News by Xiaomi Miui Hellas
Αρχική Σελίδα » Όλα τα νέα » Νέα » Τεχνολογία » Mediatek : Ανακοίνωσε τα καινούργια chipset Pentonic 1000, T800 5G, Kompanio 520 και 528
Τεχνολογία

Mediatek : Ανακοίνωσε τα καινούργια chipset Pentonic 1000, T800 5G, Kompanio 520 και 528

mediatek-logo

Η MediaTek ανακοίνωσε σήμερα νέα Chipset και Modem, που θα γίνουν σύντομα διαθέσιμα για μια μεγάλη ποικιλία συσκευών


Σε αυτά τα νέα Chipset περιλαμβάνονται το Pentonic 1000, το T800 modem για τα δίκτυα sub-6GHz και mmWave 5G και τα chipset Kompanio 520 και Kompanio 528 για τα Chromebook. Ας τους ρίξουμε όμως μια πιο προσεκτική ματιά παρακάτω :

MediaTek Pentonic 1000 

Το Pentonic 1000 είναι το πιο πρόσφατο κορυφαίο SoC για τις smart TV τηλεοράσεις με ανάλυση μέχρι τα 4K @ 120Hz. Το Pentonic 1000 υποστηρίζει το Wi-Fi 6 και 6E, το MEMC για την πιο ομαλή αναπαραγωγή βίντεο και έρχονται με ισχυρό Ai επεξεργαστή. Υποστηρίζουν επίσης το Dolby Vision IQ και την Έξυπνη προβολή μέχρι 8 οθονών. Ο επεξεργαστής υποστηρίζει τους σύγχρονους κωδικοποιητές βίντεο και τα παγκόσμια πρότυπα τηλεοπτικής μετάδοσης.

Ο ενσωματωμένος AI επεξεργαστής του Pentonic 1000 προσφέρει κορυφαία απόδοση τεχνητής νοημοσύνης στον κλάδο και μεγάλη απόδοση ισχύος. Η βελτιωμένη τεχνολογία AI-Super Resolution (AI-SR) της MediaTek κάνει το FHD να μοιάζει με 4K. Επιπλέον, το AI-PQ Scene Recognition και το AI-PQ Object Recognition βελτιώνουν την ποιότητα της εικόνας για ρεαλιστική αντίληψη βάθους.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του MediaTek Pentonic 1000 περιλαμβάνουν
 • Με την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία Intelligent View της MediaTek, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν διαφορετικές πηγές πολυμέσων και να συνομιλούν με βιντεοκλήσεις με πολλούς φίλους ταυτόχρονα και κάθε προβολή έχει μια υπέροχη εικόνα.
 • Οι χρήστες μπορούν πλέον να παρακολουθούν διαφορετικές πηγές πολυμέσων στο Dolby Vision σε πολλά παράθυρα, προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιο προηγμένων τεχνολογιών απεικόνισης της Dolby που διατίθενται μέσω του Dolby Vision IQ.
 • Το MediaTek Pentonic 1000 διαθέτει CPU με πολλούς πυρήνες, GPU με δύο πυρήνες, APU και επεξεργαστές για την αποκωδικοποίηση βίντεο.
 • Το chipset υποστηρίζει οθόνες 4K στα 120 Hz και 144 Hz VRR για gaming.
  Η λειτουργία Auto Low Latency Mode (ALLM) υποστηρίζει εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς καρέ για τα παιχνίδια χωρίς καθυστέρηση.
 • Το Wi-Fi 6/6E υποστηρίζει το gaming cloud χαμηλής καθυστέρησης και ροή 4K.
 • Αποκωδικοποίηση βίντεο 4K/120p , ενώ το Pentonic 1000 υποστηρίζει τα πρότυπα κωδικοποίησης ATSC 3.0, AV1, HEVC, VP9 και AVS3 καθώς και VVC (H.266).
 • Το chipset διαθέτει λειτουργίες φωνητικού βοηθού και καθηλωτικό ήχο Dolby Atmos για την δυνατότητα σύνδεσης των έξυπνων τηλεοράσεων με άλλες έξυπνες οικιακές συσκευές.

MediaTek T800 (Modem)

Το MediaTek T800 (modem) υποστηρίζει τα sub-6GHz και mmWave 5G δίκτυα, και βελτιώνει τις εφαρμογές και την συνολική εμπειρία στο 5G.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του MediaTek T800 :

 • Το T800 της MediaTek υποστηρίζει λήψεις 7,9 Gbps και ταχύτητες μεταφόρτωσης έως και 4,2 Gbps.
 • Υποστήριξη για mmWave και sub-6GHz standalone (SA) και non-standalone (NSA) 5G.
 • Υποστήριξη μικτών duplex συνδέσεων FDD/TDD καθώς και συνδέσεων έως 4CC-CA.
 • Υποστήριξη για διπλή κάρτα SIM 5G (DSDS), σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή της συσκευής.
 • Οι πιο πρόσφατες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας 5G UltraSave της MediaTek μεγιστοποιούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για όλες τις περιστάσεις σύνδεσης 5G, επιτρέποντας στους χρήστες να σερφάρουν, να μεταδίδουν ροή και να παίζουν περισσότερο.
 • Η λύση chipset περιλαμβάνει ένα μικρό μόντεμ 3GPP Release-16 5G, πομποδέκτες FR1, τσιπ ET, MLNA, δέκτη GNSS και PMIC.
 • Bασίζεται σε έναν κόμβο κατασκευής στα 4 nm και περιλαμβάνει τις διασυνδέσεις κεντρικού υπολογιστή στο PCIe και USB.

MediaTek Kompanio 520 και Kompanio 528

Η MediaTek παρουσίασε επίσης τα chipset Kompanio 520 και 528 για Chromebook. Τα τελευταία chipset της σειράς Kompanio βελτιώνουν την υπολογιστική απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για τα Chromebook.

Τόσο το Kompanio 520 όσο και το 528 διαθέτουν δύο κορυφαίους πυρήνες CPU Arm Cortex-A76 και μια βελτιωμένη μηχανή γραφικών διπλού πυρήνα για την ομαλή και γρήγορη απόδοση. Οι πυρήνες Arm Cortex-A76 των 2 GHz του Kompanio 520 και οι πυρήνες 2,2 GHz του 528 βελτιστοποιούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να μεγαλύτερη διάρκεια αυτονομίας μεταξύ των φορτίσεων της μπαταρίας.

Η γρήγορη οκταπύρηνη CPU και οι οικονομικές επιλογές μνήμης και αποθήκευσης ενισχύουν την απόδοση δεδομένων, καθιστώντας εύκολη την εκτέλεση πολλαπλών εργασιών και την εκκίνηση σε δευτερόλεπτα. Κάθε chipset διαθέτει μονάδα επεξεργασίας AI (APU) διπλού πυρήνα για την ενίσχυση των AI εντολών και των λειτουργιών της AI κάμερας . Ο συνδυασμός του  Filogic Wi-Fi 6 της MediaTek με τα chipsets της σειράς Kompanio μπορούν να κάνουν τη ροή δεδομένων και το cloud gaming, ταχύτερα και πιο αξιόπιστα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των chipsets Kompanio 520 και 528 :

 • Περιλαμβάνει το Arm Mali G52 MC2 2EE
 • Υποστηρίζεται μνήμη LPDDR4X με μέγιστη συχνότητα 3733 MHz.
 • Διαθέτει αποθήκευση eMMC 5.1 με ουρά εντολών υλικού.
 • Τα Kompanio 520 και 528 υποστηρίζουν οθόνη Full HD+ και εξωτερική οθόνη Full HD. Αυτή είναι περισσότερο από διπλάσια ανάλυση από τα προηγούμενα chipset.
 • Με βελτιώσεις επεξεργασίας εικόνας επόμενης γενιάς, τα νέα chipsets της Kompanio επιτρέπουν στα Chromebook με κάμερες 32 MP να καταγράφουν λεπτομερείς εικόνες.
 • Η ενημερωμένη μηχανή πολυμέσων διαθέτει αποκωδικοποίηση VP9, ​​κωδικοποίηση H.265 και HiFi-5 DSP που χρησιμοποιεί πολύ λίγη ισχύ για την επεξεργασία ήχου μικροφώνου.
 • Τα chipset υποστηρίζουν 60 fps με εγγραφή βίντεο Full HD για τηλεδιάσκεψη.
 • Υποστήριξη οθόνης 2560 x 1200 στα 60 Hz και υποστήριξη οθόνης 1920 x 1080 εξωτερικής οθόνης στα 60 Hz

Διαθεσιμότητα

Μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα είναι εμπορικά διαθέσιμες, οι πρώτες έξυπνες τηλεοράσεις με το Pentonic 1000 SoC.

Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2023, θα κυκλοφορούν στην αγορά τα πρώτα Chromebook με τα chipsets Kompanio 520 και Kompanio 528.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram  ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Follow us on Telegram (ENG Language) so that you are the first to learn our every news!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Ίλον Μασκ, ανέδειξε την Πέμπτη την πιθανότητα μιας ενδεχόμενης…
Translate »