News by Xiaomi Miui Hellas
Αρχική Σελίδα » Όλα τα νέα » Νέα » Δελτίο τύπου » Η LG φροντίζει για τα μάτια σας μέσω της λειτουργίας eye comfort
Δελτίο τύπου

Η LG φροντίζει για τα μάτια σας μέσω της λειτουργίας eye comfort

LG-logo

Η LG συνεχίζει να επενδύει στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, παράγοντας προϊόντα και υπηρεσίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα και βοηθούν στην εμπέδωση περιβαλλοντικής συνείδησης


Οι βραβευμένες τηλεοράσεις LG OLED έχουν πιστοποιηθεί από τους διεθνείς οργανισμούς TÜV Rheinland (TUV) και Underwriter Laboratories (UL), ως οθόνες με χαμηλό μπλε φωτισμό, χωρίς τρεμόπαιγμα και θάμπωμα[1] για να μπορούν οι χρήστες να παρακολουθούν τηλεόραση για μεγαλύτερο διάστημα με περισσότερη άνεση. Οι τηλεοράσεις LG OLED είναι επίσης οι πρώτες οθόνες από οποιοδήποτε είδος τηλεόρασης που έλαβαν την πιστοποίηση Eyesafe® που αναπτύχθηκε από την TUV-Eyesafe®[2].

Σύμφωνα με την Eyesafe®[3], εάν τα μάτια είναι εκτεθειμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μεγάλες ποσότητες επιβλαβούς μπλε φωτισμού, μπορεί να προκληθούν οφθαλμολογικά προβλήματα και καταστολή της μελατονίνης που οδηγεί σε προβλήματα όπως διαταραχές του ύπνου. Γι’ αυτό και η επιλογή της κατάλληλης τηλεόρασης είναι πολύ σημαντική. Οι οθόνες LG OLED σύμφωνα με δοκιμές, εκπέμπουν λιγότερο μπλε φωτισμό από τις οθόνες LED[4].

Σύμφωνα με την εταιρεία δοκιμών UL εάν τα μάτια είναι εκτεθειμένα σε οθόνες με τρεμόπαιγμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα καταπονηθούν. Το τρεμόπαιγμα[5] μπορεί να είναι μη αντιληπτό σε τηλεοράσεις LED όταν διαθέτουν λειτουργικό σύστημα που κάνει τον οπίσθιο φωτισμό να αναβοσβήνει με σκοπό τον έλεγχο της φωτεινότητας και επειδή ο χρόνος απόκρισης των πάνελ LED είναι σχετικά μεγάλος σε σύγκριση με τα πάνελ OLED. Ο μικρότερος χρόνος απόκρισης και η απουσία οπίσθιου φωτισμού σημαίνει ότι οι τηλεοράσεις LG OLED δεν τρεμοπαίζουν.

Αντίστοιχα, όταν ένα πάνελ θαμπώνει σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη φωτεινότητα του περιβάλλοντος χώρου και στη φωτεινότητα της οθόνης. Τα πάνελ της LG είναι τα πρώτα στο είδος τους που έλαβαν πιστοποίηση ως αντιθαμβωτικά από την UL. Η εταιρεία διενήργησε δοκιμές χρησιμοποιώντας μια μέθοδο αξιολόγησης θαμπώματος[6], η οποία αναγνωρίζεται επίσημα από τη Διεθνή Επιτροπή Φωτισμού. Οι μετρήσεις επιβεβαίωσαν ότι τα πάνελ LG OLED παρέχουν προσαρμοσμένη φωτεινότητα σε όλες τις συνθήκες.

Τέλος, οι τηλεοράσεις LG OLED διαθέτουν αυτο-φωτιζόμενα pixel, γεγονός που εξαλείφει την ανάγκη για οπίσθιο φωτισμό. Με αυτό τον τρόπο απαιτούνται λιγότερα εξαρτήματα κατασκευής των τηλεοράσεων και εξοικονομούνται πόροι. Αυτό σημαίνει λιγότερες τοξικές ουσίες και λιγότερη ρύπανση του αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού κατά την παρακολούθηση. Επίσης, μειώνονται τα απόβλητα και βελτιώνεται το ποσοστό ανακύκλωσης στο τέλος της διάρκειας ζωής του προϊόντος.

Η LG συνεχίζει να ανταποκρίνεται στην πρόκληση της δημιουργίας υπηρεσιών και προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον σε όλη τη διάρκεια ζωής τους. Εντάξτε στη ζωή μια LG OLED TV και κάντε τη ζωή σας καλύτερη!


[1] Το πάνελ της τηλεόρασης LG OLED έχει πιστοποιηθεί για την έλλειψη τρεμοπαίγματος και θαμπώματος από την UL.

[2] Οι τηλεοράσεις LG OLED, εκτός από την LG OLED R, έχουν πιστοποιηθεί ως οθόνες χαμηλού μπλε φωτισμού από την TUV-Eyesafe®.

[3]  Πληροφορίες από τον ιστότοπο eyesafe.com

[4] Η σύγκριση έγινε μεταξύ τηλεοράσεων LED και OLED της LG.

[5] Τα αποτελέσματα της πιστοποίησης οθόνης χωρίς τρεμόπαιγμα αφορούν τις δοκιμές του πάνελ OLED. Η σύγκριση έγινε μεταξύ τηλεοράσεων LED και OLED της LG.

Συνθήκες λήψης: Οθόνη 120 Hz για OLED και LED, προεπιλεγμένη ρύθμιση εικόνας / ταχύτητα κλείστρου: 50 FPS 120°.

Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συνθήκες λήψης και αναπαραγωγής.

[6] Τα αποτελέσματα βασίζονται στη μέθοδο αξιολόγησης UGR (Unified Glare Rating).

Στην εξακρίβωση αναφέρεται τιμή UGR μικρότερη από 22 κατά την παρακολούθηση τηλεόρασης με φωτεινότητα μεταξύ 70 lux και 300 lux. Το πάνελ της τηλεόρασης LG OLED έχει εξακριβωθεί για την απουσία ενοχλητικού θαμπώματος από την UL.

Δελτίο Τύπου


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram  ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Follow us on Telegram (ENG Language) so that you are the first to learn our every news!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Νέο κανόνι έσκασε στην Ελληνική αγορά, αυτή την φορά από το Κατάστημα Multicopter,…