News by Xiaomi Miui Hellas
Τεχνολογία

Κορονοϊός : Έτσι μπορούν να μας παρακολουθούν μέσω κινητού χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Αμερικανοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν τις πληροφορίες τοποθεσίας από τις διαφημίσεις στα κινητά για να μελετήσουν τη διασπορά του κορονοϊού.


Στο παιχνίδι έχει μπει μάλιστα και ο CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών), ο οποίος χρησιμοποιεί τα ίδια δεδομένα για να δει τη συμμόρφωση των πολιτών με το μένουμε σπίτι.

Όπως μας λέει η «Wall Street Journal», τα ευαίσθητα δεδομένα του γεωεντοπισμού του κινητού προέρχονται από τη βιομηχανία των mobile διαφημίσεων και όχι από τους ίδιους τους παρόχους κινητής.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, από κοινού με την ομοσπονδιακή και τις περιφερειακές κυβερνήσεις, λαμβάνουν τέτοιες πληροφορίες από τα κινητά του κόσμου, ιδιαίτερα σε περιοχές «γεωγραφικού ενδιαφέροντος», αποκαλύπτει η «Wall Street Journal».

Στόχος είναι η δημιουργία ενός χάρτη με γεωπληροφορίες από 500 και πλέον αμερικανικές πόλεις, ώστε να καθοριστεί ο βαθμός συμμόρφωσης των πολιτών με την πολιτική της κοινωνικής απομάκρυνσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο νέος τρόπος παρακολούθησης απέδωσε πρόσφατα καρπούς. Οι ερευνητές ανακάλυψαν μεγάλο αριθμό συσκευών σε πάρκο της Νέας Υόρκης και ενημέρωσαν τις τοπικές Αρχές.

Παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα είναι ανώνυμα, όπως ισχυρίζονται οι κρατικοί φορείς, αυτού του τύπου η επιτήρηση γεννά μυριάδες ερωτήματα περί προσωπικών δεδομένων και παραβίασής τους.

Η Αμερική δεν είναι η μόνη χώρα που κάνει κάτι τέτοιο, καθώς το ίδιο συμβαίνει και σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σε Ιταλία, Γερμανία και Αυστρία οι πάροχοι κινητής μοιράστηκαν τέτοια δεδομένα με τις υγειονομικές αρχές. Κάτι που ίσως συνέβη και αλλού στην Ευρώπη, παρατηρούν με νόημα οι «New York Times».

Ακόμα χειρότερα, στη Νότια Κορέα έφτιαξαν με τέτοια δεδομένα live χάρτες με τις κινήσεις των ασθενών του κορονοϊού.

Η «Washington Post» αποκάλυψε στις 17 Μαρτίου πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ «είναι σε συνομιλίες» με Facebook, Google και άλλους τεχνολογικούς γίγαντες για τη χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από mobile συσκευές

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Akis 5 April 2020 at 12:20

Περιορισμός ελευθερίας σιγά σιγά. Οι ίδιοι δημιουργούν ιούς εμβόλια κτλ ο ίδιοι στέλνουν κοσμακι κ οι ίδιοι το παίζουν σωτηρε τώρα κάνουν ένα βήμα παραπάνω να περιορίσουν την ελευθερία του ανθρώπου με αφορμή τον ιο κ θα το συνεχίσουν για πιο μετά μόνιμα δήθεν για ιατρικά θέματα ώστε να μας παρακολουθούν συνέχεια που ήμαστε κ πως ήμαστε… Ότι κοροιδευαμε

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η πανδημία εκτόξευσε τη χρήση του Zoom παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, όμως…
Η Xiaomi Ινδονησίας παρουσίασε σήμερα ένα νέο Smartphone, το οποίο ονομάστηκε Redmi 8A…
Translate »