News by Xiaomi Miui Hellas
Κάρτες γραφικών

NVidia : Κατακόρυφη πτώση απόδοσης με την ενεργοποίηση του RTX στις GTX-10 κάρτες

Όσοι είναι κάτοχοι καρτών της σειράς 10 (εξαιρούνται οι GTX 1060 3GB, GTX 1050, GTX1030 ) μπορούν να κατεβάσουν πλέον τους νέους drivers που ενεργοποιούν την λειτουργία ray tracing σε όσα παιχνίδια το υποστηρίζουν. Το κόστος όμως σε απόδοση είναι τεράστιο.

Αυτές τις ήμερες έγινε η αναβάθμιση που φέρνει την ray tracing λειτουργία στη σειρά 10 και απ’ ότι δείχνουν τα επίσημα γραφήματα της εταιρείας η επίδοση των καρτών στα παιχνίδια θα είναι χαμηλή.

Σύμφωνα με τα benchmarks της Nvidia, οι κάρτες της σειράς GTX 10 θα δυσκολευτούν αρκετά να κάνουν render τα ray tracing εφέ σε ανάλυση 2560 x 1440 στις υψηλές ρυθμίσεις.

Ανάλογα με την κάρτα μπορούμε να περιμένουμε απόδοση 12 με 30 καρέ το δευτερόλεπτο στις μέγιστες ρυθμίσεις του Battlefield V ή του Shadow of the Tomb Raider, μια απόδοση κατά πολύ χαμηλότερη από τον στόχο των 60fps.

Τα καρέ πέφτουν ακόμα περισσότερο (6 με 16fps) στο Metro Exodus, το οποίο αξιοποίησε το ray tracing σε ολόκληρο το περιβάλλον (global illumination και ambient occlusion) και όπως βλέπουμε παρακάτω ακόμα και οι νέες GTX 1660 και 1660 Ti έχουν χαμηλές αποδόσεις.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι αν ένας χρήστης θέλει να ευχαριστηθεί την RTX τεχνολογία σε μια GTX 10 κάρτα θα πρέπει να χαμηλώσει αρκετά τις γραφικές ρυθμίσεις του παιχνιδιού.

Ο product manager της Nvidia, Justin Walker, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους προτείνει οι χρήστες να παίζουν τα παιχνίδια στα 1080p και αν χρειαστεί να κατεβάσουν και κάποιες άλλες ρυθμίσεις για να φτάσουν σε ικανοποιητικά fps.

Αν και τα benchmarks προκαλούν απογοήτευση, η εταιρεία αναιρεί την αποκλειστικότητα της τεχνολογίας στις RTX κάρτες, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ απόδοσης και καλύτερης ποιότητας εικόνας.

Για όσους δεν ειναι εξοικειωμένοι με την ορολογία, το ray tracing είναι μια τεχνική που αποδίδει καλύτερο φωτισμό και σκιές στο περιβάλλον αυξάνοντας τον ρεαλισμό. Χονδρικά, η τεχνική υπολογίζει την κίνηση μιας δεσμίδας φωτός μέσα στον χώρο και τον τρόπο διάθλασης και αντανάκλασής της από τα αντικείμενα. Έτσι οποιαδήποτε επιφάνεια στον πραγματικό κοσμο μπορεί να εξομοιωθεί με μεγάλη ακρίβεια μέσα στο εικονικό περιβάλλον.

Ωστόσο η τεχνολογία είναι φτιαγμένη ώστε να δουλεύει αποκλειστικά με τις νέες κάρτες RTX που διαθέτουν ξεχωριστούς πυρήνες για την επεξεργασία του εφέ. Οι παλαιότερες GTX 10 δεν σχεδιάστηκαν ώστε να κάνουν render το φως και τις σκιές με αυτή την τεχνική, οπότε είναι λογικό να μένουν πίσω σε σύγκριση με τις RTX.

Οι χρήστες μπορούν να αναβαθμίσουν τους drivers τους, αποκτώντας την τελευταία έκδοση από το site της εταιρείας ή μέσω του GeForce Experience.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η OnePlus φέτος θα κυκλοφορήσει τρία διαφορετικά μοντέλα του…
Σήμερα 13/04/2019 το GearBest μας παραχώρησε νέα λίστα με κουπόνια και Flash Sales…
Translate »