουν την δυνατότητα της περιήγησης στο διαδίκτυο.

Αυτή η απαγόρευση θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά τα έσοδα της Xiaomi, δεδομένου ότι το Mi Browser έχει μια βάση χρηστών άνω των 90 εκατομμυρίων στη χώρα με πιθανά έσοδα 1$ ανά μήνα ανά χρήστη, λέει μια έκθεση για το MoneyControl.

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η ASUS ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία του νέου Gaming φορητού υπολογιστή που ανήκει…
Σήμερα το γνωστό σε όλους μας Banggood μας παραχώρησε νέα λίστα με 251 κουπόνια και…
Translate »