News by Xiaomi Miui Hellas
Αρχική Σελίδα » Όλα τα νέα » Gadgets » Αυτοκίνητο » Lei Jun : Φέρνει 3 προτάσεις στην Κινεζική Εθνοσυνέλευση για τα ρομπότ, την ασφάλεια και τα αυτοκίνητα
Αυτοκίνητο

Lei Jun : Φέρνει 3 προτάσεις στην Κινεζική Εθνοσυνέλευση για τα ρομπότ, την ασφάλεια και τα αυτοκίνητα

xiaomi-logo

Ο Lei Jun ομιλεί στην Κινεζική Εθνοσυνέλευση, και φέρνει 3 προτάσεις για τα ρομπότ, την ασφάλεια και τα αυτοκίνητα


Πρόσφατα, και κατά τη διάρκεια του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ο Lei Jun, ως ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, έφερε στην Κινεζική Εθνοσυνέλευση τρεις προτάσεις, που αφορούν τα βιονικά ανθρωποειδή ρομπότ, την ασφάλεια των πληροφοριών της αυτοκινητοβιομηχανίας και την κουλτούρα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Lei Jun είχε ανακοινώσει πριν από καιρό ότι ξοδεύει το ήμισυ του χρόνου και της ενέργειάς του, στην κατασκευή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας, και το υπόλοιπο 1/4 του διαθέσιμου χρόνου του  στα Smartphones της Xiaomi, στις IoT συσκευές και όλων των προϊόντων υψηλών προδιαγραφών που κατασκευάζει η εταιρεία.

Προς το παρόν, η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης των αυτοκινήτων της Xiaomi έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 2.300 άτομα ως προσωπικό, και τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας θα αρχίσουν να παράγονται επίσημα μαζικά κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Από τα παραπάνω γίνεται αμέσως σαφές, ότι η Xiaomi καταβάλλει πολλές προσπάθειες για να εισέλθει δυναμικά στην αυτοκινητοβιομηχανία, και για αυτό το λόγο, δύο από τις τρεις προτάσεις που έκανε ο Lei Jun στην Κινεζική Εθνοσυνέλευση αφορούσαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Lei Jun ανέφερε στην πρότασή του για την ασφάλεια των πληροφοριών των αυτοκινήτων, ότι τα δεδομένα που μεταφέρονται από τα έξυπνα δικτυωμένα οχήματα, δεν αποτελούν μόνο σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, αλλά δημιουργούν επίσης και νέες προκλήσεις για την προσωπική ιδιωτικότητα, το εθνικό δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια. Επί του παρόντος, οι διάφοροι μηχανισμοί που εφαρμόζονται στα πρότυπα ασφάλειας δεδομένων των αυτοκινήτων, στην  αξιολόγηση της πιστοποίησης και της διαχείρισης των εφαρμογών, εξακολουθούν να μην είναι τέλειοι, γεγονός που περιορίζει σημαντικά την ανάπτυξη του κλάδου.

Ο Lei Jun πρότεινε επίσης την επιτάχυνση της διαμόρφωσης των προτύπων ασφάλειας δεδομένων για ολόκληρο τον κύκλο ζωής των αυτοκινήτων. Όπως τόνισε, θα πρέπει να θεσπιστεί ένας νέος μηχανισμός για την πιστοποίηση και την αξιολόγηση της ασφάλειας των δεδομένων για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία, ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος μηχανισμός και μια κοινή πλατφόρμα για την χρήση και την ανταλλαγή των δεδομένων που διακινούνται στα αυτοκίνητα από όλες τις εταιρείες.

Σε ότι αφορά την πρότασή του για την κουλτούρα των αυτοκινήτων, αναφέρει ότι οι περιορισμοί που ισχύουν στην επισκευή αυτοκινήτων θα πρέπει να χαλαρώσουν συγκρατημένα, και ότι θα πρέπει να θεσπιστούν νέοι εθνικοί κανόνες για την επισκευή, τα ανταλλακτικά, αλλά και για την δευτερογενή αγορά αυτοκινήτων, ώστε να δημιουργηθεί το έδαφος για την ανάπτυξη μιας ποικιλόμορφης και καινοτόμου κουλτούρας για όλη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ταυτόχρονα, ο Lei Jun συστήνει επίσης την πλήρη απελευθέρωση των περιορισμών στη μεταφορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, την έκδοση νέων περιορισμών σε κατηγορίες όπως τα ημιφορτηγά που εισέρχονται στην πόλη και την επέκταση του πεδίου επιρροής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όσον αφορά την πρόταση για την προώθηση της ταχείας ανάπτυξης των βιονικών ανθρωποειδών ρομπότ, ο Lei Jun είπε ότι ο ίδιος θα ενθαρρύνει και θα υποστηρίξει την αλυσίδα επιστημονικής και τεχνολογικής καινοτομίας, και θα προωθήσει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της βιομηχανίας των βιονικών ανθρωποειδών ρομπότ.

Οι εταιρείες που εξειδικεύονται στον τομέα κατασκευής βιονικών ανθρωποειδών ρομπότ θα πρέπει να υποστηριχθούν, ώστε να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στη δημιουργία μιας εθνικής κοινοπραξίας και καινοτομίας, αλλά ταυτόχρονα να ενισχύσουν και την κοινή έρευνα σε βασικές τεχνολογίες.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Follow us on Telegram (English Language) Telegram to be the first learning our news!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
H Χiaomi υπόσχεται πως τα Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Pro θα λάβουν…