News by Xiaomi Miui Hellas
Roms

Letter to Xiaomi : Ανοιχτή επιστολή “διαμαρτυρίας” προς την Xiaomi από πλήθος οπαδών της

xiaomi-logo

Η Xiaomi φαίνεται ότι αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με τις Global και ΕΕΑ εκδόσεις του MIUI, και τώρα οι φίλοι και οπαδοί της εταιρείας έχουν δημιουργήσει μία ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας με στόχο να προσπαθήσουν να την πείσουν να αλλάξει πολιτική.


Μερικά από τα προβλήματα που καταγράφονται στην επιστολή είναι το προβληματικό λογισμικό σε νέες συσκευές που γίνονται διαθέσιμες για πρώτη φορά (στην αρχή των πωλήσεών τους), η κακή ποιότητα και η αναποτελεσματικότητα των ενημερώσεων να λύσουν τα Βugs που καταγράφονται, οι διαφημίσεις που εμφανίζονται ακόμη και σε εφαρμογές του συστήματος, αλλά κυρίως και η απώλεια πολλών καλών χαρακτηριστικών και λειτουργιών που ενώ υπάρχουν στις κινέζικες εκδόσεις του MIUI, έχουν αφαιρεθεί από τις αντίστοιχες Global & EEA εκδόσεις.

Η υπομονή των χρηστών έχει τελειώσει και τώρα προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τη Xiaomi μέσω μίας ανοιχτής επιστολής που έχουν γράψει, με στόχο την καλύτερη υποστήριξη για τις παγκόσμιες εκδόσεις του MIUI.

Στην αρχή της επιστολής οι ενθουσιώδεις Fan της εταιρείας υπενθυμίζουν στην Xiaomi ότι από την αρχή της δημιουργίας της, η εταιρεία είχε υποσχεθεί και είχε θέσει ως στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας και προσιτών συσκευών. Ένα όμως από τα στοιχεία που έκανε γνωστή την Xiaomi παγκοσμίως και την έκανε να ξεχωρίζει από όλους τους άλλους ΟΕΜ κατασκευαστές Smartphone, είναι και το MIUI που έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο Skin στον χώρο του Android.

Δυστυχώς όμως από ότι φαίνεται, η Xiaomi άρχισε να απομακρύνεται από τους στόχους και τις υποσχέσεις που είχε δώσει στο παρελθόν, και ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τώρα όσοι χρήστες έχουν συσκευές που φοράνε τις Global & ΕΕΑ εκδόσεις του MIUI, είναι ότι μια σειρά  από εφαρμογές και λειτουργίες που υπάρχουν στις Κινέζικες εκδόσεις του MIUI, έχουν αφαιρεθεί και έχουν αντικατασταθεί από αντίστοιχες εφαρμογές της Google.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, οι παγκόσμιες εκδόσεις του MIUI έχουν κακή βελτιστοποίηση, παρουσιάζουν συχνά πολλά σφάλματα (BUGS) και δεν έχουν καλή υποστήριξη από τους προγραμματιστές (Developers) της εταιρείας.

Μερικές φορές μάλιστα, χρειάζεται να περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι οι προγραμματιστές της Xiaomi να διορθώσουν κάποια σφάλματα, με αποτέλεσμα οι χρήστες των συσκευών να υποφέρουν σε όλο αυτό το διάστημα. Οι υπάλληλοι της εταιρείας θα πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να επισκέπτονται τακτικά τα διάφορα φόρουμ και κοινωνικά δίκτυα για να κατανοήσουν την κλίμακα των προβλημάτων και να ακούσουν τους χιλιάδες χρήστες που ζητούν να διορθώσουν όλα αυτά τα BUGs που καταγράφονται από αυτούς, ώστε να βελτιώσουν και τις Global εκδόσεις του MIUI, αλλά από ότι φαίνεται δεν το κάνουν.Στην επιστολή, οι οπαδοί της εταιρείας τονίζουν επίσης ότι η λειτουργικότητα μεταξύ των κινεζικών και Global εκδόσεων του MIUI είναι εντελώς διαφορετική, και είναι χειρότερη στις Global εκδόσεις.

Η λειτουργικότητα που προσφέρουν οι China ROMs του MIUI είναι πλουσιότερη, είναι πιο προσεκτικά δομημένη και το ίδιο το υλικολογισμικό είναι πιο σταθερό από τις αντίστοιχες Global εκδόσεις. Επίσης υπάρχουν και μεγάλες διαφορές στην βελτιστοποίηση των εφαρμογών, και ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι ότι η Κινέζικη έκδοση της εφαρμογής για την κάμερα του Mi 10 Pro βγάζει πολύ καλύτερες φωτογραφίες από την αντίστοιχη εφαρμογή που υπάρχει στις Global & ΕΕΑ εκδόσεις.

Ένας από τους κύριους λόγους για την κακή υποστήριξη σε επίπεδο λογισμικού είναι η ποικιλομορφία των lineup των συσκευών που κυκλοφορούν. Όπως είναι γνωστό, η Xiaomi κυκλοφορεί κάθε τόσο πάρα πολλές συσκευές και σε πολλές παραλλαγές και κλώνους που απευθύνονται σε διαφορετικές αγορές,  πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνεται υπερβολικά ο αριθμός των μοντέλων που χρειάζονται υποστήριξη σε επίπεδο λογισμικού. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της πολιτικής που ακολουθεί η εταιρεία είναι ότι οι προγραμματιστές απλά δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν την επίλυση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται στον κώδικα που ενσωματώνει το MIUI, με τους χρήστες να υποφέρουν από προβλήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι επιτέλους να λάβουν μία σωστή ενημέρωση στο λογισμικό που θα τα λύσει.

Εκτός από τα παραπάνω παράπονα, οι οπαδοί της Xiaomi είναι δυσαρεστημένοι επίσης από το γεγονός ότι πολλά από τα νέα Gadget και άλλες συσκευές της εταιρείας που αποτελούν μέρος του οικοσυστήματος της, ενώ κυκλοφορούν στην Κίνα, δεν γίνονται διαθέσιμα και σε άλλες αγορές μεταξύ των οποίων και η Ευρώπη.

Επίσης υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια από την συνεχόμενη αύξηση των τιμών των προϊόντων της. Οι τιμές συνεχίζονται να αυξάνονται ενώ ταυτόχρονα επιδεινώνεται η υποστήριξη.

Στον επίλογο της επιστολής, οι οπαδοί της εταιρείας επισημαίνουν πως Xiaomi δεν είναι πλέον η εταιρεία που παρήγαγε συσκευές με βέλτιστη αναλογία τιμής/ποιότητας όπου ο χρήστης και οι ανάγκες του ήταν στην πρώτη θέση, και όχι οι πωλήσεις.

Ελπίζουμε ότι η εταιρεία θα ακούσει όλους τους φίλους και οπαδούς της που βρίσκονται εκτός Κίνας,  και θα επιστρέψει πίσω στις παλιές ρίζες και αξίες που είχε παλιά, και θα εστιάσει περισσότερο στο λογισμικό που παρέχει στις συσκευές της.

Εάν είστε και εσείς μεταξύ αυτών που συμφωνούν με αυτήν την επιστολή και ελπίζετε ότι η Xiaomi θα σας ακούσει, τότε μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτή την ανοιχτή επιστολή ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Δηλώστε και εσείς συμμετοχή στην ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς την Xiaomi ΕΔΩ

Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Σήμερα στον επίσημο λογαριασμό της Xiaomi στο Weibο και στο Twitter, η εταιρεία…
Μεγάλωσε ΑΛΛΑ.. Είμαι ο Βαγγέλης Μηνάς από το Unboxing Lab και σε αυτό…
Translate »